Inspiration exist, but it has to find you working
http://www.sfd.pl/kama_redukcja_/_powrót_do_formy-t895608.html
...
Napisał(a)
Ja te placki polubiłam tak, ze codziennie wręcz MUSZĄ być na śniadanie, a i chłopu i teściowej smakują więc i Tobie powinny Daj znać!
...
Napisał(a)
A mam jeszcze pytanie co ze słodzikiem? Ladies nie używają?
słodzików najlepiej nie używać, a przynajmniej ograniczać. Ale jak zrezygnujesz ze sztucznego dosładzania to szybciej odzwyczaisz się od słodkiego Poza tym słodziki, mimo że bez kalorii, mogą powodować taki sam wyrzut insuliny jak cukier. Chociaż tak naprawdę to trudno do końca ich uniknąć, bo chociażby są w odżywkach białkowych. Jednak odżywka przynajmniej spożywana jest w jakimś celu, a dokładanie sobie samego słodzika- to chyba tylko w celu nabierania kiepskich nawyków
słodzików najlepiej nie używać, a przynajmniej ograniczać. Ale jak zrezygnujesz ze sztucznego dosładzania to szybciej odzwyczaisz się od słodkiego Poza tym słodziki, mimo że bez kalorii, mogą powodować taki sam wyrzut insuliny jak cukier. Chociaż tak naprawdę to trudno do końca ich uniknąć, bo chociażby są w odżywkach białkowych. Jednak odżywka przynajmniej spożywana jest w jakimś celu, a dokładanie sobie samego słodzika- to chyba tylko w celu nabierania kiepskich nawyków
"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)
...
Napisał(a)
czytam, i sie dziwie: dlaczego niby nie mozna smazyc na oleju rzepakowym? ma duzo omega3 i nadaje sie do wysokich temperatur
i co do mleka: roznie bywa, z wiekiem tolerancja maleje, ale zalezy u kogo, jogurty i sery przerobione przez bakterie sa dobrze przyswajalne, poza tym ser zolty jest bardzo dobrym zrodlem wapnia
i co do mleka: roznie bywa, z wiekiem tolerancja maleje, ale zalezy u kogo, jogurty i sery przerobione przez bakterie sa dobrze przyswajalne, poza tym ser zolty jest bardzo dobrym zrodlem wapnia
...
Napisał(a)
Oveja thx
rum01 olej rzepakowy rozpada się w niżej temperaturze niż np. smalec,wytwarzając w ten sposób rakotwórcze substancje.Dlatego powinien być używany na zimno.
rum01 olej rzepakowy rozpada się w niżej temperaturze niż np. smalec,wytwarzając w ten sposób rakotwórcze substancje.Dlatego powinien być używany na zimno.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
olej rzepakowy jedynie nie nadaje sie do dlugotrwalego albo wielokrotnego smazenia, wiec nie pisz takich rzeczy
...
Napisał(a)
Tak czytałam.Jeśli jestem niekompetentna,to poczekam dodatkowo na opinie kogoś bardziej obytego w tej kwestii.
...
Napisał(a)
s.m.p.a. napisał:
smażenie smalec ew olej rzepakowy rafinowany
reszta do polewania
góra-forte napisał:
Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu.
Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron.
Chyba można na rzepakowym
Zmieniony przez - 123456987 w dniu 2012-02-25 22:42:04
smażenie smalec ew olej rzepakowy rafinowany
reszta do polewania
góra-forte napisał:
Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu.
Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron.
Chyba można na rzepakowym
Zmieniony przez - 123456987 w dniu 2012-02-25 22:42:04
...
Napisał(a)
Ja ci sprzedam patent do plackow owsianych Utrzyja jablko, wez z 5 gram masla, najlepiej klarowanego (wiecej nie trzeba) i usmaz do miekosci to utarte jablko i podsyp cynamonem. Taki musik jablkowy cieply, z tymi plackami jest mega z gruszki tez mozna, np. z wanilia (tylko nie z cukrem waniliowym ani wanilinowym)
http://www.sfd.pl/-t926626.html - o ksenoestrogenach
раз-два-Три-ко-ле-но !!!
Ни шагу назад!
Aktualnie: http://www.sfd.pl/kitttie_2013-t908124.html
Masa:
http://www.sfd.pl/kitttie_w_masarni/podsumowanie_str._17_;_]-t875529.html
Na początek: http://www.sfd.pl/Praca_nad_sylwetka,_tluszczykiem_i_poprawienie_kondycji_fizycznej-t838382.html
Poprzedni temat
Zaczynam i wiem ,że mi się uda :)
Następny temat
Dieta proszę o opinie i ewentualną korektę
Polecane artykuły