dobra koniec gadania biore sie za gotowanie i POPRAWNE odrzywianie Powoli ale do przodu Dzięki za wsparcie i naprowadzenie na tą lepszą drogę Myślicie, że jak bede odpowiednio się odrzywiał to dam rade bez odrzywek? Oczywiście jak już wpominałem bronie się rękoma i nogami przed suplementami w proszku..wiecie o co chodzi :[
[...] sobie raz dokładnie odliczony kg ziemniaków, później ubij to bez żadnych dodatków i już będziesz w przybliżeniu znał proporcję że X surowych to Y ugotowanych, a później sobie przeliczysz każdą ilość. Szkoda zachodu na gotowanie ziemniaków w dwóch garnkach :D :D, przynajmniej w mojej opinii. Zmieniony przez - Kostka24KR w dniu 2016-05-04 19:40:25
[...] kalorycznych napojach... No i rzeczywiście jedzą mało, ale normalnego jedzenia. Twierdzą, że jedzą zdrowo, a co dzień wrzucają jakieś śmiecie - bo "akurat" nie było czasu na gotowanie... A że to "akurat" powtarza się 28 razy na miesiąc, to już inna sprawa... Później rozmawiając z kimś takim, można usłyszeć, że tyje z powietrza, od genów, chorób, [...]
Surowe białka zawierają sporo inhibitorów enzymów, substancji toksycznych itp. mających chronić rozwijający się zarodek ptaka przed grzybami, wirusami, bakteriami itp. Niestety są one w większości też szkodliwe dla nas, utrudniają np. wchłanianie witamin i mogą powodować choroby autoimmunologiczne. Gotowanie czy smażenie niszczy ich większość, [...]
Ta dieta mnie zaciekawiła bo nie wymaga takiego wysiłku co gotowanie 6-7 razy dziennie i nakładu finansowego ;) A zależy mi żeby przytyć do ok.70kg+ z ładnym wyrzeźbionym ciałem. Bo wyglądam naprawdę herlawo. Planuję kalistenikę i pod ten trening polecili mi właśnie IF
jeszcze takie pytanie : jak najlepiej przyzadzic filety zeby nie rozlecialy sie w kanapce? smazyc, gotowac czy dusic? najlepiej odpowiadaloby mi gotowanie.
Gotować na kilka dni i po problemie. Serio, 2 x w tyg gotowanie i zdrowe, domowe obiady mamy na cały tydzień. A tak to - serek wiejski, twaróg, wędzona ryba, wędzony kurczak/indyk. Po prostu półprodukty. Ale to też trzeba kupić i mieć zapas na czarną godzinę.
[...] włożone w to troche trudu aby odpowiednio zbilansować dla każdej osoby z osobna według preferencji itp? dodatkowo w necie znalazłem taką opinię: Kiedyś wydawało mi się, że gotowanie dla rodziny i osobno dla siebie, będzie trudne. Dziś wiem, że jest na odwrót – nie wyobrażam sobie takiej diety, jak ta, dla singla. Np. potrzebuję do śniadania 11 [...]
Właśnie jeśli chodzi o gotowanie to zabiera ono trochę czasu więc nie zawsze zdążę przygotować sobie 3 posiłki gotowane w jeden dzień, ale będę próbował trzymać się waszych rad. Mam nadzieję że masa mimowszystko pójdzie ^^ Dzięki
[...] białkiem. Dania wydawały mi się bardziej syte i z gainerem może być to samo. Także jeśli nie chcesz się męczyć z jedzeniem to nie polecam :D Lubię się "męczyć z jedzeniem", gotowanie to frajda, zwłaszcza dobrego i sytego obiadu, dlatego mam prawie przeterminowane Geinery do zużycia :D Podsumowując ten temacik, po prostu poeksperymentuję z [...]
Arthass - Gotowanie na parze ( http://dobreparowary.pl/zdjecia/1/9.jpg ) <- taka przykladowo maszynka, nada sie rowniez tak? Byloby szybko, a przedewszystkim zdrowo z od razu podzieleniem na takie 3 etapy gdzie wrzucilbym mieso, warzywa i wegle jakies ziemniaki/ryz/makaron. Nie ma to dzialania podobnego jak do takiego szybkowaru? Zmieniony przez - [...]
[...] + niewygodne w gotowaniu warzyw jem sporo do posilkow 2, 3, oraz 5 pomidory, ogorki, cebula, pieczarki itp urozmaicanie to glownie kwestia przyrzadzania kurczaka, glownie gotowanie na parze + piekarnik oraz grill / geill elektryczny oraz zmiana przypraw, to w sumie tyle. No, od święta zamiast kurczaka jakas ryba + pieczone lub grillowane [...]
Ja sie odniose do wypowiedzi kolegów. Ryż śmiało możesz jeść biały, nie przejmuj sie IG, nawet ziemniaki jedz, gotowane normalnie nie na parze (nie popadajmy w skrajności) Banan najlepiej rano czy po treningu, ale też nic ci nie będzie, jesz niewiele cukrów wiec moze zostać, tylko na noc unikaj. a ilośc posiłków to jak lubisz. Co do suplementacji, [...]
[...] rzadziej ziemniak, czy ryż. smarze na oleju koko, maśle klarowanym. Do tego również różne warzywa jw. lub przecier 5.Wiem wiem oklepane ale wieczorem już słabo z czasem + gotowanie na następny dzień i często wpada ta oliwa z serem lub jakąś mozzarella czy coś innego. Z ryb raczej te 2 opcje + raz na miesiac tunczyk z puchy bo nic innego mi [...]
korzystając z roznych zrodel poszczegolnych makroskladnikow dostarczasz roznych wit i mineralow, poza tym nie znudzisz sie szybko dietą jesli bedziesz urozamicał, jesli masz czas na gotowanie ryzu to co za problem czasem wrzucic kasze/makaron? pzodr
Chciałem zapytać jeszcze o obróbkę produktów np. kurczak - smażenie na oleju kokosowym (odjęcie tłuszczy jeśli smażymy) gotowanie w wodzie czy na parze?
[...] w wyższej temperaturze, w obecności tlenu, enzymów typu oksydaz (takich jak askorbinaza, peroksydaza i inne) oraz niektórych jonów metali. Przy sporządzaniu potraw (gotowanie, duszenie) traci się do 75% witaminy C, przy suszeniu owoców do 90%. Procesy technologiczne, takie jak pasteryzacja, sterylizacja, a także mieszanie połączone z [...]
Niemielone dobre jak do tego o czym piszecie - gotowanie wywaru. Niemielone jest wydalane w takiej postaci w jakiej zostało przyjęte więc się marnuje. Żeby wyciągnąć właściwości z tego produktu najlepiej jeść mielone.