SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko smakowe

  • [...] jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma kalorii czy ile [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70307 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Co się dzieje w organizmie po wypiciu coli?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Napoje typu cola kiedyś były uznawane za dobro luksusowe. Wiem, iż obecnie to brzmi śmiesznie, ale kiedyś dostępność produktów „z zachodu” była u nas znikoma. Tak samo kiedyś posiadanie telefonu komórkowego było wyznacznikiem statusu, a teraz z „komórkami” widzi się kilkulatków. Sprzedaż napojów gazowanych i słodzonych pokazuje, iż ludzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6460 Data: 2019-08-05 08:57:22
  • Aktualizacja 11.12.2023 Chyba każdy z nas wie, że należy spożywać odpowiednią ilość białka. W przypadku przeciętnego Kowalskiego najczęściej zaleca się wielkość zbliżoną do oficjalnych zaleceń 0,8-1 g na kilogram masy ciała. Jednak zalecenia dotyczące spożycia białka dla osób aktywnych są dużo większe - średnio od 1,4 g do 2,2 g (a czasami więcej) [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 465310 Data: 2017-10-10 15:00:28
  • [...] na insulinę pojawia się inna odpowiedź metaboliczna, niż u osób otyłych, opornych na insulinę. Podawano posiłki bogate w węglowodany, bogate w tłuszcz lub bogate w białko, w losowej kolejności. Posiłek wysokowęglowodanowy zawierał 56.4% węglowodanów, wysokotłuszczowy 56.5% tłuszczu, a wysokoproteinowy 51.4% białka. Gdy podawano tłuszcz, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14037 Data: 2017-12-20 11:39:33
  • [...] przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! Przykładowy jadłospis 1800 kcal Śniadanie: 50 g płatków owsianych 10 g migdałów 30 g odżywki białkowej 1 mandarynka II śniadanie: omlet z 2 jaj i 30 g mąki owsianej/jaglanej/gryczanej 5 g oliwy z oliwek (do smażenia) mały banan (ok. 100 g) Obiad: 50 g kaszy jaglanej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26287 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] żółtko jaja, sól), woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), imitacja mięsa raka z białek mięśni ryb 2,9% (surimi 57% - w imitacji mięsa raka (białko mięśni ryb, cukier), woda, skrobia pszenna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, odtworzone białko jaja, cukier, sól, naturalny aromat (zawiera skorupiaki), barwnik: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24707 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • Produkty spożywcze zawierające białko. Białka w jedzeniu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10060 Data: 2017-07-16 13:09:43
  • Sklep z odżywkami

    Artykuł
    Suplementy

    [...] warto dokonywać zakupów w sieci? Jak wspomagać budowę mięśni? W jaki sposób magnez może wspomagać budowę mięśni? Czy białka serwatkowe działają? Czy lepszy jest gainer czy białko serwatkowe? Czy powinienem bazować na produktach polskich czy zagranicznych? Czy kreatyna nie jest przypadkiem szkodliwa dla zdrowia? A czy duża ilość protein nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22058 Data: 2018-10-06 14:04:58
  • Co jeść na masę? Tania dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kształtowanie sylwetki to głównie dwa okresy, budowanie tkanki mięśniowej oraz redukowanie tkanki tłuszczowej. Mimo iż wydawać by się mogło, że ten czas, gdy możemy spożywać więcej kalorii, jest dużo łatwiejszym etapem, to nic bardziej mylnego. Budowanie tkanki mięśniowej to bardzo trudny etap, opiera się on nie tylko o wyczerpujące i intensywne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4587 Data: 2022-05-05 12:10:19
  • Czy zachodnie diety powodują raka?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    IGF-1 nie jest “złe”, ani “dobre”. Takie kryteria nie mają sensu w odniesieniu do medycyny, biochemii czy farmakologii. Najlepsze na świecie lekarstwa często mogą wyrządzić spustoszenie w organizmie, a w nadmiarze zabija nawet woda. W nadmiarze insulina potrafi zabić bardzo szybko, ale jej niedobór powoduje „śmierć na raty” (glukoza w nadmiarze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1044 Data: 2019-05-12 07:24:37
  • Doczekaliśmy czasów, w których bycie na diecie, nie jest już kojarzone z monotonią i niejakimi smakowo posiłkami. Moda na bycie fitness zmotywowała producentów do prawdziwej "wojny" o gusta i wrażenia smakowe klientów. Bycie na diecie bywa trudne tylko wtedy, gdy trudno utrzymać się w jej założeniach lub gdy pokusa na słodycze bierze górę. Osoby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 73838 Data: 2018-03-26 13:36:31
  • Odżywki białkowe zyskują coraz większą popularność z racji swojego uniwersalnego charakteru, funkcjonalności oraz wyjątkowych gam smakowych. O ile kiedyś były one przypisywane tylko do diet osób intensywnie trenujących, to w obecnych czasach są stosowane nie tylko przez osoby aktywne, ale również osoby starsze, osoby z dietami eliminacyjnymi, czy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4548 Data: 2022-05-13 18:19:46
  • Białko serwatkowe cena

