Pakerek - dokładnie jak kolega wyżej, posiłki przed- i potreningowy nie są dobre. Na 1,5h przed treningiem zjedz tłuste mięso a nie twaróg. BCAA weź na 30min przed treningiem. Zaraz po treningu białko/BCAA a do godziny po treningu posiłek (i tu też najlepiej mięso, ale twaróg ujedzie ewentualnie).
HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.
HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.
Wzrost 178cm, 70kg i obwód w pasie (ciut poniżej pępka)90cm. Takie trochę chuchro z oponką. BF obliczyłem na około 21% ale nie jestem pewien czy dobrze to zrobiłem.
Zapotrzebowanie ustaliłem sobie na 2000kcal (odjąłem ok 400kcal).
Obecny rozkład składników jest taki:
B 2,1 - 150g (600k), W 2,05 140g (560k) i T 1,3 - 93g (840k).
W menu są ryż brązowy, kasze, jabłka, pomidory, oliwa, słonecznik, ser biały chudy, filet kury, jaja, płatki owsiane, indyk mielony, WPC, BCAA, witaminy i omega 3
Jeśli chodzi o wysiłek fizyczny to biegam sobie co drugi dzień na czczo biorąc przed i po 5g BCAA.
Pytania:
1. Jak przejść na LC? Czy węgle ustalić od razu na 30 g i co jakiś czas (co ile?) zwiększać czy na odwrót - zmniejszać na rzecz tłuszczy?
2. Chcąc zredukować tę oponkę z jakich produktów białkowych wymienionych wyżej zrezygnować? Czym je zastąpić? Co dodać?
3. Czy dozwolone są podroby takie jak drobiowe wątróbki czy serca?
4. Ewentualnie jak później wyjść z tej dietki do obecnej?
Zmieniony przez - lvg52 w dniu 2013-11-25 23:48:37
możesz od razu wskoczyć na 30g węgli dziennie. Pierwszy tydzień będzie ciężki, ale potem pójdzie z górki.
Twoje produkty białkowe są ok. Na tym etapie nie musisz rezygnować z nabiału. Dodaj czasami tłustą rybę - np. makrelę.
Podroby możesz zjeść, ale do czasu do czasu. Na pewno nie nadają się do spożywania codziennie.
Jak wyjść z low-carb to już sprawa na zaś potem. Wg mnie najlepiej sprawdza się wskoczenie na 200-250g węgli, a potem stopniowe ich dodawanie.
HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.
Czy na to nie patrzeć i po prostu wychodzić w momencie jak już oponka poleci? I po jakim czasie odstawić nabiał? Jaja i masło także wtedy odpadają jak rozumiem? Czy jako tłuszcz nada się olej rzepakowy zwykły czy musi być nieoczyszczony? Orzechy, słonecznik, pestki z dyni liczyć do białka czy tylko do tłuszczy?
Zmieniony przez - lvg52 w dniu 2013-11-26 10:48:39
chin up:)
Na str. 1-5 bodajże wyjaśnione są ilości ww. przy tej diecie i spostrzeżenia wielu jej użytkowników, lecz nie sądzę abyś miał jakieś większe problemy z mięśniami przy małej podaży ww.
chin up:)
LEUCINE FUSION - NOWOŚĆ! JUŻ W SPRZEDAŻY!
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- ...
- 75