...
Napisał(a)
Na wagę nie zwracaj tak uwagi, waga może skakać dziennie nawet 3 kilogramy, jest to całkowicie normalne i związane z fizjologią. Co do chleba żytniego, zwróć uwagę jaki kupujesz. Ten z tabeli ma dużo węglowodanów. Takie chleby mają nawet po 32 g węglowodanów na 100 g. Łatwo można się naciąć, bo okaże się, że jadasz prawie 100-150 kcal mniej.
...
Napisał(a)
Każdy chleb ma tyle samo weglowdanów. Oczywiście pod warunkiem, że jest z mąki tradycyjnej, a nie z grochu, soczewicy, czy innych rzadziej spotykanych. Ewentualnie również pełnoziarniste, które mają bardzo dużo ziaren automatycznie będą miały trochę mniej weglowdanów, więcej tłuszczów i sporo błonnika (10g/100g), na co warto zwrócić uwagę. Poza tym, odnośnie do pieczywa polecam poczytać więcej informacji w artykule przedstawionym poniżej:
https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424
https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
domerKażdy chleb ma tyle samo weglowdanów. Oczywiście pod warunkiem, że jest z mąki tradycyjnej, a nie z grochu, soczewicy, czy innych rzadziej spotykanych. Ewentualnie również pełnoziarniste, które mają bardzo dużo ziaren automatycznie będą miały trochę mniej weglowdanów, więcej tłuszczów i sporo błonnika (10g/100g), na co warto zwrócić uwagę. Poza tym, odnośnie do pieczywa polecam poczytać więcej informacji w artykule przedstawionym poniżej:
https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424
Chleb mam swojej produkcji, a do dziennego zapotrzebowania wpisuję najbliższy z nazwy do mojego.
...
Napisał(a)
Jak najbardziej, można robić właśnie w ten sposób. Sam robię podobnie piekąc pieczywo takie jakie lubię. Z reguły dodaję różne rodzaje mąki, np. gryczana, orkiszowa, żytnia, ryżowa. Czasami dodaję również trochę jaglanej. Jednak zauważyłem, że w sytuacji, gdy jest jej sporo, to pieczywo jest mocno suche i kruche, co wpływa negatywnie na smak. Lubię również dodać czasami suszone pomidory, oliwki lub czarnuszkę. Polecam zakup tej przyprawy i przetestowanie, nie tylko do pieczywa, ale do różnych dań.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
domerObliczasz raz,na samym początku okresu cyklu treningowego, który z założenia powinien trwać około 8-12 tygodni. Przez ten czas kontrolujesz obwody ciała co jeden, dwa tygodnie rano na czczo, a np. raz w miesiącu zdjęcia sylwetki. Jeżeli obwód w pasie spada, to nic nie zmieniasz z ilością spożywanych kalorii i składników odżywczych. Jeżeli nie spada, to warto przeanalizować zwiększenie aktywności fizycznej i/lub zmniejszenie ilości kalorii. Nic nie wyliczasz od nowa. Nie ma sensu robić tego przy nieznanej zmianie masy ciała.
W kwestii trwania cyklu treningowego,czy będzie okej jak prze ciągnę budowanie masy do 20 tygodni(z minimalną nadwyżką kaloryczną)?
...
Napisał(a)
Czy warto wprowadzić z jednego mini cuta w czasie tego cyklu?Czy sobie odpuścić, jeśli będzie delikatna nadwyżką kcal.?
...
Napisał(a)
Jestem zadania jednak, żeby zrobić wcześniej diet break i strategiczne roztrenowanie. Wtedy ewentualnie pomyśleć, w zależności od poziomu tkanki tłuszczowej i wyglądu sylwetki, co warto robić dalej. Czy krótki mini-cut i następnie znowu wejść na cykl budowy masy mięśniowej, czy może zrobić kolejny cykl budowy masy mięśniowej. To już będzie zależne od Twojej sylwetki, więc ciężko stwierdzić na tę chwilę. 20 tygodni na cykl treningowy, to zdecydowanie zbyt długo. Chyba, że ktoś trenuje sobie rekreacyjne, bez specjalnej systematyki.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
domerJestem zadania jednak, żeby zrobić wcześniej diet break i strategiczne roztrenowanie. Wtedy ewentualnie pomyśleć, w zależności od poziomu tkanki tłuszczowej i wyglądu sylwetki, co warto robić dalej. Czy krótki mini-cut i następnie znowu wejść na cykl budowy masy mięśniowej, czy może zrobić kolejny cykl budowy masy mięśniowej. To już będzie zależne od Twojej sylwetki, więc ciężko stwierdzić na tę chwilę. 20 tygodni na cykl treningowy, to zdecydowanie zbyt długo. Chyba, że ktoś trenuje sobie rekreacyjne, bez specjalnej systematyki.
Czyli najlepiej zostać przy tych 3 miesiącach (12 tygodniach) i po tym czasie pomyśleć co dalej?
Właśnie jestem po pomiarach,w obwodzie brzucha wyszło mi centymetr więcej,czy mam uciąć coś kalorii czy poczekać jeszcze z dwa tygodnie?
...
Napisał(a)
w pasie zawsze "coś tam przybędzie" podczas budowy masy, kwestia jak inne pomiary, bo jak tylko przybywać będize w brzuchu lub delikatnie w innych rejonach, a na brzuchu szybko to coś nie tak, ale jak wszędzie progres, a przy tym delikatnie w pasie rośnie to jest ok,
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Poprzedni temat
Czy johimbine można brać bezpiecznie ?
Następny temat
Bieganie pod boks - kiedy?
Polecane artykuły