staraj się, aby na talerzu znalazły się zawsze węglowodany złożone (ciemne pieczywo, makarony, kasze ryże, płatki owsiane), białko (mięso, jaja) i zdrowe tłiszcze (orzechy, oleje, tłuste ryby, jaja). Jedz 5-6 regularnych posiłków dziennie. http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie# na podstawie tej strony możesz sobie wszystko wyliczyć. dobrze by [...]
u mnie byl problem rowniez duza ilosc towaru, to jest jedna z glownych przyczyn, powodzenia orali? one to zamulają :( ok, dorzuce ananaska, oleje bede spijal na noc
[...] poziomie , z tym ze 1,3-2g dobrych bialek (chude mieso, ryby, drob, jajka, chude sery), 3-5 weglowodanow zlozonych (ryz, kasze, makarony, pieczywo pelnoziarniste lub gracham), reszta kalorii to zdrowe tluszcze (oliwa z oliwek, oleje roslinne najlepiej tloczone na zimno), duzo warzyw, duzo wody niegazowanej... malo uzywek. to moja sugestia.
[...] będące nie tylko nośnikiem energii, ale także nieenergetycznych składników odżywczych takich jak witaminy, niezbędne pierwiastki oraz przeciwutleniacze. Nierafinowane oleje roślinne -oliwa z oliwek, wysokolinolenowy olej lniany, olej rzepakowy, orzechy, migdały, ryby morskie, a także masło i jaja stanowią cenne źródło tłuszczu . Kluczem [...]
Jeśli chodzi o sam tłuszcz to jedynie oliwy i oleje, jaśli chodzi o produkty z wyższą zawartością tłuszczy ale tez z innymi makroskładnikami to orzechy, kokos, migdały, dynia, awokado, siemie lniane.