SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    a nie lepiej pod koniec wszystko podlac sowicie oliwy ? Jak masz niskie tłuszcze, to nie. Poza tym nie zalecane jest smażenie na oliwie.

    Odpowiedzi: 17812 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-10-15 11:50:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    a nie lepiej pod koniec wszystko podlac sowicie oliwy ? Jak masz niskie tłuszcze, to nie. Poza tym nie zalecane jest smażenie na oliwie. Trochę mit z tą oliwa ;)

    Odpowiedzi: 17812 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-10-15 12:10:11 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    a nie lepiej pod koniec wszystko podlac sowicie oliwy ? Jak masz niskie tłuszcze, to nie. Poza tym nie zalecane jest smażenie na oliwie. Trochę mit z tą oliwa ;) Niby tak niby nie, lepiej na oleju z awokado/koksowym, tudzież szmalcu. Zmieniony przez - FighterX w dniu 10/15/2019 1:18:03 PM

    Odpowiedzi: 17812 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-10-15 13:13:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mięso z piersi kurczaka jest bardzo delikatne i dość szybko podlega obróbce termicznej. Z racji tego, że jest bogate w białko i prawie w ogóle nie ma tłuszczu jest najczęściej wybieranym mięsem w diecie sportowców i osób odchudzających się. Niestety nie ma ono najlepszej opinii pod względem jakości i wartości odżywczych głównie za sprawą masowych [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 6427 Data: 2016-12-18 13:40:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE, jakie wybierać? Z czego czerpać?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zazwyczaj duszę mięso czyli podsmażam do 10 minut maksymalnie a potem zalewam wodą i gotuję do godziny( w zależności jaki to rodzaj mięsa). Ma czym zalecacie podsmażac i dusić? Robiłam to na Kujawskim ale wiem że to nie najlepszy pomysł. Czym go zastąpić w tej sytuacji? Jeśli chodzi o typowe smażenie to nie, chodzi mi typowo o duszenie.

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-22 18:29:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przykładowy dzień na redukcji do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zapomniałem dodać, że te 2,5k kalorii to już jest z wzoru obliczone, ale proszę Wasza ankieta, reszty nie było sensu uzupełniać, bo nie mam żadnych problemów/ograniczeń Płeć : mężczyzna Wiek : 20 Waga : 75.5 Wzrost : 180 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 17-18% Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3/4x w tygodniu siłownia - FBW Cel [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 6133 Data: 2018-01-12 13:47:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Na czym lepiej smazyć jajecznice?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Smażenie jest jednym z bardziej popularnych sposobów obróbki termicznej stosowanych w kuchni. Lubimy smażyć mięsa, ryby, jaja, warzywa, czy połączenia tych składników. Polega ono na ogrzewaniu potrawy w środowisku tłuszczu. Jednak są również możliwości smażenia na dobrej patelni, np. teflonowej, bez użycia tłuszczu. Wśród najlepszych jakościowo [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-09-21 16:54:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak zdrowo smazyc kurczaka?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    hmmm wiesz smażenie nigdy nie jest zdrowe...polecam gotować , na parze , albo piec... No ale pytanie jest o smażenie więc na teflonie bez tłuszczu...albo ewentualnie na oliwie z oliwek tylko pamiętaj że tą oliwe tez musisz wliczać..... bez panierki hmmm rozbij jedno jajko i w nim wytaplaj schabowego i na teflon

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-06-19 13:47:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak, buraki zdrowsze niż te wykwintne ciasta i gofry;) Co do jedzenia ryb - grillowanie, pieczenie na ruszcie, zupy rybne przyrządzaj, sałatki na zimno. Czemu smażenie najzdrowsze? Smażenie zaczęło być rozpowszechniane dopiero przed wojną, wcześniej normalnie ludzie gotowali wszystko w jednym garnku i mieli cały obiad za jednym zamachem Zmieniony [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 8898 Data: 2018-03-19 03:06:55 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    A jak wygląda kwestia obróbki termicznej? Jakie jest wyjaśnienie tej kwestii, na tłuszczówce smażenie już nie szkodzi? Smazenie szkodzi/nieszkodzi tak samo na kazdej diecie, O nasileniu takiej szkodliwosci decyduje rodzaj uzywanego tluszczu, tluszcze roslinne (wyjatek kokos) nie nadaja sie do smazenia, tluszcze zwierzece duzo bardziej, aczkolwiek [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-08 16:28:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Smażenie może być szkodliwe i na tłuszczach zwierzęcych i roślinnych. Na roślinnych zasobnych w kwasy polienowe jest po prostu bardziej szkodliwe. Ale to nie jest tak, że smażenie na zwierzęcych szkodliwe nie jest, choćby dlatego że: - tłuszcze zwierzęce też zawierają kwasy wielonienasycone (w smalcu nawet 10% fatu to kwas linolowy czyli ten co w [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-08 21:35:44 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Doradcy działu czekają na Twoje pytania ! Vol.3

