[...] dobre mleko roślinne? Czy roślinne to zawsze zdrowe? Eco Mil napój migdałowy niesłodzony Składniki: woda, migdały (7%) glony morskie Lithotamnium calcareum naturalny aromat migdałowy Produkt rolnictwa ekologicznego. Wartości odżywcze: 100 ml tego napoju dostarczy 37 kcal, w tym: 2,7 g tłuszczu 1,9 g węglowodanów 1 g białka 0,7 g błonnika [...]
[...] brzmi: niekoniecznie. Jeśli schowasz je w szczelnym opakowaniu, chłodnym i ciemnym, nie powinno być problemu. Krakersy Suche krakersy nie muszą być umieszczone w lodówce. Wystarczy, że schowasz je w suchym i chłodnym miejscu, a dodatkowo upewnisz się, że są szczelnie zapakowane. Krakersy tracą swój aromat i smak głównie przez absorpcję wilgoci.
Kawa i jej smak chyba znane są wszystkim. Kawa parzona, rozpuszczalna, z cukrem, mlekiem, kawa latte, espresso, cappuccino – każdy ma swoją ulubioną. Od pewnego czasu spotkać można gotowe napoje kawowe, które po wstrząśnięciu są w stanie zaspokoić naszą ochotę na kawę, ale też nieco nas ochładzają. Spójrzmy z bliska, co kryje się w gotowych [...]
[...] tłuszcz roślinny (palmowy, częściowo utwardzony palmowy), serwatka w proszku (z mleka), skrobia, emulgator (lecytyna sojowa), sól, substancje spulchniające (E500, E503), aromat. Wartości odżywcze: 100 g tych wafli dostarczy 536 kcal, w tym: 10 g białka 31 g tłuszczu (w tym 11 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 53 g węglowodanów (w tym 22 g [...]
[...] zimno, gdyż jest podatna na wysokie temperatury i gdy jest zbyt ciepło, staje się płynna. Galaretki są słodkie i słone. Te pierwsze wytwarza się zazwyczaj na bazie soku czy aromatu owocowego. Podawane są w formie deseru, w różnych konfiguracjach, można dodać czekolady gorzkiej, bakalii czy owoców. Słodka galaretka jest również często jednym ze [...]
[...] o smaku jagodowym Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, zagęszczony sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok z owoców czarnej jagody w proszku (0,5%), aromat. 100 g gotowego budyniu dostarczy 100 kcal, w tym: 2,9 g białka 1,7 g tłuszczu (w tym 1,0 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 17 g węglowodanów (w tym 11 g cukrów) 0,24 [...]
[...] substancja słodząca: maltitol, koncentrat białek serwatkowych , stabilizator: guma arabska, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, substancja słodząca: sukraloza, aromat). Właściwości odżywcze w 100g: 628 kcal, 41 g tłuszczów, w tym nasycone: 21 g, 36 g węglowodanów, w tym cukry: 1,7 g, 19 g białka, 0,02 g soli. Protein Cookie Dough [...]
[...] częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: karagen, aromat, witamina E, tiamina, ryboflawina, witamina B6. Wartości odżywcze 100 g jogurtu dostarczy 77 kcal, w tym: 3,1 g białka 1,4 g tłuszczu (w tym 0,9 g kwasów tłuszczowych [...]
[...] jako podstawa dla odżywek proteinowych. Naturalne odżywki białkowe mają najczystszy skład w wersjach bezsmakowych, w których nie ma żadnych słodzików, zagęszczaczy, aromatów ani innych „dodatków” smakowych. Oczywiście nie tylko odżywki serwatkowe są naturalne – taki charakter mają również wszystkie inne produkty z tej [...]