WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

To nie ściema to nie żarty, nowy spam już jest otwarty

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 186182

Nowy temat Temat zamknięty
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 345 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5786
Hm, a jak ją zdefiniujesz? Jak rozumieć synestezję - Twoja wykładnia?
...
Napisał(a)
KondiCapo FIGHT24.PL
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 8247 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78867
Chyba najprościej jak się da - pomieszanie zmysłów. Gdy odbierając bodźce jednego zmysłu powodują u nas odczucia związane z innym zmysłem.

Eu sou movido pela capoeira
Eu sou movido pelo berimbau

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 345 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5786
Tak może być , gdy ktoś z tym zaburzeniem czyta, że akurat z niewiadomych nam powodów umysł jego zwiąże, na zawsze już zresztą, kształt z kartki z barwą - "a" = zielono np. .
Ale zwykle się to nie dzieje ( nie wiem na ile tysięcy mamy kogoś, komu umysł robi takie triki) , więc czytanie nie jest na ogół związane z synestezją. Zaraz, wrócę do tego co napisałeś...

Zapis nutowy robi niejako tak, że widząc symbol, który ma określone znaczenie, stanowiące przecież cząstkę mej wiedzy, a znaczeniem tym dźwięk jest właśnie do danego symbolu przypisany, słyszę ów dźwięk. Gdy zajść ma synestezja sprawa wygląda inaczej - np. ktoś widząc coś, automatycznie temu czemuś przydaje smak, dźwięk..., bez względu na realne istnienie lub nie zależność w takim ujęciu w jakim to znamy w przypadku nut i dźwięków. Chyba jakoś tak.

Zmieniony przez - chrumczaka2 w dniu 2013-08-31 16:26:25

Zmieniony przez - chrumczaka2 w dniu 2013-08-31 16:27:40
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1191 Napisanych postów 8529 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 108293
kondi, xper ogarnijcie typów, zay

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 307 Napisanych postów 2583 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 34961
Annihilus, trzeba dać Korwinowi szanse. Wtedy się okaże czy jest w stanie coś zmienić. Bo że poglądy na gospodarkę ma sensowne to wiem ale czy te durnie dadzą mu coś zrobić to się okaże.

Bez urazy ale poglady JKMa moga brzemiec sensownie tylko dla kogos kto nie ma pojecia ani o ekonomii ani o gospodarce

Jego proste pojęcia, na pozór logiczne (jednak zupełnie mijające sie z prawda i rzeczywistoscia) i proste wartościowanie idealnie przemawia do sfrustrowanego Polaka, jednak jego wizja Państwa nie ma kompletnie racji bytu

A DMT sam bym j**nąl, tylko tego sie czasem nie pali / nie pije ?

Zmieniony przez - annihilus w dniu 2013-08-31 16:43:48

Ulubieńcy: Cain Velasquez, Mark Hunt, Luke Rockhold, Genki Sudo

...
Napisał(a)
KondiCapo FIGHT24.PL
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 8247 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78867
Jac jaki mistrz w ogóle

Eu sou movido pela capoeira
Eu sou movido pelo berimbau

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2151
Annihilus, po jakie szkole ekonomii jestes ? :)
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 443 Napisanych postów 9936 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 103395
annhilus czyli na kogo głosować PO?
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1191 Napisanych postów 8529 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 108293
Na Krzysztofa Kononowicza, nie będzie niczego, biedy też nie.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 606 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12091
ja p******e jak mi się nie chce tego licencjatu pisać xD

champions are made,not born

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat zamknięty
Poprzedni temat

Cheick Kongo walczy we wrześniowym turnieju Bellatora!

Następny temat

UFC 164 live!

electro
Polecane artykuły