thank You Fotki z posiłku: panga świeża (powiedzmy) posmarowana marynatą oliwa + przyprawy sól,pieprz,bazylia,oregano na blasze przed zgrilowaniem po 15 min(za duzo przypraw - oregano - zabiło zapach ryby podane do stołu +ryz ogurasy sos do smaku taka sobie ryba,jak pisałem wczesniej za duzo przypraw nawiliłem i tak naprawde to nie czułem smaku [...]
15.02.2013, dzień 42, DT trening A, 3 x 10 powtórzeń A: przysiad ze sztangą na plecach: 10x40kg, 10x45kg, 7x47,5kg B1: na atlasie ćw na klatę: 10x5odw, 10x5odw, 5x6odw B2 przyciąganie drążka dolnego do brzucha 10x35kg, 10x40kg, 10x35kg C1: prostowanie nóg w siedzeniu: 10x6odw+1,25kg, 10x6odw+1,25kg, 10x6odw+2,5kg* C2: wznosy tułowia z opadu: 3 x [...]
[...] 120 g /reszta, tzn. 68,8 g /150 g wykluczone owoce Dodatkowo: herbaty owocowe, kawa, woda mineralna. Nie pisałam tego nigdy, ale mięso jest zawsze marynowane. Najczęściej marynata ma skład: musztarda, oliwa, imbir korzeń, pieprz, czosnek, sok z cytryny lub woda zakwaszona octem, cebula, gorczyca, kolendra, sól, pieprz, oliwa, marchew, kostka [...]
dzięki za odpowiedź , ale czy marynata z oleju/oliwy to dobry pomysł ? bo nie powinno się tłuszczów nienasyconych poddawać wysokiej temperaturze na dłuższy czas bo się robią strasznie szkodliwe. A jak bym użył soku z cytryny ? lub soku z cytryny z piwem ?
Wczorajszy luźniejszy dzień na pewno mi się przyda , dzisiaj szykuje się na mocny trening - PUSH Wieczorkiem mimo średniej pogody udało się zrobić grilla, gdzie zjadłem sporo i wypiłem sobie lemoniadkę %-) Podbijając tym samym ilość węgli , których przez cały dzień nie było za dużo SFD/Images/2015/7/22/58f251bca01546edaaafdaa3463e12b1.jpg Tutaj [...]
[...] No i micha - cały dzień myślę o jedzeniu. Zjadam 1. posiłek i jak tylko odłożę talerz myślę o tym, co mam na 2 i tak po kolei...jeść, jeść, jeść! Pytanie o dietę - czy mogę używać miodu - ale jako przyprawy do mięs? W ilościach raczej śladowych, wychodzi jednak pyszna marynata:) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/d01b9d6c90eb4dccbc2a6dcd324c47ed.png
obelixik ostatnio piekłem w rękawie szynkę ok 1,5godz zależy od kawałka jaki pieczesz. Spokojnie myślę że można piec ok 1g 1kg miesa. Liczy się jeszcze dobra marynata. Czym dłużej będzie siedziało w piekarniku tym gorzej. Możesz spróbować obsmażyć na patelni przed przyrządzeniem..... Powinno być lepsze. Spróbuj karkówki na pewno nie bedzie sucha. [...]
To samo co bez marynaty , smażenie, pieczenie, grilwanie. No w sumie tylko gotowanie odpada. Marynata to tylko forma nadania lepszego, permamentnego smaku, obróbka termiczna wedle uznania. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-06-10 08:10:49
dłużej gotuj wtedy skrobia kleikuje :) Do pana up. Jak smażysz to mozesz uzywać przyprawy gyros taki ostrzejszy się robi wczesniej jakas marynata z oliwy i ziół prowansalskich itp :D zależy od upodobań Zmieniony przez - Sajmon1991 w dniu 2010-03-08 10:57:22 Zmieniony przez - Sajmon1991 w dniu 2010-03-08 10:58:24
Ja mogła bym żyć na samej owsiance i maśle orzechowym %-) Pewnie, że przepisy są. Kurczak z jakąś marynatą z masłem orzechowym na grillu np musi być genialny :)
T-Blacha: Tatar średnio wygląda? No to chyba nigdy przedtem tatara nie widziałeś i nie jadłeś... To jest chyba największy raj dla podniebienia spośród mięs czerwonych dla mnie. Co do pasa - moim zdaniem jest on bez sensu, powoduje uczulenia i pieczenie. I powoduje tylko pocenie się. Proponuję w ogóle go nie używać, nic Ci nie da, a już założenie [...]
Hej, świetnie Ci idzie IMO bym dawki Tighta nie zwiększała, skoro teraz jest ok.. Słonie śliczne, tylko takie smutne na tych zdjęciach EDIT: Sprawdź czy marynata nie zawiera jakiś ulepszaczy, glutaminu sodu itp - straszna chemia, nie polecam. A do płatków z wodą da się przyzwyczaić Spróbuj trochę pomajstrować z cynamonem, może lepiej będzie Ci [...]