[...] co nie jest kura. Skladniki: *Schab wieprzowy (moze byc z koscia lub w postaci stekow/kotletow whatever) *przyprawy do smaku (ja uzywam: sól, papryka slodka, ostra, pieprz, marynata do miesa, czosnek + co kto lubi) Sposob przygotowania 1.mieso przyprawic, obficie osolic ( jesli ktos lubi to mozna odpowiednio wczesniej zamarynowac w przyprawach i [...]
[...] po pierwszym posiłku albo między drugim a trzecim posiłkiem. Chce dodać do tego jeszcze bieganie 4 razy w tygodniu. Oliwa z oliwek w posiłku drugim i trzecim to tak naprawdę marynata w której obtaczam pierś dodaje jeszcze jakieś przyprawy typu papryka, curry. To chyba wszystko co chciałem dodać w razie co pytać to odpowiem. Z góry dziękuję za [...]
Witam serdecznie Oto prosty, a zarazem bardzo dobry przepis na łososia. Można w ten sposób przygotować także inną rybę, np. pstrąga SKŁADNIKI * łosoś -> dzwonko lub filet 150g Marynata * łyżka ketchupu * łyżka soku z cytryny * mały posiekany ząbek czosnku * ostra papryka lub pieprz cayenne * suszona bazylia * sól WYKONANIE Mieszamy w miseczce [...]
[...] się do jedzenia. Doszedłem do wniosku że może znaleźć się tam ciutkę kalorii, jest to chyba lepsze rozwiązanie niż jedzenie na mieście. Jaka według was powinna być ta marynata, jakie składniki no i czy da się tak określić ilościowo ile tego trzeba wsypać? W jakim naczyniu? To znaczy ja mogę to robić po prostu na takiej tacce/brytwance, mam [...]
Zielone pesto /SFD/Images/2016/2/15/5afef5e8e8154a38b87497db503366f0.jpg Pesto te używać można prawie do wszystkiego, jako sos do makaronów, marynata do mięsa czy smarowidło do omletów:-) /SFD/Images/2016/2/15/0156dc97288940af878d27475e932e9a.jpg Składniki: - spora garść świeżej bazylii - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki parmezanu - 1 łyżka [...]
Zaczyna się powoli sezon na ananasy, więc dziś wykombinowałem takie cudo. Skład na 3 szaszłyki: Łosoś świeży 250g Ananas świeży półtora grubego plastra. Ryż basmati 100g Oliwa z oliwek 5ml Szpinak świeży Jako marynaty użyłem koperkowego sosu do sałaty knorr. Przygotowanie: Ananasa obieramy, kroimy w kostkę jak kto lubi, to samo czynimy z [...]
Chimichurri by MissInvincible Argentyńska marynata / sos do mięs. Idealna do steka ale dobrze też łączy się z innymi mięsami. /SFD/2017/4/24/19d1415d2cc24855b53dc660017a1171.jpg Składniki: - pęczek natki pietruszki - główka czosnku (u mnie 9 cząstek) - pół niedużej czerwonej cebuli - sok z ćwiartki cytryny - łyżeczka oregano i pieprzu - pół [...]
[...] zimnej wody lub 5 min od zagotowania. Wyjmujemy i wkladamy do zimnej wody. Obieramy ze skorupek. Skladniki marynaty wlewamy do rondelka i doprowadzamy do zagotowania, wylaczamy gaz, goraca marynata zalewamy obrane jajka na twardo. /SFD/Images/2015/4/6/ecafffa5f8814faeb27db3e10d74774b.jpg /SFD/Images/2015/4/6/508e110f85a647c5a6037d56e1c4111d.jpg
Cytrynowy łosoś /SFD/2017/6/26/bef8c8d548ac4ac4be3d0f68025cdcc0.jpg Składniki: - porcja łososia - sok z 1/2 cytryny - 1 łyżeczka miodu - 0.5 łyżeczki oliwy - sól,pieprz Przygotowanie: 1. Przygotować marynatę z soku z cytryny,miodu i oleju 2. Łososia umyć,osuszyć ,posolić i popieprzyć , zalać marynatą i odstawić na kilka godzin 3. Rybę grillować [...]
Łosoś w cytrusowej marynacie by MissInvincible : /SFD/2017/1/9/db2866b7539c4e938c916e401488f766.jpg Składniki - 250 g fileta z łososia - sól i pieprz Marynata: - sok z połówki pomarańczy - sok z połówki limonki - łyżeczka miodu - po pół łyżeczki papryki słodkiej i papryki ostrej Wykonanie: 1. Łososia natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do małego [...]
Witam, od jakiegoś czasu nie mogę patrzeć na mięso przygotowane "beztłuszczowo", dlatego zacząłem robić sobie marynatę z przypraw i oliwy z oliwek. Zastanawiam się tylko w jaki sposób liczyć tak dodaną oliwę? Bo przecież podczas przygotowywania mięsa część tej oliwy ubywa. Przykładowo dzisiaj przygotowałem sobie 800g indyka z marynatą z 40g [...]
Panowie w polskich realiach jakie mięso najlepiej nadaje się do smażenia krwistych stejków? Ewentualnie gdzie mozna zakupić (południe Polski) oraz proszę o jakieś dobre przepisy na stejki (jak przyprawiać, ile czasu smażyć w jakiej temp., marynata?? ) Pozdrawiam, Wojtek
Teraz pare przepisow z rybkami Wszystkie przepisy z mojego domowego archiwum Dorsz pieczony w folii Składniki: świeże śledzie, dorsz, halibut, karp lub pstrąg, sok z cytryny, oliwa, sól, świeżo zmielony pieprz. Sprawioną rybę natrzeć solą i sokiem z cytryny. Posmarować kawałki folii aluminiowej oliwą i na każdym położyć rybę. Zagiąć boki z obu [...]