nie podchodźcie do tego od dupy strony - nie chodzi o to by na przymus pić oleje czy oliwę. To bezsensu najmniejszego. Dieta ma być smaczna, nie ma co popadać w przesadę Panowie :-) ___________ Klata Wyciskanie sztangielkami skos 45st - 10x10 Wyciskanie sztangielkami poziom - 3x6 Krzyżowanie rączek na bramie - 1x kilkanaście cardio 20min ________- [...]
[...] na tłuszczach. Leci 250 - 280 g tłuszczy , 200 g białka a węgle po treningu właśnie w postaci 4-5 bananów i powiem jedno - rewelacja. W sumie micha podobna do twojej , lecą oleje , wieprz i krowa , wiórki , sery , jaja itp. Wielkie dzięki bo podpatrzyłem ten sposób u Ciebie i strzał w 10 ;-) Przede wszystkim co mi rzuciło w oczy przy takiej [...]
[...] migdały - polecam szczególnie ze względu na zawartość kwasu alfa-linolenowego, który podbija nam zawartość omega-3 ze względu na ciągły deficyt tego w diecie. * oleje - lniany, rzepakowy, oliwa z oliwek Oleje i orzechy są źródłem roślinnych steroli które również mają wpływ na układ sercowo-naczyniowy i poziom cholesterolu. [...]
Generalnie mam tak napisane ogolne zalozenie, chcialem napisac sam olej ale dopisalem bo pewnie niektorzy by pomysleli ze to zwykly do smarzenia :D Wymieniam oleje, dodaje takie ktore akurat mi pasuja: oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej lniany oraz orzechy i migdaly
[...] ryby jadła codziennie. Nie zapominaj też o tych tłustych (makrela, śledź, szprotki, łosoś, troć). Jedz też wątróbki rybne. Źródła tłuszczu: - tłuste mięsa, podroby i ryby - oleje roślinne (oliwa z oliwek, olej lniany, oleje z orzechów) - awokado - masło - bekon i smalczyk I to tyle w kwestii diety W następnych tygodniach będziemy wprowadzać do [...]
[...] owocowych nie polecam zbytnio, nieważne czy jednodniowe, po prostu są wysokokaloryczne i jednocześnie niskoodżywcze. Oprócz wyżej wymienionych (i przyjmując, że przeciętne oleje roślinne zawierają średnio 10% witaminy E w łyżce), dobrymi źródłami witaminy E są: • Łosoś atlantycki - ok. 35% w ~200g (1/2 filetu) • Sok z żurawiny - ok. 15% w [...]
[...] migdały - polecam szczególnie ze względu na zawartość kwasu alfa-linolenowego, który podbija nam zawartość omega-3 ze względu na ciągły deficyt tego w diecie. * oleje - lniany, rzepakowy, oliwa z oliwek Oleje i orzechy są źródłem roślinnych steroli które również mają wpływ na układ sercowo-naczyniowy i poziom cholesterolu. [...]
Smażenie na oliwie z oliwek extra vergine nie jest wskazane. Do smażenia jest zwykła oliwa z oliwek, jeśli już o to chodzi. Najlepiej jest jednak smażyć na tłuszczu ze słoniny (stopić tyle, ile potrzeba), smalcu, łoju, etc. Można też smażyć bez niczego, ale to jednak gorzej smakuje. Lisuu- Stosunek nasyconych do jednonienasyconych powinien być [...]
DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI STATYSTYCZNIE PRZY TAK DUŻEJ LICZEBNOŚCI OSÓB ODWIEDZAJĄCYCH TO FORUM WYDAWAŁO MI SIĘ, ŻE ZNAJDZIE SIĘ TUTAJ JAKIŚ LEKARZ LUB FIZJOTERAPEUTA - REHABILITANT. POZA TYM KAŻDY FORUMOWICZ MOŻE PODZIELIĆ SIĘ ZE MNĄ CENNYMI UWAGAMI, JEŚLI NIE DAJ BOŻE PRZYDAŻYŁA MU SIĘ PODOBNA KONTUZJA. DALEJ CZEKAM NA ODPOWIEDZI SWOJĄ DROGĄ BOOFI - [...]
