SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pojedyncze pytania - 1001 drobiazgów

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 98293

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6547 Napisanych postów 36063 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 680062
Ale po co. Jeśli karmisz - to stawiaj na naturalne źródła białka i tym samym aminokwasów. na suple przyjdzie czas kiedy skończysz karmić piersią - ale można się bez nich obyć świetnie i kształtować sylwetkę.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 270 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3864
Słuchajcie, właśnie upiekłam chleb gryczany z dodatkiem mąki ryżowej i słonecznikiem. Naprawdę dobrze smakuje. Zrobiłam sobie całą rozpiskę kcal i BTW kierując się etykietami na produktach, których użyłam, ale nie wiem, czy wyliczyłam to na pewno dobrym sposobem. Na forum jeden chłopak prosto to wyjaśnił według proporcji, a że ja całe życie licze na proporcjach to tak to właśnie wyliczyłam. Czy mogę pokazać to tutaj, czy jest inny temat do tego przeznaczony bo nie chcę zaśmiecać? Chcę zaplanować jedzenie na jutro i muszę znać btw. Dziękuję z góry:)


Zmieniony przez - Milka91 w dniu 2016-11-19 19:32:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6547 Napisanych postów 36063 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 680062
Liczenie z zastosowaniem proporcji powinno się tu świetnie sprawdzić.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 270 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3864
Krótko mówiąc zsumowałam btw i kcal i gramaturę wszystkich produktów, których użyłam, potem wyliczyłam btw na 100g surowej masy ciasta, a jak już się upiekło to zważyłam i obliczyłam z proporcji ile gram upieczonego chleba zawiera tyle samo btw co 100g surowej masy. Potem to co wyszło jeszcze raz przeliczyłam wg proporcji na 100g upieczonego chleba. Nie wiem, czy jasno opisałam...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51602 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej, czy zna ktoś zna jakąś fajna aplikację do notowania treningów na Windows Phone'a?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3184 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Milka91
Krótko mówiąc zsumowałam btw i kcal i gramaturę wszystkich produktów, których użyłam, potem wyliczyłam btw na 100g surowej masy ciasta, a jak już się upiekło to zważyłam i obliczyłam z proporcji ile gram upieczonego chleba zawiera tyle samo btw co 100g surowej masy. Potem to co wyszło jeszcze raz przeliczyłam wg proporcji na 100g upieczonego chleba. Nie wiem, czy jasno opisałam...



Nie łatwiej jest zsumować btw wszystkich składników, a później podzielić chleb na 6-8 kawałków, czy 10. I całość zsumowanych kalorii podzielić przez ilość porcji? Ja piekąc ciacha tak robię. i przyjmuje 100g jako jeden kawałek Bez znaczenia, grunt, że makro się zgadza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
Wydaje mi się, że to co Aga pisze o tyle lepiej się sprawdza, że makro półproduktów użytych do pieczenia chleba jest podane dla wersji przed obróbką a nie po obróbce i jakiejś tam utracie masy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51602 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Irea
Hej, czy zna ktoś zna jakąś fajna aplikację do notowania treningów na Windows Phone'a?


generalnie to ciężko o fajne aplikacje na WP bo to wymierający system.
chyba warto przejrzeć jakieś ratingi na niezależnym blogu dla platformy, np to w w miarę nowe: http://www.windowscentral.com/best-fitness-apps-windows-10 + komentarze pod spodem, bo ludzie zawsze zweryfikują
lub poszukać samemu w sklepie WP pod hasłem 'workout' chociażby, sugerując się ilością gwiazdek, ile otrzymała dana appka...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 270 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3864
blue_hope
Milka91
Krótko mówiąc zsumowałam btw i kcal i gramaturę wszystkich produktów, których użyłam, potem wyliczyłam btw na 100g surowej masy ciasta, a jak już się upiekło to zważyłam i obliczyłam z proporcji ile gram upieczonego chleba zawiera tyle samo btw co 100g surowej masy. Potem to co wyszło jeszcze raz przeliczyłam wg proporcji na 100g upieczonego chleba. Nie wiem, czy jasno opisałam...



Nie łatwiej jest zsumować btw wszystkich składników, a później podzielić chleb na 6-8 kawałków, czy 10. I całość zsumowanych kalorii podzielić przez ilość porcji? Ja piekąc ciacha tak robię. i przyjmuje 100g jako jeden kawałek Bez znaczenia, grunt, że makro się zgadza.


No ale jak chcę ważyć kromki już upieczone i wpisywać w kalkulator to muszę znać btw upieczonego chleba już. Mi się one różnie kroją, na wieksze, mniejsze, czasami się pokruszy i potem trudno ocenić jaki rozkład wychodzi w porcji. Taki chleb starcza mi na ok 4 dni, więc trudno go od razu po upieczeniu porcjować, odkrajam sobie kromki na bieżąco a potem ważę i wiem ile zjadłam i jaki rozkład wyszedł.


Zmieniony przez - Milka91 w dniu 2016-11-25 00:46:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 270 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3864
paula.cw
Wydaje mi się, że to co Aga pisze o tyle lepiej się sprawdza, że makro półproduktów użytych do pieczenia chleba jest podane dla wersji przed obróbką a nie po obróbce i jakiejś tam utracie masy.

Ale makro w wersji surowej jest takie samo jak potem w wersji upieczonej, teraz tylko trzeba to przeliczyć na 100g gotowego ciasta już.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fitnessowa sylwetka a zaburzenia miesiączkowania - część 3

Następny temat

Które hantle kupić?

WHEY premium