Szacuny
2447
Napisanych postów
2779
Wiek
54 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
252680
FighterX
krzyzu9218
Fighter jak będę miał w jakimś daniu oliwki to będę Ci odkładał ;)
super! żółtka też przyjmuję
To szkoda,że mieszkasz daleko, ja bym brała białka,Ty żóltka
A tak swoją drogą są dostępne w Selgrosie oddzielnie białka i żółtka, ale to nie to samo co od wiejskich kur. Poza tym do białek dają stabilizator, jakieś związki aluminium. Do żółtek - nie wiem, bo mnie nie zainteresowały.
Wiem,żę białka są dostępne w necie, ale ja nie używam ich tak dużo i nie opłaca mi sie zamawiać. W stacjonarnych sklepachu mnie, poza Selgrosem - nie widziałam.
Szacuny
24273
Napisanych postów
25224
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1020313
alhambra1970
FighterX
krzyzu9218
Fighter jak będę miał w jakimś daniu oliwki to będę Ci odkładał ;)
super! żółtka też przyjmuję
To szkoda,że mieszkasz daleko, ja bym brała białka,Ty żóltka
A tak swoją drogą są dostępne w Selgrosie oddzielnie białka i żółtka, ale to nie to samo co od wiejskich kur. Poza tym do białek dają stabilizator, jakieś związki aluminium. Do żółtek - nie wiem, bo mnie nie zainteresowały.
Wiem,żę białka są dostępne w necie, ale ja nie używam ich tak dużo i nie opłaca mi sie zamawiać. W stacjonarnych sklepachu mnie, poza Selgrosem - nie widziałam.
Do żółtek dają kwasek cytrynowy, kosztują 29,99PLN za 1L, wiem sprawdzałem
Szacuny
2447
Napisanych postów
2779
Wiek
54 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
252680
Ooo... to ciekawe dlaczego do białek to aluminium. Niby nie wchłania się z przewodu pokarmowego, jak czytałam, ale zmienia konsystencje pieczonych białek i smak, niestety. Różnica duża w porównianiu z innymi białkami bez tego dodatku. Może w omlecie iwypiekach byłoby OK, ja je piekłam w piekarniku.
Szacuny
24273
Napisanych postów
25224
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1020313
alhambra1970
Ooo... to ciekawe dlaczego do białek to aluminium. Niby nie wchłania się z przewodu pokarmowego, jak czytałam, ale zmienia konsystencje pieczonych białek i smak, niestety. Różnica duża w porównianiu z innymi białkami bez tego dodatku. Może w omlecie iwypiekach byłoby OK, ja je piekłam w piekarniku.