niestety, ale mimo początkowych efektów na takim niskim pułapie kalorycznym w końcu przestaniesz zauważać efekty natomiast na pewno zaczniesz się co raz gorzej czuć, bo organizm się będzie bronił przez dostarczanie zbyt małej ilości kcal i spowolni metabolizm przechodząć w tzw. tryb oszczędnościowy. Policz swoje zapotrzebowanie wg wzoru podanego [...]
jeżeli dieta wraz z monster massem uzupełni wszystkie makroskładniki a jeszcze coś hajsu zostanie to dla mnie najlepszym wyborem byłaby ryboza bezpośrednio, że tak powiem do kreatyny, super byłoby mieć zma jako wspomaganie do kretki i jako ogólny regenerator organizmu... no i jeszcze conajmniej kilka pozycji, ale te wystarczyć powinny na początek, [...]
Banalnie to brzmi - ale po prostu pij mleko. Oczywiście 90% to czas, 10% to dieta bogata w makroskładniki: wapń, żelazo i ogólnie białko. Nic szczególnego.
Pierwszą rzeczą jaką musisz zrobić jest obliczenie twojego zapotrzebowania na makroskładniki(białko, węgle i tłuszcze). Poza tym nie napisałeś ile ważysz, twój staż, czy to ma być na mase/redukcje...
Nawet Pan Karmowski ostatnio wrzucił filmik, że po obróbce termicznej z mięsa wyparowuje tylko woda, inne wartości odżywcze i makroskładniki zostają bez zmian
Nie no pomińmy kwestie "szkodliwości" zdrowego odżywiania. Ja na przykład nie rezygnuję z niektóych produktów, które tam wymieniono jako niezdrowe, np jajka, ale zauważyłem że występuje u mnie syndrom "szperacza półkowego". Żona też stwierdziła, że jak już wejdę na dział spożywczy w markecie to wsiąkam maxymalnie. Zajmują mnie [...]
Podaj o sobie podstawowe informację ( Wiek, Waga, Wzrost, Aktywność fizyczna, zapotrzebowanie kcal, Cel) Twój system odżywiania jest grubo okrojony. Dołącz do swojej diety świeże warzywa i owoce, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu/źródło witamin i składników mineralnych. Makroskładniki nie poprawnie ustaliłeś. Zdrowe tłuszcze są [...]
Co byś wygrał będzie źle, gdy będziesz opierał się na jednym źródle węglowodanów. Ważne żeby dostarczyć kalorie i makroskładniki, nawet opierając się na jednym źródle węglowodanów.
Zawartosc w makroskladniki po ugotowaniu sie nie zmienia ale 100g makaronu przed ugotowaniem nie wazy tyle co po ugotowaniu, czy sie myle? Czyli jak wrzucam na wage makaron po ugotowaniu to i tak nie znam jego skladu w 100g.
Za indywidualne prowadzenie się płaci. Odnośnie żywienia, udaj się do działu Odżywianie. Makroskładniki są najbardziej relewantne w tym układzie, kaloryczność swoją drogą.
Dzięki. trening pomiędzy posiłkami 2 i 3 dlatego nie dałem warzyw. Makaron tylko jako zamiennik ryżu bo juz nie dawałem rady ;p Mógłbyś jeszcze zerknąć na makroskładniki? Nie wiem czy dobrze policzyłem węgle (wydaje mi sie ze powinno być mniej) Zmieniony przez - Kenero w dniu 2014-02-23 11:19:48 Zmieniony przez - Kenero w dniu 2014-02-23 [...]
Myśle, że mleko maksymalnie do 2% tłuszczu będzie ok. Radzę jednak ułożyć odpowiednią dietę(bilans kaloryczny, makroskładniki, mikroskładniki), zastanowianie się nad pojedynczymi produktami w takich kategoriach nie ma sensu! Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-01-23 12:09:21
Gainery i białka mają na celu uzupełnienie diety w brakujące makroskładniki. Więc jeżeli nie masz zbilansowanej diety ciężko powiedzieć... Poza tym po co się głowić... wpadasz do odzywiania czytasz podwieszone, układasz diete, uzytkownicy sprawdzają ją i tyle