""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Proste rozwiązanie... musisz zwiększyć rozmiar zastawy kuchennej
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Składniki:
-150g mąki pszennej typ 550 **
- 50g mąki pszennej razowej
- 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 4g drożdży suszonych
- 125ml mleka 2%
- 25g miodu
- 1 jajo
- 25g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- szczypta soli
- 80g daktyli medjool lub suszonych
- 25g masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 30g rodzynek
- cynamon
** ja postanowiłam użyć miksu mąk, można użyć jednego rodzaju, lecz jeśli będzie to tylko mąka pełnoziarnista - ciasto może być trochę cięższe.
Wykonanie:
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i odstawić na 5-10minut. W tym czasie połączyć mąki oraz szczyptę soli w dużej misce. Wlać mleko z drożdżami i miód do miski z mąką i wymieszać łyżką. Następnie dodać jajko i wyrabiać ciasto (ja wyrabiałam ręcznie) przez około 10-15minut. W połowie wyrabiania dodać olej. Jeśli ciasto będzie bardzo lepiące, można dodać odrobinę mąki, ale generalnie ciasto ma takie być.
Daktyle pozbawić pestek i zalać gorącą wodą. Kiedy już namiękną, odlać wodę i zblendować na gładką masę. Dodać masło orzechowe i dobrze wymieszać.
Przykryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1,5h. Następnie wyjąć na blat oprószony mąką i wyrabiać przez minutę. Rozwałkować na kwadrat o wielkości, mniej więcej, 30cm x 30cm.
Posmarować na całej powierzchni masą daktylowo - orzechową. Posypać cynamonem i rodzynkami. Następnie zawinąć w roladę i pokroić na kawałki o szerokości 2cm. Ułożyć na blaszce, na papierze do pieczenia i odstawić do ponownego wyrośnięcia, na około 45min.
Przesmarować wierzch bułeczek olejem i piec w 175 stopniach Celsujsza, przez około 20min.
Polecam zrobić polewę z odżywki białkowej , np. o smaku szarlotki.
Wartości dla całości:
1 751,2 kcal
B: 45,7 g
W: 282,6 g
T: 48,8 g
Wartości dla jednej (wyszło 10 sztuk):
175kcal
B:4,5
W:28
T:4,8
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 15/02/2018 13:26:30
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Zrobiłbym już w ten weekend, ale kurczę..... masło orzechowe mam smooth, a nie crunch
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Trzeba będzie spróbować zrobić jak trochę wolnego czasu w końcu się znajdzie ;)
BLOG TRENINGOWY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu9218__Nowy_Ja-t1141293-s87.html
BLOG KULINARNY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu_w_kuchni_czyli_dieta_bez_diety._-t1157302.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- ...
- 159