[...] zwłaszcza dalekomorskich), owoce morza, mięso (również tłuste, np karkówka i boczek) i jajka. Nabiału nie wolno. Źródła tłuszczy to tłuszcz z w/w, awokado, a także różne oleje z pierwszego tłoczenia (oliwa z oliwek, oleje z orzechów, olej kokosowy), masełko, smalec;-D Do woli jesz warzywa krzyżowe, ich do bilansu nie wliczasz. Codziennie [...]
[...] pod uwagę całościową ilość wartości odżywczych jaką dostarcza dany produkt. Ziarna słonecznika są jak na swoją cenę dość przyzwoite w składniki odżywcze, ale już wszelkie oleje (poza witaminą E) - bardzo ubogie, wiec mimo to iż taka marchewka/pietruszka kosztuje ~3,50zł/100% wit. E, to przy okazji dostarcza wielu innych wartości odżywczych [...]
[...] bo to nie moj artykul, po czwarte o tluszczach jest pelno postow a ten art. mial byc tylko ciekawostka. Dla tych co nie wiedza a wiec pewnie dla Ciebie: na surowo spozywamy oleje z duza zawartoscia kwasow wielonienasyconych oraz wszelkie oliwy i oleje tloczone na zimno (olej lniany i o. z oliwek extra virgin) . Do smazenia uzywamy glownie oliwy [...]
[...] tyle :) Jutro trening tez zaczynam od barków na bank później klatka ale tez nie 6-8p ale jakies 10-12 a rozpietki może nawet na 15p na koncu te podciagania albo je w ogole oleje. Jakos zły jestem na ten dzisiejszy trening. 1a. Wyprosty na linach wyciągu górnego 3s (12-15p) 3x16 3x10 2x15 1b. Uginania na drążku wyciągu dolnego 3s (12-15p) 3x17 [...]
[...] brak tłuszczy. Nie bój się ich, bo one nie tuczą. Nie mówię oczywiście o tłuszczach trans, ale o nienasyconych i wielonienasyconych. A źródłem takich są orzechy, nasiona, oleje (lniany, rzepakowy, oliwa). Kolejna sprawa to fatalny dobór produktów. Wywal wszystkie desery, serki homogenizowane, odtłuszczone itp. To są produkty wysoko [...]
[...] Co do libido, to wiem jak wygląda sprawa a tłuszczy a gospodarki hormonalnej ale tłuszcze trans to libido chyba tylko zbijają, nie prawda? Dokładnie, wszelkie margaryny, oleje roślinne poddawane obróbce termicznej to zabójcy teścia jak i zdrowia. Dlatego powinniśmy smażyć tylko na smalcu, ew. maśle przed dojściem do temp. dymienia. Poddałbym [...]
[...] po które sięgam i one utwardzonych olejów roślinnych nie zawierają. (aktualnie panuje trend na usuwanie tego składnika, np. producent Oreo usunął z niego utwardzone oleje roślinne w styczniu 2006 roku) Przepraszam za złą odmianę czasownika ("widziałęś" zamiast "widziałaś") w poprzedniej wypowiedzi adresowanej do Ciebie ;-) O, to ciekawe [...]
[...] świeże, mrożone), - przetwory rybne ( solone, wędzone, marynowane, suszone, konserwy i przetwory, tzw. półkonserwy) , - produkty uboczne przemysłu rybnego ( mączki rybne, oleje lecznicze, oleje techniczne itp.). Kształty ciała ryb są bardzo zróżnicowane, jednak najbardziej popularne w handlu gatunki ryb mają charakterystyczny wrzecionowaty [...]