Tak jak powiedziałeś lniany/ tran, oliwa z oliwek. Warto dorzucić MCT (olej kokosowy jest źródłem MCT, ale w temp. pokojowej ma postać stałą), szczególnie przed treningiem. Z rzepakowym ostrożnie. Nie ma co przeginać w żadną stronę, ważne są proporcje kwasów tłuszczowych, nie tylko ilość. Jeśli chodzi o mieszanie oliw to nie widzę sensu, chyba że [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] są wzbogacane witaminą D i A, czasem nawet E. Te w kostkach już nie są takie rewelacyjne, proces utwardzania polega na uwodornianiu olei, skutkiem ubocznym takiego procesu jest powstanie tłuszczów trans, niekorzystnych dla naszego zdrowia. Oczywiście najlepszym wyborem będzie oliwa z oliwek, nierafinowany olej rzepakowy lub dobry lniany, nie [...]
sporo tego jest,tak na szybkoto np. makaron durum/razowy, kasze, ryze, pieczywo razowe/pelnoziarniste, pl.owsiane,ziemniaki, owoce, tłuszcze np. oliwa ex.vergin, olej rzepakowy z pierwszego tloczenia, orzechy,migdały, olek lniany, masło (prawdziwe a nie jakies mixy), + to co z jedzenia np. tlustych ryb, zoltek itp. a o wiecej szczegółów pytaj w [...]