SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

---TANIE KUPOWANIE---

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1525753

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111384
Nie wyjdzie Ci taka jak ze sklepu
Jak jesz raz na tydzien to smialo kupuj w markecie

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 93 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 131831
O proszku do pieczenia pierwsze słyszę, bo mówimy tu o tortilli?
Ja używam trochę innych składników, maka(najczęściej mix pszennej z jakąś pełnoziarnistą), sól, woda, olej/oliwa, ale nie twierdzę że to jedna słuszna droga :)

No i dobrze że nie wychodzi taka jak ze sklepu, te ze sklepu wg mnie są niesmaczne, jakieś takie kwaśne i bleee...



Zmieniony przez - Eldier w dniu 2017-08-29 17:59:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Mąka.
Gorąca woda.
Smalec
Sól.

Jak się 'zaparzy' mąkę a później nie spali placków to są elastyczne i się tak nie łamią
I wg. mnie najsmaczniejsze wychodzą jak dodać się smalec zamiast oliwy ;)


A zaraz oberwie się nam po łbie za spam ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
A tam spam, napisz już proszę jak dokładnie parzy się mąkę . Najlepiej cały proces przygotowania placka.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 736 Napisanych postów 9812 Wiek 22 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 328492
dideek
Nie wyjdzie Ci taka jak ze sklepu


Wyjdzie lepsza


Eldier
O proszku do pieczenia pierwsze słyszę, bo mówimy tu o tortilli?
Ja używam trochę innych składników, maka(najczęściej mix pszennej z jakąś pełnoziarnistą), sól, woda, olej/oliwa, ale nie twierdzę że to jedna słuszna droga :)


Proszku dosłownie szczypta, żeby lepiej bąblowało :D
Oliwy też warto dodać, żeby placek był bardziej elastyczny, ale głównie (moim zdaniem) chodzi o dokładne wyrobienie ciasta.

Ja zawsze robię tak, że na 70g mąki (najczęściej żytniej) daję 50ml ciepłej wody. Mieszam to razem z przyprawami i łyżką oliwy. Wyrabiania i wałkowania nie muszę raczej tłumaczyć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 736 Napisanych postów 9812 Wiek 22 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 328492
Jeny ja serio samego kurczaka zawsze tutaj daję

tesco
od 31 do 6





Zmieniony przez - julcziik w dniu 2017-08-29 20:28:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
A indyka gdzieś ktoś spotkał?
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 736 Napisanych postów 9812 Wiek 22 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 328492
W lidlu 17.59zł, ale za 800g


Zmieniony przez - julcziik w dniu 2017-08-29 21:29:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
No do tej pory sam robiłem ale wkurza mnie pozniej wycieranie tej mąki itd. Dzis zjadlem te z lidla ale smak lekko gumowy. Wiec jednak dalej sam bede robil. A oliwy nie dodawałem ale zaczne.
1

>>> Maszeruj albo giń <<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 332 Napisanych postów 3392 Wiek 11 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 128135
krzyzu9218
Mąka.
Gorąca woda.
Smalec
Sól.

Jak się 'zaparzy' mąkę a później nie spali placków to są elastyczne i się tak nie łamią
I wg. mnie najsmaczniejsze wychodzą jak dodać się smalec zamiast oliwy ;)


A zaraz oberwie się nam po łbie za spam ;p


Ja daję wodę nie koniecznie gorącą, ale ciepłą taką żeby się smalec ładnie rozpuścił. I zgadzam się z tym, że ze smalcem najlepsze (testowałam z olejem, masłem itp). Tak samo lepsza jest jak ciasto poleży w lodówce do drugiego dnia.

Te robię najczęściej:
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11909 
kupne nie mają porównania. Robi się bardzo szybko a jak człowiek wprawy nabierze to w ogóle chwila moment.
Bardzo ważne żeby nakrywać te usmażone np odwróconym talerzem, wtedy nie twardnieją i można je zwijać.



Zmieniony przez - Nanit w dniu 2017-08-29 22:48:05
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ryz z mintajem by Malinowa

Następny temat

Tatar z łososia by Malinowa

WHEY premium