...
Napisał(a)
W jakich procesach Olimp uzyskuje swój surowiec, IE czy CFM? Co do jaj, gotowane lepsze, choć niekoniecznie każdemu smakują
...
Napisał(a)
Poniżej odpowiedź z Działu Badawczo-Rozwojowego Olimp:
"Dostawca informuje, iż surowiec jest otrzymywany w procesie ultrafiltracji"
Zmieniony przez - NUTRIFARM w dniu 2013-07-22 15:53:52
"Dostawca informuje, iż surowiec jest otrzymywany w procesie ultrafiltracji"
Zmieniony przez - NUTRIFARM w dniu 2013-07-22 15:53:52
...
Napisał(a)
Znalazłem ciekawy artykuł który niejako odnosi się też do jakości odżywek - https://www.sfd.pl/PROCESY_POWSTAWANIA_SERWATKOWYCH_ODŻYWEK_BIAŁKOWYCH,_ICH_ANALIZA-t156785.html
...
Napisał(a)
"dostawca informuje" - ale przecież macie swoje laboratorium i sami możecie sprawdzić, lepiej by brzmiało "nasze białka są w 100%..."
...
Napisał(a)
metode pozyskania bialka deklaruje producent. Potwierdzająco sie to posrednio, sprawdzajac obecnosc odpowiednich frakcji.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Może z tego wynikają te różnice w cenie białek i zawartości a-LA:
Otóż podczas wymiany jonowej zachodzi naturalny proces zwany denaturacją białka i swoje wartości tracą najważniejsze aminokwasy opowiedzialne za:
- podnoszenie gH [hormonu wzrostu] (alfa-laktoalbuminy)
- ważne dla organizmu glikomakropeptydy(GMP),
- immunoglobuliny (które wzmacniają system immunologiczny oraz pomagają w absorpcji wapnia)
- laktoferryny (działające przeciw rakotwórczo, są naturalnym składnikiem mleka matki ~15%. w odzywce białkowej jest ich zazwyczaj do maksymalnie 1%)
Za to podczas wymiany powstaje wiecej beta-laktoalbuminy, która niestety jest mniej stabilna i wydajna.
Swoją drogą chciałbym zobaczyć jakieś badania jak a-LA wpływa na poziom gH.
Zmieniony przez - Jechu87 w dniu 2013-07-22 22:10:45
Otóż podczas wymiany jonowej zachodzi naturalny proces zwany denaturacją białka i swoje wartości tracą najważniejsze aminokwasy opowiedzialne za:
- podnoszenie gH [hormonu wzrostu] (alfa-laktoalbuminy)
- ważne dla organizmu glikomakropeptydy(GMP),
- immunoglobuliny (które wzmacniają system immunologiczny oraz pomagają w absorpcji wapnia)
- laktoferryny (działające przeciw rakotwórczo, są naturalnym składnikiem mleka matki ~15%. w odzywce białkowej jest ich zazwyczaj do maksymalnie 1%)
Za to podczas wymiany powstaje wiecej beta-laktoalbuminy, która niestety jest mniej stabilna i wydajna.
Swoją drogą chciałbym zobaczyć jakieś badania jak a-LA wpływa na poziom gH.
Zmieniony przez - Jechu87 w dniu 2013-07-22 22:10:45
...
Napisał(a)
a ja chcialbym zobaczyc ile ich jest w bialku sprzedawanym przez olimp.
...
Napisał(a)
Skoro to nie przesącz tylko produkt pełnowartościowy to 15-20% powinny być, a jak mniej to już będzie "zaniżona wartość a-LA"
...
Napisał(a)
skoro metodę pozyskania deklaruje dostawca, to znaczy, że firma pozyskująca ten surowiec od producenta może wybrać wersję z/bez a-la, dobrze rozumuję?
edit:
deklaruje DOSTAWCA, nie surowiec, poprawiłem Koledze literówkę
Zmieniony przez - miętki w dniu 2013-07-23 09:00:14
edit:
deklaruje DOSTAWCA, nie surowiec, poprawiłem Koledze literówkę
Zmieniony przez - miętki w dniu 2013-07-23 09:00:14
...
Napisał(a)
tez mi sie zdaje, ze producent odzywek ma swiadomisc rodzaju zakupowanego surowca.
Teraz i konsument ma taka swiadomosc. Jezeli ma kase, kupuje drozsza serwatke ze wszystkimi frakcjami. Jezeli musi liczyc sie z pieniedzmi, wybiera tansza - bez alfa la.
Teraz i konsument ma taka swiadomosc. Jezeli ma kase, kupuje drozsza serwatke ze wszystkimi frakcjami. Jezeli musi liczyc sie z pieniedzmi, wybiera tansza - bez alfa la.
S. Ambroziak
Poprzedni temat
STEFAN HAVLIK – PRZYSZŁOŚĆ KULTURYSTYKI
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- ...
- 190
Następny temat
Trening 5x5 Bill Starr ilość serii zasadniczych - do Binia
Polecane artykuły