BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!
...
Napisał(a)
Ale po co. Jeśli karmisz - to stawiaj na naturalne źródła białka i tym samym aminokwasów. na suple przyjdzie czas kiedy skończysz karmić piersią - ale można się bez nich obyć świetnie i kształtować sylwetkę.
...
Napisał(a)
Słuchajcie, właśnie upiekłam chleb gryczany z dodatkiem mąki ryżowej i słonecznikiem. Naprawdę dobrze smakuje. Zrobiłam sobie całą rozpiskę kcal i BTW kierując się etykietami na produktach, których użyłam, ale nie wiem, czy wyliczyłam to na pewno dobrym sposobem. Na forum jeden chłopak prosto to wyjaśnił według proporcji, a że ja całe życie licze na proporcjach to tak to właśnie wyliczyłam. Czy mogę pokazać to tutaj, czy jest inny temat do tego przeznaczony bo nie chcę zaśmiecać? Chcę zaplanować jedzenie na jutro i muszę znać btw. Dziękuję z góry:)
Zmieniony przez - Milka91 w dniu 2016-11-19 19:32:53
Zmieniony przez - Milka91 w dniu 2016-11-19 19:32:53
...
Napisał(a)
Liczenie z zastosowaniem proporcji powinno się tu świetnie sprawdzić.
BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!
...
Napisał(a)
Krótko mówiąc zsumowałam btw i kcal i gramaturę wszystkich produktów, których użyłam, potem wyliczyłam btw na 100g surowej masy ciasta, a jak już się upiekło to zważyłam i obliczyłam z proporcji ile gram upieczonego chleba zawiera tyle samo btw co 100g surowej masy. Potem to co wyszło jeszcze raz przeliczyłam wg proporcji na 100g upieczonego chleba. Nie wiem, czy jasno opisałam...
...
Napisał(a)
Hej, czy zna ktoś zna jakąś fajna aplikację do notowania treningów na Windows Phone'a?
...
Napisał(a)
Milka91Krótko mówiąc zsumowałam btw i kcal i gramaturę wszystkich produktów, których użyłam, potem wyliczyłam btw na 100g surowej masy ciasta, a jak już się upiekło to zważyłam i obliczyłam z proporcji ile gram upieczonego chleba zawiera tyle samo btw co 100g surowej masy. Potem to co wyszło jeszcze raz przeliczyłam wg proporcji na 100g upieczonego chleba. Nie wiem, czy jasno opisałam...
Nie łatwiej jest zsumować btw wszystkich składników, a później podzielić chleb na 6-8 kawałków, czy 10. I całość zsumowanych kalorii podzielić przez ilość porcji? Ja piekąc ciacha tak robię. i przyjmuje 100g jako jeden kawałek Bez znaczenia, grunt, że makro się zgadza.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Wydaje mi się, że to co Aga pisze o tyle lepiej się sprawdza, że makro półproduktów użytych do pieczenia chleba jest podane dla wersji przed obróbką a nie po obróbce i jakiejś tam utracie masy.
Mój blog o treningu i diecie: http://silawilczegoapetytu.pl/
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/Paula_pociążowa_redukcja-t1159434.html
Dziennik konkursowy: http://www.sfd.pl/Paula_NOWE_CIAŁO_W_BUDOWIE-t1103547.html
...
Napisał(a)
IreaHej, czy zna ktoś zna jakąś fajna aplikację do notowania treningów na Windows Phone'a?
generalnie to ciężko o fajne aplikacje na WP bo to wymierający system.
chyba warto przejrzeć jakieś ratingi na niezależnym blogu dla platformy, np to w w miarę nowe: http://www.windowscentral.com/best-fitness-apps-windows-10 + komentarze pod spodem, bo ludzie zawsze zweryfikują
lub poszukać samemu w sklepie WP pod hasłem 'workout' chociażby, sugerując się ilością gwiazdek, ile otrzymała dana appka...
...
Napisał(a)
blue_hopeMilka91Krótko mówiąc zsumowałam btw i kcal i gramaturę wszystkich produktów, których użyłam, potem wyliczyłam btw na 100g surowej masy ciasta, a jak już się upiekło to zważyłam i obliczyłam z proporcji ile gram upieczonego chleba zawiera tyle samo btw co 100g surowej masy. Potem to co wyszło jeszcze raz przeliczyłam wg proporcji na 100g upieczonego chleba. Nie wiem, czy jasno opisałam...
Nie łatwiej jest zsumować btw wszystkich składników, a później podzielić chleb na 6-8 kawałków, czy 10. I całość zsumowanych kalorii podzielić przez ilość porcji? Ja piekąc ciacha tak robię. i przyjmuje 100g jako jeden kawałek Bez znaczenia, grunt, że makro się zgadza.
No ale jak chcę ważyć kromki już upieczone i wpisywać w kalkulator to muszę znać btw upieczonego chleba już. Mi się one różnie kroją, na wieksze, mniejsze, czasami się pokruszy i potem trudno ocenić jaki rozkład wychodzi w porcji. Taki chleb starcza mi na ok 4 dni, więc trudno go od razu po upieczeniu porcjować, odkrajam sobie kromki na bieżąco a potem ważę i wiem ile zjadłam i jaki rozkład wyszedł.
Zmieniony przez - Milka91 w dniu 2016-11-25 00:46:27
...
Napisał(a)
paula.cwWydaje mi się, że to co Aga pisze o tyle lepiej się sprawdza, że makro półproduktów użytych do pieczenia chleba jest podane dla wersji przed obróbką a nie po obróbce i jakiejś tam utracie masy.
Ale makro w wersji surowej jest takie samo jak potem w wersji upieczonej, teraz tylko trzeba to przeliczyć na 100g gotowego ciasta już.
Poprzedni temat
Fitnessowa sylwetka a zaburzenia miesiączkowania - część 3
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- ...
- 70
-
Następny temat
Które hantle kupić?
Polecane artykuły