Gotowanie może być wspólne, ale micha na wyłączność. Nie dzielę się jedzeniem i pilnuję przy misce %-) Zresztą mam jeszcze głęboki żal po pewnych incydentach @-)%-)
ja często nie mam czasu na gotowanie, więc kupuje pare kilo, gotuje i mroże. Myslicie, że wołowina jako główne źródło białka ma dużą przewage nad kurczakiem?
easy zabrał sie za gotowanie %-) http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/540875_541312242546823_2096746526_n.jpg http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564886_241217599344680_443912035_n.jpg
dzisiaj pichce cos w podobie ale ze swiezej kapusty z koperkiem cebula pomidorem z puszki i pieczarkami.z tym ze tutaj dam wiecej miesa bo kapucha duza a i wegli swieza ma sporo wiec wyjdzie z 4 porcje. jam mi sie ostatnio gotowanie spodobalo.jeszcze jedno nie zjedzone a juz drugie leci do gara%-) zero weglowodanowej zamuly:-D
no ja niestety przesadziłem z bieganiem, i mięsień piszczelowy mnie napierdziela, myślę, że dopiero jutro będzie ok. Następnym razem na pewno się mocniej porozciągam. Ze sprawdzianu z piłki nożnej () dostałem 5 Z dietą ostatnio zawalam trochę, ale w święta będę trzymał w 100% bo będzie więcej czasu na gotowanie.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ogolnie, najchetniej bym chcial otwarzyc jakis lokal gaastronomiczny, tylko kasy brak :D Dla mnie gotowanie to przyjemnosc no oprocz cubijania ciasta bo tego nienawidzE :d
ja akurat w ogole nie smaże w tradycyjny sposób- robie to na teflonie/Pam'ie. jesli chcesz smazyc, rób to na oleju kokosowym, masle/klarowanym, smalcu, tluszczu gęsi/kaczki, ale staraj sie w inny sposób przygotowywac potrawy: gotowanie, grill, piekarnik, parowanie
Na czym smażyć, bo mięso to zawsze gotuje, bo piec nie potrafię to tylko gotowanie/smażenie zostaje. Kapke tego oleju z winogron może być, czy jakiś rzepakowy i oczywiście opanierować te rybki.
Lara, coś tam umiem upichcić żeby z głodu nie umrzeć. Mistrzostwo świata to to nie jest, ale jak mam czas, nie musze sie nigdzie śpieszyć to gotowanie nawet sprawia mi przyjemność :-)
Pierś zostaw, po prostu ją rób różnie, jak ciś znudziła: grill, gotowanie, pieczenie, teflon, różne przyprawy, przecier pomidorowy, na słosko, do sałatek itd.
Mam pytanie: Czy zamrożona pierś z kurczaka po odmrożeniu ma te same ilosc białka i tluszczy w sobie ? Denerwowało mnie codziennie kupowanie, krojenie, ważenie i gotowanie więc kupiłem 10 piersi podwójnych, dzisiaj skroje, zważe na porcje i zamrożę sobie. Przy odmrażaniu mozna to wrzuic do wody i od razu dać na ogień ? Nie będzie zbyt gwałtownie [...]
[...] mają ubaw jego znajomi... Lubi dobrze zjeść i niekoniecznie zawsze musi to być ryż i piersi z kurczaka (to przeważnie najczęściej jedzą strongmani na całym świecie), ale gotowanie w kuchni go męczy, więc często je poza domem. Jego ulubione danie to pierogi z twarogiem. Ma wielu oddanych przyjaciół, którzy razem z nim pracują na jego wyniki. [...]