SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

chleb skrobia

  • Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23888 Data: 2020-10-23 16:10:50
  • Czy na diecie wegańskiej można budować mięśnie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Teoretycznie, wybranie diety dla kulturysty czy biegacza nie nastręcza problemów. Jej stosowanie też nie powinno być skomplikowane. Wystarczy regularnie dostarczać określoną ilość energii, by osiągać wyznaczone cele. Jak temu zaradzić? Aby uzyskać wystarczającą ilość węglowodanów dla sportowców, którzy podejmują intensywne treningi, może być [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2099 Data: 2019-11-04 09:19:07
  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] wzmacniacz smaku E621, alkohol, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, sól, serek śmietankowy (ser twarogowy, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza, mączka chleb świętojańskiego, guma ksantowana), sałata, papryka, szczypiorek, wasabi (chrzan japoński, musztarda (zawiera gorczycę) w proszku, skrobia kukurydziana), tykwa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24840 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • Skrobia tuczy czy odchudza? Co to jest skrobia oporna?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] glukozy może być bronią obosieczną. Nie wszystkie produkty skrobiowe są korzystne dla człowieka. Płatki kukurydziane, puree ziemniaczane, ryż biały i białe pieczywo (bułki, chleb etc.) niekoniecznie są dobrym elementem diety (stymulują silną odpowiedź glikemiczną), z kolei makaron ugotowany na twardo, ryż brązowy czy płatki owsiane już bardziej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2835 Data: 2019-09-26 10:05:11
  • [...] określonych produktów wysokowęglowodanowych czy mieszanek tłuszczowo-węglowodanowych (słodyczy). Płatki kukurydziane, puree ziemniaczane, ryż biały i białe pieczywo (bułki, chleb etc.) niekoniecznie są dobrym elementem diety (stymulują silną odpowiedź glikemiczną), z kolei makaron ugotowany na twardo, ryż brązowy czy płatki owsiane już bardziej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2631 Data: 2019-06-28 21:24:12
  • Jakich produktów nie wolno przechowywać w lodówce?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dla każdego z nas wydaje się to naturalne, że chcemy, aby produkty spożywcze, które kupujemy na długo pozostały świeże. Dbamy o to, aby nie popsuły się zbyt szybko, więc w większości przypadków wkładamy je do lodówki. Uwaga! Nie w każdym przypadku jest to dobry pomysł. Istnieje bardzo długa lista produktów spożywczych, które nigdy nie powinny [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28579 Data: 2018-01-29 10:08:46
  • Czy chleb powoduje cukrzycę? Po co chloruje się mąkę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] z występowaniem otyłości, cukrzycy typu II, oporności insulinowej, wielu rodzajów raka i chorób układu krążenia. Nie ma aż takiego znaczenia, czy będą to węglowodany (w tym chleb, makarony, kasze) czy tłuszcze (masło, margaryny, oleje, tłuszcze utwardzone, w tym trans). Podsumowanie Nic nie wskazuje, by ilości alloksanu zawarte w mące stanowiły [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3198 Data: 2021-01-02 09:38:14
  • Produkty, które niszczą Twój wygląd i samopoczucie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Praktycznie od zawsze, zarówno pomiędzy specjalistami do spraw żywienia, jak i również wśród zwykłych ludzi, wynikają spory dotyczące tego, co należy jeść, a czego należy unikać, aby lepiej wyglądać i zdrowiej żyć. Co do niektórych produktów nie możemy jednoznacznie stwierdzić, że są dobre lub złe, ze względu na podzielone opinie, jak również [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5704 Data: 2017-10-16 11:02:52
  • Jednym z najbardziej widocznych problemów XXI wieku jest żywność o wysokim stopniu przetworzenia. Wiele osób pisze oburzone komentarze i zadaje pytania, jak to możliwe, iż np. napoje energetyczne, produkty bogate w sól, cukier (lub syrop glukozowo-fruktozowy) czy tłuszcze trans są nadal w sprzedaży? Gdzie instytucje, które na to zezwalają? Cóż, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2051 Data: 2022-11-05 16:15:33
  • W Internecie można spotkać wiele artykułów dotyczących zamienników cukru. Jedni uważają, iż słodziki niesamowicie szkodzą zdrowiu, inni że powodują cukrzycę, jeszcze inni, że raka.  Powszechnie spotyka się również tezę, iż utrudniają one odchudzanie się. Czy te twierdzenia są prawdziwe i na czym są oparte? Co zapamiętać i jak to zastosować? [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2833 Data: 2020-06-13 10:37:48
  • [...] co najmniej kilkanaście lat, przeczytał książki i po prostu zna się na tym, co robi. Teza nr 1 „Nie ma znaczenia, jakich węglowodanów dostarczasz, nieważne czy zjesz chleb, czy czekoladę, nieważne, czy dostarczysz 2000 kcal z czekolady, czy z mięsa. Po czekoladzie będziesz bardziej głodny, ale organizm zareaguje na te kalorie w taki sam [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2052 Data: 2022-01-31 13:22:15
  • [...] ryż (mąka ryżowa), mąka z soi to wszystko są produkty niekorzystne dla osoby aktywnej. Zupełnie inaczej w ustroju człowieka zachowują się otręby, płatki owsiane, chleb razowy, ryż brązowy, makaron razowy. Tego rodzaju przekąska gwarantuje niesamowity wyrzut insuliny, który zostanie spotęgowany przez dodatek mleka (o którym za chwilę). [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2616 Data: 2021-08-30 23:18:38
  • Węglowodany w diecie sportowca - ile i jakie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przyjmuje się, że węglowodany są najtańszym składnikiem diety, dlatego współczesne wojskowe racje żywnościowe są budowane tak, aby dostarczać głównie węglowodanów, a mało protein oraz wartościowych źródeł tłuszczu. Nie powinno to dziwić, gdyż podejście do białek i tłuszczów w diecie sportowca zmienia się powoli i napotyka na duży opór materii, a [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2674 Data: 2022-05-22 16:06:58
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] minimum. -Skrobia jest białą substancją pozbawioną smaku, występującą w wielu surowcach roślinnych, jak zboża, ziemniaki, fasola, groch i w przetworach, takich jak makaron, chleb i wszelkiego rodzaju ciasta. Spożycie skrobi wywołuje uczucie sytości, gdyż pozostaje ona dłużej w przewodzie pokarmowym niż cukier. -Włókno jest węglowodanem [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DLA KAZDEGO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dietę: Śniadanie: -płatki owsiane zalane 1 -2 szklankami przegotowanego chudego mleka (nie słodzonego), 2-4 gotowanych jaj (w tym tylko jedno z: żółtkiem); 2 kromki chleba razowego ciemnego suchego bądź z niewielką ilością margaryny, 1 banan lub jabłko. II posiłek (spożywany po treningu, bez względu na porę treningu): 1 szklanka (250-300 [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12583 Data: 2003-01-22 17:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dietę: Śniadanie: -płatki owsiane zalane 1 -2 szklankami przegotowanego chudego mleka (nie słodzonego), 2-4 gotowanych jaj (w tym tylko jedno z: żółtkiem); 2 kromki chleba razowego ciemnego suchego bądź z niewielką ilością margaryny, 1 banan lub jabłko. II posiłek (spożywany po treningu, bez względu na porę treningu): 1 szklanka [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12268 Data: 2006-11-04 22:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCEGO ADEPTA KULTURYSTYKI [by maniak7000]

