witam, chciałbym sobie kupic pastę curry ale mam do Was takie pytanie,bo się nie znam, ta pasta to taki składnik jak piszecie np, do zup, marynata do kurczaka ... czy mozna do wsyztskiego ? np, do kanapki ???cz tak na surowo jej nie mozna??dziekuje i pozdrawiam
Nie próbowałam, ale teraz już wiem, że można. :-) Tylko, że ja marynuję mięso 24-48 godz. w lodówce i teraz sie zastanwiam jak ta marynata by się zachowała, bo olej kokosowy w lodwce to ma postać stałą
[...] to mieszam i mam mase na placki) + 50 g ryzu basmati + 200g mandarynek. Najadam sie tym posilkiem, ale nie tak do syta (do syta podobno sie nie zaleca). Ten posilek jest przedtreningowym. Po treningu, jem szybko ok 100g banana, (od razu po powrocie do szatni, by zjesc jak najszybciej), 50g ryzu basmati i 150g piersi z kurczaka z jakas marynata :)
Możecie tylko ocenić ta dietę...Dieta 1200kcal... Dzień 1 I śniadanie - 2 kanapki z chleba razowego z 2 małymi plastrami wędzonego łososia z kiełkami rzodkiewki i ogórkiem - Szklanka herbaty bez cukru II śniadanie - Szklanka kefiru - 3 kostki czekolady gorzkiej Obiad - 1/3 torebki ryżu brązowego - Pierś z indyka z grilla - 120 g piersi z indyka [...]
Mam pytanie bo mam te 2 diety na razie korzystam z tej a tą pierwsza podałem do sprawdzenie i teraz mam takie pytanie czy jak bym jadł tak jak jest w tej diecie co zaraz wam podam to czy mógł bym ćwiczyć normalnie czy raczej nie. I śniadanie - 250 kcal, II śniadanie - 100 kcal, Obiad - 350 kcal, Podwieczorek - 100 kcal, Kolacja - 200 kcal [...]
opcji jest wiele.. ale np. zamarynować kawałki fileta dzień wcześniej (przykładowa marynata np. oliwa,czosnek, zioła prowansalskie,cebula,papryka,pieprz,sól...) i ugrilować.. zrobic szaszłyki z papryki,cebuli,cukini,pieczarek,piersi... ponabijac na patyczki lekko skropić oliwą i doprawić przyprawami wedle uznania.
Po pierwsze, skoro używasz tego typu przyprawy/marynaty okazyjnie, to osobiście nawet bym tego nie wliczał w bilans kaloryczny. Po drugie skoro przyprawa jest na skórze, a skórę po pieczeniu/przygotowaniu zdejmujesz, to śladowa ilość powinna być na mięsie, które będziesz jadł. Po trzecie dlaczego ściągasz skórę? Jeżeli nie lubisz, to możesz [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
nabądź tzn kup około 1kg mięsa. wrzuć to do marynaty marynata:-) - kilka listków laurowych - dwie łyżki pieprzu kolorowego całego - łyżka ziela angielskiego - łyżka jałowca - 4-6 ząbków czosnku - 100 g soli - 2-3 ząbki czosnku - wody tyle, żeby mięso było przykryte po 2-3 dniach(lepiej jak poleży dłużej) możesz je wyjąć i teraz masz 2 drogi albo [...]
[...] dostosuje miske do batonów poprostu odechciewa mi sie ćwiczyć ,jak pół dnia spędzam w kuchni,i kombinuje z dietą,bo jak jjem kuraka z ryżem przygotowanego na szybko to mi sie żygać chce,a jak chce zrobić dobre jedzonko to czasochłonne(marynata,piekarnik itd...) wiem że to ***owe źródła węgli i białka,ale te 2-3 dni w tygodniu chce pokombinować
czosnek i jak kolega wyżej napisał bazylia oregano papryka czerwona marynata z musztardy tyle opcji nawet przyprawa do gulaszu czy mięsa mielonego jest na odmianę fajna
Najprostsza marynata do mięs: sól, pieprz i czosnek (najłatwiej granulowany), w późniejszym okresie smażenia podlej chama białym winem, taki kurczak jest całkiem w garści.
[...] czas, jaki jest potrzebny. Do pieczenia mięsa olej rzepakowy już nie bardzo się nadaje, bo to jest długotrwała obróbka i w dość wysokiej temperaturze. Chociaż jeśli jest to marynata z dodatkiem ziół i przypraw, to antyoksydanty w nich zawarte częściowo na pewno niwelują szkodliwe zmiany zachodzące w oleju pod wpływem temperatury. Lepszy jednak [...]
Jak ma być fit to duszę w wodze pod pokrywką lub piekę w folii - marynata: sos sojowy czasem ocet balsamiczny, przyprawy na zmianę, głównie curry, papryka słodka, ostra, jakiś gotowiec do kurczaka, gulaszu, szaszłyków :) jeśli chodzi o panierowanie to tylko pokruszone płatki kukurydziane i cienkie kawałki filetu - piekarnik 15 min i ciężko [...]
nie musisz powtarzac, seewy wie dlaczego dodam tylko ze nie koniecznie marynata musi zawirac tłuszcz, możesz wina/wody używac, ja np jak piekę wieksze kawały miecha typu golona, całe schaby albo karkówki to robie tak: pokrojone warzywa(marchew,pietrucha,korzeń selera,cecula,czosnek) zalewam wrzątkiem doprawiam solą i ziołami ew troche wina po [...]
W marketach są tacki na grilla - takie z amelinium. Bardzo dobry patent. I jak wyżej - polecam normalne miesiwo. Warto robić mniej spontanicznie i dzień wcześniej zalać dobrą marynata. Do karkówki niesamowite jest wino, zależnie od efektu wytrawne lub słodkie. Oczywisciejakies tanie, żeby nie było żal %-) Monkey - nawet z węgla drzewnego bym nie [...]
[...] jedne można mrozić, inne się nie nadają. Np. olej z przyprawami można zamrozić, a marynatę na bazie jogurtu czy świeżych warzyw (czosnek, cebula) już nie. Generalnie jednak marynata powinna być świeża, bo to ona nadaje jedzeniu smak. Zioła i przyprawy świeżo przygotowane mają najwięcej aromatu i smaku, a także dobrych dla zdrowia składników [...]