SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

aromat

  • Jakie mleko roślinne ma najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dobre mleko roślinne? Czy roślinne to zawsze zdrowe? Eco Mil napój migdałowy niesłodzony Składniki: woda, migdały (7%) glony morskie Lithotamnium calcareum naturalny aromat migdałowy Produkt rolnictwa ekologicznego. Wartości odżywcze: 100 ml tego napoju dostarczy 37 kcal, w tym: 2,7 g tłuszczu 1,9 g węglowodanów 1 g białka 0,7 g błonnika [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23060 Data: 2017-09-12 10:10:26
  • Jakich produktów nie wolno przechowywać w lodówce?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] brzmi: niekoniecznie. Jeśli schowasz je w szczelnym opakowaniu, chłodnym i ciemnym, nie powinno być problemu. Krakersy Suche krakersy nie muszą być umieszczone w lodówce. Wystarczy, że schowasz je w suchym i chłodnym miejscu, a dodatkowo upewnisz się, że są szczelnie zapakowane. Krakersy tracą swój aromat i smak głównie przez absorpcję wilgoci.  

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28681 Data: 2018-01-29 10:08:46
  • Rodzaje napojów kawowych. Napoje na bazie kawy okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kawa i jej smak chyba znane są wszystkim. Kawa parzona, rozpuszczalna, z cukrem, mlekiem, kawa latte, espresso, cappuccino – każdy ma swoją ulubioną. Od pewnego czasu spotkać można gotowe napoje kawowe, które po wstrząśnięciu są w stanie zaspokoić naszą ochotę na kawę, ale też nieco nas ochładzają. Spójrzmy z bliska, co kryje się w gotowych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7045 Data: 2017-11-29 10:00:13
  • Jakie wafelki wybrać na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] tłuszcz roślinny (palmowy, częściowo utwardzony palmowy), serwatka w proszku (z mleka), skrobia, emulgator (lecytyna sojowa), sól, substancje spulchniające (E500, E503), aromat. Wartości odżywcze: 100 g tych wafli dostarczy 536 kcal, w tym: 10 g białka 31 g tłuszczu (w tym 11 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 53 g węglowodanów (w tym 22 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5864 Data: 2017-11-05 12:22:38
  • Jaka galaretka ma najmniej cukru?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zimno, gdyż jest podatna na wysokie temperatury i gdy jest zbyt ciepło, staje się płynna. Galaretki są słodkie i słone. Te pierwsze wytwarza się zazwyczaj na bazie soku czy aromatu owocowego. Podawane są w formie deseru, w różnych konfiguracjach, można dodać czekolady gorzkiej, bakalii czy owoców. Słodka galaretka jest również często jednym ze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10923 Data: 2017-10-21 23:04:57
  • Jaką czekoladę wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Tak naprawdę do wytworzenia prawdziwej, dobrej gorzkiej czekolady wystarczy ziarno kakaowca, masło kakaowe i cukier. Do tego ewentualnie dodatki smakowe np. naturalne aromaty. Zestawienie czekolad Czekolada gorzka Wawel 70% Skład: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator, lecytyny z soi, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14551 Data: 2017-08-22 09:35:58
  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] o smaku jagodowym Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, zagęszczony sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok z owoców czarnej jagody w proszku (0,5%), aromat. 100 g gotowego budyniu dostarczy 100 kcal, w tym: 2,9 g białka 1,7 g tłuszczu (w tym 1,0 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 17 g węglowodanów (w tym 11 g cukrów) 0,24 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9460 Data: 2017-10-13 09:43:14
  • [...] substancja słodząca: maltitol, koncentrat białek serwatkowych , stabilizator: guma arabska, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, substancja słodząca: sukraloza, aromat). Właściwości odżywcze w 100g: 628 kcal, 41 g tłuszczów, w tym nasycone: 21 g, 36 g węglowodanów, w tym cukry: 1,7 g, 19 g białka, 0,02 g soli. Protein Cookie Dough [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4705 Data: 2018-04-12 11:38:16
  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] (surimi 57% - w imitacji mięsa raka (białko mięśni ryb, cukier), woda, skrobia pszenna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, odtworzone białko jaja, cukier, sól, naturalny aromat (zawiera skorupiaki), barwnik: ekstrakt z papryki), wodorosty suszone, wsad z gotowego łososia 1,6% (gotowany łosoś 81,9%, majonez (olej rzepakowy, pasteryzowane [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24892 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • Jaki jogurt pitny jest najlepszy i najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: karagen, aromat, witamina E, tiamina, ryboflawina, witamina B6. Wartości odżywcze 100 g jogurtu dostarczy 77 kcal, w tym: 3,1 g białka 1,4 g tłuszczu (w tym 0,9 g kwasów tłuszczowych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22631 Data: 2017-11-27 10:45:14
  • [...] jako podstawa dla odżywek proteinowych. Naturalne odżywki białkowe mają najczystszy skład w wersjach bezsmakowych, w których nie ma żadnych słodzików, zagęszczaczy, aromatów ani innych „dodatków” smakowych. Oczywiście nie tylko odżywki serwatkowe są naturalne – taki charakter mają również wszystkie inne produkty z tej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70998 Data: 2018-08-22 06:14:50