Ale ja nie mówię o maśle, boczku i parówkach tylko o tłuszczach jedno i wielo nienasyconych. Orzechy, nasiona, oleje są ich źródłem. Po treningu może być to co przed. Jedynie bardziej uważaj na tłuszcze, tu mięso powinno by chude.
[...] w tym jedynie, że mogę jeść jedynie cukry proste ze względu na zdrowie. Białka i tłuszcze nie stanowią problemu. Lista produktów które mogę jeść: ryby, kurczak, indyk, oleje roślinne, miód, jabłka, twaróg, domowy jogurt naturalny. Z czasem będę mogła dodać więcej owoców/warzyw natmomiast na pewno nie mogę jeść żadnych produktów [...]
oczywiście w moim "pojęciu" oleje to: oliwa z oliwek, lniany, kokosowy, z dyni,z orzechow wloskich , rzepakowy tloczony na zimno . a orzechyu to nerkowce , wloskie , makademia, migdaly, laskowe, czasem pistacje
Nie mam takiej nadziei, ale czytałam gdzieś , że właśnie oleje typu słonecznikowy, sojowy, kukurydziany - są najbardziej zatrute. A np. orzech włoski to drzewo, które samo doskonale się broni, nie wymaga takich oprysków. Ale może się mylę.
Tyle tylko, że jego raczej nie interesuje ten sport czego nie wziąłeś pod uwagę. Chłopak chce w miarę szybko zrzucić kilka kilo i pewnie oleje siłownię za jakiś czas. A w takim przypadku chyba lepszym rozwiązaniem jest praca jak największej ilości mięśni. Oczywiście takie jest moje zdanie. PS: Bez kogoś na siłowni nie zrobi podstaw, bo techniki [...]
Źródłem bólu są źle dobrane substancje i proporcje uzupełniające tj. alkochol i oleje. Do tego mogą być uczulenia i inne indywidualne kwestie. Oczywiście pomijam tu kwestie że coś zostało źle przefiltrowane czy przegrzane. %-) Co do mixa prop + enan to raczej wątpliwe. A nawet przy takim mixie więcej roboty bo trzeba mieszać propa z enanem. [...]
[...] da sie tego podsumowac tak poprostu Bolesnosc moze byc powodowana szeregiem przyczyn, jak wlasnie ogolna ilosc towaru rozpuszczonego we fiolce, zle dobrany sklad mixa, zle oleje (rozpuszczalniki) slabej jakosci (nie farmaceutycznej), towar nie przefiltrowany etc Ilosc alkoholu nie robi w zasadzie zadnej roznicy, a jakby robila to dlaczego UGL [...]
[...] uzyskiwać z mięsa, czy to nie jest konieczne? U mnie 6,4g tłuszczu pochodzi z ud kurczaka i 15,5g z makreli wędzonej. Reszta to nasiona, migdały, siemię i różnego rodzaju oleje. Zwiększyłem ilość makreli wędzonej, dodałem 100g ogórków konserwowych. Po zmianach: /SFD/2018/7/19/82c31b26fb434ee8afc65f8600a10e03.jpg Zmieniony przez - MisterFrodo w [...]
[...] zapotrzebowanie kaloryczne ze wzorów obecnych na forum i dorzuc dodaktowe 30% na poczet budowania masy. Zainwestuj w zdrowe tłuszcze: np. oliwa z olwiek, lniany czy inne oleje tłoczone na zimno i pij do posiłków w celu podbicia kalorycznosc :). Naa moim przykładzie: wzrost 177, waga 86, jem około 4200kcl w tym 500g węglowodanów i tylko [...]
nie mam zamiaru olac,tylko klate i tak mam juz przerosnieta,dlatego na niej najmniej sie skupie, nog nie oleje,glowny nacisk bede kladl na nogi, do tajskiego je potrzebuje zrobic bo utwardzic nie wystarcza, glownie uda zeby zwiekszyc przyjmowanie lokow(low kick-ow). Zeby Cie przekonać do tego czy mam jakies wieksze pojecie o diecie to sam siebie [...]
[...] przestrzeni dnia, zamiast jeść sam makaron. W Twojej diecie brakuje zdrowych tłuszczy, więc możesz jeszcze trochę zjechać z węglowodanami i dodać oliwę z oliwek, inne zdrowe oleje, orzechy, ryby. Tak jak wyżej wspomniano jedzenie codziennie ryby z puszki (szczególnie tuńczyka) nie jest zbyt zdrowe z powodu zawartości metali ciężkich, zastąp to [...]
Olej lniany? Sejaboju, poczytaj o zdrowych tłuszczach i zacznij rozróżniać tłuszcze trans czyli rafinowane bądź uwodornione tłuszcze (oleje, margaryny, majonezy itp.)od tych pożytecznych. . Mam link dla Ciebie, skoro się chcesz wdać w głębszą konwersację, pierw zapoznaj się z poniższym, a poźniej zacznij doradzać . [...]