[...] “ Zgadzam się z tą wypowiedzią, iż na spalanie tłuszczu mają wpływ nie tylko procesy określane mianem metabolicznych. Odpowiednie receptory (alfa, beta), poziom określonych enzymów , itp także ma spore znaczenie. Każdy organizm ma inną ilość/ aktywność w.w. elementów. Po drugie – tempo oddziaływania. Niejednokrotnie [...]
Lipomastia jest przerostem tkanki tłuszczowej w okolicy sutka. Z reguły wynika ona z prostego powodu, czyli otyłości lub zbyt wysokiego poziomu tkanki tłuszczowej w naszym organizmie. Prostym rozwiązaniem więc na jej pozbycie się jest przeanalizowanie swojej diety oraz aktywności fizycznej. Zdecydowanie warto w takiej sytuacji wprowadzić treningi [...]
[...] diete tluszczowa,tzn wtedy robilem tak,ze jadlem jakies 2g b oraz jakies 3g t na kg masy ciala,ww ponizej 20g dziennie(tylko te dostarczane z produktow o wysokim poziomie t) JAKA MIALES WAGE WTEDY I JAK Z AKTYWNOSCIAMI STALES ? bylem tak chyba z 5kg, ZNACZY SIE 5 TYGODNI TAK ? nie schudlem nic,z wody tez specjalnie wtedy nie [...]
[...] diete tluszczowa,tzn wtedy robilem tak,ze jadlem jakies 2g b oraz jakies 3g t na kg masy ciala,ww ponizej 20g dziennie(tylko te dostarczane z produktow o wysokim poziomie t) JAKA MIALES WAGE WTEDY I JAK Z AKTYWNOSCIAMI STALES ? - wage mialem wtedy kolo 92kg,z aktywnoscia stalem tak,ze treningi mialem z tego co pamietam 3-5xtyg.silowe [...]
[...] mięśnie. Dobrej jakości mięśnie warto budować z około 12% tkanki tłuszczowej, czyli wtedy, gdy widać nam mięśnie brzucha i ogólnie mamy dobrej jakości sylwetkę. W sytuacji poziomu 15% i wyższego, niestety budowana masa będzie już nie najlepsza. Otłuścimy się zdecydowanie bardziej, a im wyższy ten poziom, tym będzie gorzej. Wynika to między [...]
[...] w sytuacji, gdy są poczynione w tym kierunku pewne starania. Podobnie to wygląda w Twoim przypadku. Zacząć należy od odpowiedniego wyboru celu treningowego. Napisałeś, że poziom tkanki tłuszczowej w Twoim organizmie wynosi 16%. Jest to ilość, która sugeruje redukcję tkanki tłuszczowej, a nie budowę masy mięśniowej. Budowanie można zakończyć na [...]
[...] że tak jak piszesz, były oceniane i są dobrze ułożone, to problem wynikać może jeszcze z czegoś innego. Prawdopodobnie zaczynasz budowę masy mięśniowej ze zbyt wysokiego poziomu tkanki tłuszczowej. Niestety nie da się budować dobrej jakości mięśnie z poziomu tkanki tłuszczowej powyżej 14-15%. Im jest to wyższy poziom, tym więcej tłuszczu [...]
Dokładnie jak Domer, niski (a u Ciebie jest SKRAJNIE niski poziom) witaminy D odbija się na całym organizmie. Więc i testosteron z tego powodu może być niższy (nie jest źle w tym przypadku (testosteronu), ale w Twoim wieku zdecydowanie dobrze byłoby, gdyby był wyżej). Ja nawet nie wiem, czy 6tys w tym przypadku - to nie za mało. Ale od czegoś [...]
[...] wahać się dość znacznie, a mięśnie są trzy razy cięższe od tłuszczu. Z tego też względu masa ciała nie powinna nas interesować. Zdecydowanie miarą efektów powinny być: - poziom tkanki tłuszczowej, - wygląd sylwetki, - obwody ciała. To właśnie te ostatnie mają istotne znaczenie. Warto mierzyć je co 1-2 tygodnie rano na czczo i zapisywać [...]
[...] humulina i lupulina ktore sa skladnikiem szyszek chmielowych) i alkoholu ktory w naszym organizmie opoznia proces tworzenia glukozy. Nie musze chyba mowic ze nastepnie spada poziom cukru we krwi,a to zaostrza apetyt. Nie bez znaczenia dla rosnacego apetytu ma fakt duzego nasycenia piwa tlenkiem wegla (IV). Brzuchy rosna wiec tym ktorzy ktorzy do [...]