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    mam jakis problem w diecie, deficyt jest a mimo to bez efektu. Od dzsiaj całkowicie odusne smażenie, zobacze czy tu lezy problem Dziś dopiero się zorientowałem, że napisałeś do mnie pw. Jak bilans jest ok to powinno iść ale nie ma co ukrywać smażenie nie jest najlepszym i najzdrowszym sposobem obróbki jeśli da się zrezygnować to spróbuj.

    Odpowiedzi: 5915 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-12-18 07:21:06 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • 2,5g B/ 3g-3,5g W/ 1g T, smazenie na smalcu sobie odpuść chyba ze jestes na tłuszczówce to co innego, najlepiej jest dusić mieso, mozesz tez zakupic areozol specjalny do smazenia, jezeli jesteś na diecie zbilansownej idź bardziej w kierunku roślinnch niż zwierzęcych mniejsze ryzyku złapania smalcu. Jak źródło tłuszczy olej lniany albo arachidowy i [...]

    Odpowiedzi: 133 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-02-03 14:45:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Olej w smażeniu - liczyć kcal ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Smażenie jest zdecydowanie najpopularniejszą i najbardziej lubianą metodą obróbki termicznej żywności. Większość osób lubi smażone mięso, rybę, omlet, czy jajecznicę. Gotowane również są dobre, ale bez wątpienia nie smakują już tak dobrze. W ogólnie występujących poglądach smażenie uważane jest za niezdrowe. W rzeczywistości jednak uzależnione [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-04-07 18:39:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam na myśli zgagę, kiedy jak odstawiam ipp po kilkudziesięciu godzinach rozpoczyna się delikatnie od pieczenia głęboko w gardle, potem z każdym dniem się nasila bez względu na kwestie diety. U mnie dieta jest jak u dziecka: zero przetworzonych, kleiki, płatki ryżowe, kasza manna oraz zero obróbki przez smażenie, tylko gotowanie i parowanie. [...]

    Odpowiedzi: 1248 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-10-10 16:55:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • grill elektryczny a smażenie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    smażenie jest niezdrowe na tłuszczu jeśłi smażysz bez tłuszczu to inna sprawa.... Z reguły mówiąc smażenie większość z nas ma na myśli smażenie na czymś... Są specjalne patelnie grillowe zainwestuj jeśli masz kasę .

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-09-25 21:36:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DIETA - Zrób To Sam(a)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Dobra, teraz git? 180 gr. białka, 270 gr węgli, 78 gr. tłuszczu. Jak to rozłożyć na posiłki w sosunku jaki już pisałem? Na tłuszczową nie przejdę, ponieważ nie lubie jeść tłusto A po za tym jestem w cyklicznym gr. VI i tam ma być redukcyjna A czy dobrym pomysłem jest smażenie na oliwie z oliwek?<CO?>?:/ Kulturystyka to niekącząca walka z [...]

    Odpowiedzi: 588 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-12-21 17:40:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    A jak to jest z "szkodliwością" takiego jedzenia, wysokokaloryczne posilki, tłuste w dodatku tluszcz zwierzecy, w dodatku mala ilosc tych posilkow.. podroby maja duzo cholesterolu zlego.. Jak wychodzi zdrowotnie taka dieta? Ktos cos? Czy moze nie liczy sie czystosc jedzenia a efekty ?:P gdzie ten "zły" cholesterol w wątróbce? Dieta jest głównie [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-08 18:57:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przepisy kulinarne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    A teraz cos dla laikow kuchni- wszystko co chcialbys wiedziec o gotowaniu : Sznycle, brizole, kotlety Z punktu widzenia dietetyki, mięso jest źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, w którego skład wchodzą wszystkie aminokwasy niezbędne dla organizmu człowieka. Skład mineralny mięsa jest urozmaicony; znajdują się w nim: potas, sód, żelazo, [...]

    Odpowiedzi: 404 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-23 18:09:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    A jak wygląda kwestia obróbki termicznej? Jakie jest wyjaśnienie tej kwestii, na tłuszczówce smażenie już nie szkodzi? Smazenie szkodzi/nieszkodzi tak samo na kazdej diecie, O nasileniu takiej szkodliwosci decyduje rodzaj uzywanego tluszczu, tluszcze roslinne (wyjatek kokos) nie nadaja sie do smazenia, tluszcze zwierzece duzo bardziej, aczkolwiek [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-08 16:43:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)