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] okresie treningowym – w ciągu dnia powinniśmy wedle różnych źródeł dostarczyć od 3 do 5 litrów wody – bierzcie poprawkę na to ,że nie oznacza to wprost płyn (owoce czy nawet chleb posiada w sobie pewną jej ilość). http://www.ultrarunning.pl/wp-content/gallery/porady-dieta/weglowodany_ultrarunning.jpg Nie możemy zapominać o odpowiedniej ilości [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-06 20:54:02 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Jedzenie jedzeniu nierowne- art.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Kupujemy tanio, najtaniej. Ale czy zastanawiamy się, jakim prawem te rzeczy tak mało kosztują? W imieniu nas, konsumentów, schylam się do najniższej półki. Najtańszy chleb. Chleb Polskie Zboża - 1,29 zł - To chyba najtańszy chleb półkilogramowy w Warszawie - przyznaje dyr. Maria Wieteska z warszawskiej Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5040 Data: 2008-04-24 15:35:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] znaleźć na przykład w owocach, mleku, miodzie czy warzywach, • węglowodany złożone - wielocukry, skrobia - możemy je znaleźć w takich produktach jak ziemniaki, kasze, ryż, chleb, płatki owsiane. Ważnym elementem w wyborze węglowodanów oprócz wyżej wymienionego podziału stanowi indeks glikemiczny (IG), który pokazuje nam jak szybko podnosi się [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 15498 Data: 2009-06-17 18:23:50 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] a także przy małej ilości wody grupa aminowa Elizyny tworzy wiązanie z grupą karbonylową, które nie jest hydrolizowane w przewodzie pokarmowym człowieka. I tak na przykład chleb z brązową skórką będzie miał białko o obniżonej wartości biologicznej, (choć i tak ma go mało). Temperatury w granicach 115-160 stopni C podczas prażenia lub ekstruzji [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-08 15:37:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)