[...] sylwetki, ale przede wszystkim na zdrowie. Dlatego też bez wątpienia warto pozbyć się jej nadmiaru. Kiedy warto redukować, a kiedy już nie? Zdecydowanie zależne jest to od poziomu tkanki tłuszczowej w naszym organizmie. Im wyższy jest to poziom, tym trudniej będzie nam budować dobrej jakości mięśnie. Wynika to np. z pogorszonej wrażliwości [...]
[...] tłuszczowej. Problem jedyni w tym, że nie zawsze warto ją stosować. Wspomoże ona redukcję opornej tkanki tłuszczowej, czyli u osób schodzących z niskiego na bardzo niski poziom tkanki tłuszczowej. Wśród suplementów, które można dodać do johimbiny, wyróżnić można: - kofeinę, - synefrynę, - fenyloetyloaminę, - n-acetyl-tyrozynę, - różeniec [...]
[...] wzrostu i wydaje się nie mieć wpływu na wzrost lub insulinooporności. To działa, naśladując naturalny sposób hGH reguluje metabolizm tłuszczów, ale bez negatywnego wpływu na poziom cukru we krwi lub wzrostu, które jest postrzegane z niemodyfikowanych hGH. Jak niezmodyfikowanej GH, fragment stymuluje lipolizę 176-191 HGH i hamuje lipogenezę [...]
[...] "Uroda", autor Iwona Zgliczyńska Omega-3 kontra omega-6 Zaczęło się od badań przeprowadzonych na Grenlandii. Okazało się, że mieszkający tam Eskimosi mają niski poziom cholesterolu. Rzadko występują też u nich choroby serca, miażdżyca i nadciśnienie. Naukowcy wysnuli więc wniosek: skoro Eskimosi spożywają dziennie ok. 16 g oleju [...]
Odżywianie w fazie odblokowania Wraz ze spadkiem poziomu hormonów androgennych (przestajemy je dostarczać z zewnątrz, a nasza „produkcja” endogenna nie jest jeszcze uruchomiona), zdecydowanie spada nam synteza białek ustrojowych (zarówno mięśniowych, jak i regulatorowych, enzymatycznych i innych). Spada tez synteza ATP [...]
[...] jest możliwy właśnie wtedy ,gdy poznaliśmy już dostatecznie swój organizm tak manipulujemy dietą ,że jesteśmy w stanie budować suchą masę mięśniową jednocześnie utrzymując poziom tkanki tłuszczowej na niskim poziomie A no wlasnie. Bowiem malo kto dostrzega pewien drobny niuans. Rekompozycja, to z definicji nic innego niz zmiana wzajemna [...]
[...] te są endoergiczne, co znaczy, że do ich zajścia niezbędne jest dostarczenie energii. Dzięki temu powstające w trakcie procesu chemicznego produkty reakcji osiągają wyższy poziom energetyczny niż wykorzystane w nim substraty. Dostarczona energia kumulowana jest w nowo powstających wiązaniach chemicznych. Reakcjami anabolicznymi są: biosynteza [...]
[...] pochodne, zwane "estrami steroli" są najnowszym hitem zdrowej żywności. Przyczyna tkwi w ich działaniu - ograniczają one wchłanianie cholesterolu oraz obniżają poziom "złego" LDL cholesterolu. Efekt ten wykorzystują niektórzy producenci suplementów oraz producenci żywności przy produkcji tzw. produktów funkcyjnych. [...]
[...] regeneracja Pozytywnie wplywa na sklad masy ciala ? wiecej miesni, mniej tluszczu, lepsza rzezba Polepsza samopoczucie, poprawia nastrój, stabilnie zwieksza poziom energii na caly dzien Zwieksza efektywnosc uczenia sie, zapamietywania i pracy umyslowej Usuwa efekty przewleklego stresu i chronicznego zmeczenia ? [...]
jestes wysoki wiec powinienes duzo jeśc, zanim sam napiszesz sobie dietę powinienes najpierw ustalic poziom kalorii utrzymujący wage ciała a nastepnie do tego poziomu dodac +20% lub 500-800kcal, poziom kalorii na utrzymanie wagi ciała powinienes jesc w niedziele i sobotę a przez reszte dni powyzej tego poziomu czyli cos a la zig-zag, załozmy ze [...]