Zrobilem i dobre. Marynowalem okolo godzine, i bardziej wyszla z tego panierka niz marynata ale coż i tak niezłe. Ale na jutro juz marynowac sie bedzie caly dzien . Zjadlem jednego kotleta z sałatą i razowcem i smakowalo jak chickenburgen w McDonaldzie
Stek z udźca wołowego Mięsiwo Marynata Smarowanko i hop na noc do lodówy Zamarnowane Zrzucamy resztki marynaty Rozgrzana patelnia i piekarnik Na rozgrzaną patelkę (40sek z jednej strony, 40sek z drugiej) Do piekarnika na 3min Na deseczkę.. Przekrój Na talerzu THE END
[...] w ligawę, myślę, że powinno być jeszcze lepsze. W weekend sproobuję zrobić T-BONE. Stek z Rostbefu - New York Steak Mięcho Ocet balsamiczny z Modeny do marynaty Gotowa marynata Zamarynowane mięsko next day, mięcho po zrzuceniu resztek marynaty Na patelce (60sek z jednej, 60sek z drugiej strony) W piekarniku teściowej - 3 min, 180 stopni Na [...]
[...] rozne ziola, miod, musztarde itd. Ale stek lubie prosty, to zalezy od gustu Jeden rzeznik sprzedawal steki marynowane w sosie "smoked bbq" i to byla najlepsza marynata jaka jadlem, tylko ze niestety to byl tajemny przepis firmowy i nie wiem jak ja zrobic Czasem uzywalem tez gotowych sosow jack'a danielsa, nie wiem czy sa do [...]
Szybka sałatka z grillowanym musztardowym kurczakiem,sosem jogurtowym i kwiatami szczypiorku Składniki na 1 porcję: 150 g piersi z kurczaka garść rukoli garść roszponki 1 mała papryczka chilli ząbek czosnku pół papryki pół pomidora 1 mała łyżeczka miodu mała cebula 2 kromki razowego chleba 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki jogurtu greckiego ocet [...]
[...] czosnku i pieprzu cayenne i dokładnie mieszam. Wrzucam ubite tłuczkiem piersi z kurczaka, dokładnie je obtaczam w marynacie. Pakuję całą miskę w szczelną torbę foliową wkładam i do lodówki na jakiś czas. A potem na grilla albo patelnię grillową (nie trzeba tłuszczu, bo jeśli coś się przyklei to będzie to conajwyżej marynata) i gotowe :)
Wystarczy kontrolowac czas i temperature. Piers pieczona za dlugo i w zbyt wysokiej temperaturze jest sucha. Ja pieke 350-400g piersi indyczej w folii alu w temp. 180-200*C przez ok. 30 minut i jest OK. Kurza pewnie bedzie potrzebowac 5-10 minut mniej. Marynata: biale wino - nie powiem ile, bo leje na oko , olej rzepakowy , sos sojowy [...]
Znalezione przypadkiem, w sam raz na przegryzkę do meczów /-)_ Świeżo wypróbowane, polecam, wyszło mi identycznie jak na obrazku z linka (piekłam trochę krócej, bo z termoobiegiem) no i ciecierzyca moczona i gotowana przeze mnie a nie kupowana gotowa. http://zdrowienawidelcu.pl/chrupiaca-ciecierzyca-zdrowa-przekaska/ Chrupiąca ciecierzyca to [...]
Niestety bez fotki, ale gwarantuję, że jest pyszne i strasznie proste w wykonaniu. Mojemu mężowi łosoś tylko w takiej postaci smakuje. Łosoś z grilla w marynacie z mleczka kokosowego SKŁADNIKI: filety z łososia pieprz sól 1 łyżeczka kurkumy pół opakowania mleczka kokosowego (200 ml) olej do natłuszczenia rusztu (naczynia żaroodpornego) [...]
przepisy z warsztatów eko-kuchni na które to niestety się nie załapałam, ale organizatorzy opublikowali co nie co w sieci Dynia pieczona z pomidorami i czerwoną cebulą 1.Przygotowujemy marynatę do dyni : olej słonecznikowy, ocet balsamiczny, czosnek, sól, chilli, miód. 2. Pokrojoną w kostkę dynię zalewamy marynatą, po ½ godzinie wkładamy do [...]
Śledzę wątek i trzymam za Was kciuki. Najbardziej jestem ciekawy wyników z podsumowaniem Widziałem na któreś focie polędwicę wołową i jak na moje oko te szlachetne kawałki mięsa zostały trochę zmarnowane Podam Wam rewelacyjny przepis na stek wołowy: Marynata: oliwa, pieprz, estragon, tymianek, czosnek, ziele angielskie rozdrobnione. Mięsko [...]