Prezentowany ryż jest miłą odmianą dla znudzonych zjadaczy ryżu. szczególnie tych jedzących go na sucho :-) Ryz przyrządzony w ten sposób ma niezwykły silny aromat. Jestem pewny że odrobina szafranu lub kurkumy nadała by jeszcze powabniejszego kolor. Składniki: Ryz Kminek Oliwa z oliwek cebulka Cebulę kroimy drobno. Wrzucamy do gara z rozgrzaną [...]
[...] g L-treonina 6,9 g L-tryptofan 1,8 g L-tyrozyna 2,6 g L-walina 5,9 g Składniki: maltodekstryny, koncentrat białek serwatkowych, monohydrat dekstrozy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaku czekoladowego) aromat. Może zawierać: soję, jaja, gluten. Macie jakieś refleksje co do składu smaków ? Z góry dzięki za odpowiedź.
Czy warto brać kreatynę smakową? "Składniki: Monohydrat kreatyny, regulator kwasowości (brak w przypadku smaku naturalnego) - kwas cytrynowy, aromat (brak w przypadku smaku naturalnego), substancje słodzące (brak w przypadku smaku naturalnego) - sukraloza oraz glikozydy stewiolowe." Co prawda jest kilka dodatków ale czy aż tak one są złe? [...]
[...] - 5g wiórków (dałabym więcej, ale już nic tłuszczu mi nie zostało :P) - 30g odżywka białkowa (ja mam o smaku czekoladowo-karmelowym, polecam) - słodzik/erytrytol/ksylitol - aromat rumowy Blendujemy wszystko ze sobą, jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta -> dodajemy wody, mleka. Twaróg: Użyłam sera twarogowego chudego 250g, dodałam 100g jogurtu [...]
[...] bez cukru, bez węglowodanów i bez tłuszczu! - Łatwy w użyciu z fantastycznym dozownikiem - pipeta Myprotein FlavDrops to znakomity smak i wygodny system. Idealny naturalny aromat do wykorzystania w naszych niesmakowym produktach. FlavDrops są idealne do stosowania z wszystkimi suplementami sportowymi, domowymi koktajlami lub innym jedzeniem, [...]
[...] (2,5B 0,5T 7W) Posiłek V 19.30 (6 W 16 B 13 T) - 205 kcal 50 g twarogu piątnica (10 B 2 W ) + 5 tabl słodzika w min ilości wody + 25 g Migdałów (5 B 13 T 2 W) + aromat waniliowy/śmietankowy/kokosowy + cynamon ? + 100g ogórka (1B 2W) Posiłek VI 22.00 104 kcal 100 g twarogu piątnica (20 B 4 W ) + 100 g szpinaku ( 2 B) 150 B 178 [...]
[...] łączymy wszystko razem dodając rukolę do smaku odrobina soli w moim przypadku himalajskiej oraz tymianek i właśnie tymianek jest w tym daniu najważniejszy, nadaje świetny aromat oraz smak całemu daniu, na koniec, już na talerzu gotowym do podania polewamy danie oliwą z oliwek ok. 3 łyżeczki. Przede wszystkim lekka i bardzo smaczna kolacja a [...]
[...] gorzkiej czekolady Ryż gotuję aż będzie miękki, odlewam z garnka wodę(żeby zostało tylko troszkę) i dodaję suche składniki, gotuję jeszcze ok. minuty, potem wlewam ubite białka jaj i delikatnie mieszam aż całość zgęstnieje. Oczywiście jak zawsze można modyfikować przepis na różne sposoby.. Dodać owoce, wiórki, bakalie, jakiś aromat... ;-)
[...] .Całość zarób/wymieszaj dobrze ręką aż do połączenia składników .Teraz formujesz kuleczki i podsmażasz na oleju ,nie żałuj (najlepiej aby był kokosowy ,wzmocni nam aromat).Następnie zalewasz bulionem i duś ok 20 min .Gotowe kuleczki odstaw aż całkiem przestygną ,następnie delikatnie skrop wodą i obtocz w wiórkach aż się oblepią po [...]
https://i.imgur.com/lIrab5Xh.jpg Składniki - 40 g mąki ryżowej - 10 g skrobi ziemniaczanej - 250 ml mleka - 250 ml wody - 2 łyżki erytrolu lub innego słodziwa - aromat (ja użyłem coffeefee) - czubata łyżka karobu - pół łyżeczki cynamonu (najlepiej cejloński) - czubek łyżeczki gałki muszkatałowej - (opcjonalnie) białko, może być zamiast aromatu [...]