    Artykuł
    Suplementy

    [...] diecie osoby trenującej należy do podstawowych strategii planowania diety. Oznacza to, że wysiłek, jaki podejmujemy na siłowni, będzie skutecznie podnosił zapotrzebowanie na białko. Układając więc jadłospis, konieczne jest nie tylko uwzględnienie wydatku energetycznego poniesionego na trening, ale i zwiększonej ilości protein. Kupując białko, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1881 Data: 2018-08-27 12:29:49
  • [...] w użyciu, łatwe w przewożeniu, a także bardzo smaczne. Rola białka jako makroskładnika w diecie jest bardzo istotna, dlatego też warto wzbogacić swoją dietę o smakowe białko, ponieważ będzie nam pomocne podczas komponowania naszej diety. Podsumowanie Dieta nie musi być nudna ani niesmaczna. Dlatego warto wprowadzać do swojego menu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10556 Data: 2018-01-08 11:36:17
  • Jakie placki do tortilli wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] placków jest mniej niż w pozostałych. Suchar Wraps Tortilla Bezglutenowa Skład: woda mąka ryżowa margaryna roślinna substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol błonnik jabłkowy białko sojowe skrobia ryżowa sól substancja zagęszczająca: guma guar, guma karobowa środek zakwaszający: kwas winowy konserwant: sorbinian potasu Może zawierać śladowe ilości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30200 Data: 2017-09-13 11:29:23
  • 14 najlepszych produktów spożywczych dla mężczyzn

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] kwasów tłuszczowych, niacyny, witaminy B6, a także witaminy E, magnezu, cynku, selenu i miedzi. Jeśli do płatków owsianych dodamy owoc oraz źródło białka – nabiał/odżywka białkowa oraz orzechy – uzyskamy pełnowartościowy, smaczny i sycący na długo posiłek. Jedz płatki owsiane 3-4 razy w tygodniu. Pomidory Pomidory są źródłem wielu cennych dla [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10682 Data: 2018-02-02 23:09:57
  • [...] 24 kcal, aby wykorzystać dostarczony 1 g białka. Jak więc widzimy, dostarczenie białka wymaga jeszcze dodatkowych nakładów energii, powyżej tego, co samo dostarcza. Czy białko jest bezpieczne? Dość często białko jest określane mianem anabolika, który stymuluje wzrost masy ciała. Jest to prawda, gdyż białko posiada potencjał wspomagający [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2094 Data: 2018-09-08 10:19:51
  • Najsilniejszy anabolik. Co jest najskuteczniejszym anabolikiem?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] diety, dodając do każdego posiłku trochę oleju rzepakowego, lnianego, oliwy z oliwek, orzechów, migdałów lub w okresie okołotreningowym stosując np. odżywki węglowodanowo-białkowe (gainer, bulk). Bez odpowiedniej podaży energii nieskuteczne okazują się nawet środki farmakologiczne, one tylko doraźnie zwiększają siłę i/lub masę, ale wcale nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3279 Data: 2021-05-18 15:19:30
  • [...] jedno „jest na masę”, a drugie (przeznaczone dla pań) służy już tylko jako „pomoc przy odchudzaniu”. Tymczasem w środku jest dokładnie to samo białko serwatkowe (np. WPC)! Mogę zresztą godzinami o tym pisać – „środki odchudzające dla kobiet”, „witaminy dla kobiet”. Ba, czekam jeszcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6769 Data: 2017-03-28 12:00:12
  • Jakie lody wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] orzechy włoskie 2%, orzechy pekan 2%, stabilizatory: guma guar, karagen. W 100 g lodów czekoladowych Gelatelli Master of Taste znajdują się 283 kcal. Węglowodany 23,8 g, białko 3,9 g, tłuszcze 18,5 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9,1 g). Plusy: cena, obecność kawałków czekolad, migdałów, podanie przez producenta dokładnego składu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26430 Data: 2017-08-24 09:26:33