PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Oczywiście już po 45cm robi się ciężko i każdy dodatkowy cm to praktycznie lata treningów dla naturala. Przyrost 1cm w 2 lata można uznać za bardzo dobry.
Żeby progresować trzeba serio do tego podejść i trenować przynajmniej 5x w tygodniu. Musi wchodzić też koniecznie do tego kreatyna. Poza tym dobrze jest wspomagać się BCAA dla szybszej regeneracji. (jeśli trenujesz mniej niż 5-6x w tyg. to nie potrzebne BCAA). Ja osobiście przed treningiem mieszam w 200ml wody kreatyne + bcaa + cytruline + aakg. Drugi shake to 30mg białka w 200ml mleka. Do tego wchodzą tabletki witamina c, mg+zn+b6, ashwagandha, omega3, saw palmetto, d3+k2, biotyna, multiwitamina i 200mg kofeiny.
Po treningu wchodzi znów bcaa w 200ml wody i shake 30mg białka w 200ml mleka. Po obiedzie wchodzi trec collagen renover by nie bolało w kościach. Na noc czasami wchodzi 5mg melatoniny dla lepszego snu i regeneracji.
Taką suplementacją można robić FBW 6 dni w tygodniu nie przesadzając z ciężarami, tak na 70% swoich możliwości.
Jeśli pracujesz na pełen etat zapomnij o tym, że dasz radę chodzić na siłkę 6 dni w tygodniu i sumiennie przepracowywać 2 godziny robiąc FBW. W takim przypadku trzeba chodzić co 2 dzień ale robiąc na dużych ciężarach do max 6 powtórzeń. W przyrostach wyjdzie bardzo podobnie tylko kondycja będzie nieco gorsza.
Split dla naturala to marnotractwo czasu. Trzeba przynajmniej 3x w tygodniu przepracować każdą partię mięśniową.
Po 45cm chodzi już o stymulowanie ciała do wytwarzania nowych komórek mięśniowych ponieważ te, które mamy już rozrosły się do maksymalnych rozmiarów. Aby to osiągnąć trzeba z każdego treningu wychodzić na pompie mięśniowej - czuć to uczucie rozpierania w środku mięśni.
I jeszcze taka kwestia - tak aby mieć 50cm w bicepsie naturalnie musisz ważyć ponad 100kg. Przy wadze 90kg choćbyś się zesrał od katorżniczych treningów połączonych z perfekcyjną dietą nie zrobisz 50cm. Teoretycznie może to zrobić koleś, który w młodym wieku był na towarze i porozmnażał sobie komórki mięśniowe teściem. Wtedy mógłby dojść do 50cm przy wadze 90kg naturalnie z tym, że w przeszłości nie był naturalem, więc to takie oszukane. Nikt raczej tak nie robi jak już ktoś bierze to z wiekiem zamiast przestać ewentualnie zwiększa dawki. Poza tym taki ktoś musiałby mieć dodatkowo wielkiego farta by jego ciało było zdolne powrócić do naturalnych poziomów testosteronu - zazwyczaj jak już się bierze to nigdy się nie wraca do tego co się miało naturalnie bo zawsze jest mniejszy teść ale zdarzają się wyjątki.
Zmieniony przez - mistrzou w dniu 2023-11-22 11:32:08
"Lepiej miec 90 w pasie i 120 w klacie niz 80 w pasie i 100 w klacie."

www.theanimalrescuesite.com - daj 6 misek pokarmu dla głodujących zwierząt!
www.thehungersite.com - daj 1,1 ciepły posiłek dla głodujacych na świecie!
www.therainforestsite.com - uratuj 10m2 lasów tropikalnych!
www.thechildhealthsite.com - pomóż chorym dzieciom!
http://www.pajacyk.pl/ - nakarm glodne dziecko
http://www.sfd.pl/temat209527/ - ZAPRASZAM

"Popekała" mi skóra (rozstępy), do tego, musiał bym wazyć więcej i wiecej gdybym chciał miec większego bicepsa, wiec od 5 lat mam 40-41 cm w bicepsie i jest git

Jednak jestem pewien, ze gdybym ćwiczył i jadł jak świnia, to uzbierał bym i 50 cm, bo mam wujasa, który nie ćwiczy, lecz po prostu jest gruby i ma koło 45 cm bez ćwiczeń

Więc ćwicząc, pewno by miał i na chlebku z 50

Jednak jeśli ktoś chce ważyć "norlamnie", nie mieć bebzona i miec jako taką rzeźbę, to prawie niemożliwe bez wspomagaczy mieć wiecej niż 45 cm. Jak nie sterydy, to chocby kreatyny itp. muszą być.
Wyciąg z regulaminu :
Ptk.4 - "wortal" ma zawsze racje
Nie klikaj http://wortal.prv.pl
Nawet są tacy co twierdzą, że bez dopingu 40cm by nie osiągnęli. Więc wiesz... 50cm?
takie rzeczy to tylko w erze
Mógłbym wiecej, ale nie chce, bo nie chce wiecej wązyć i nie chce już szarpać rozstępów.
Lekarze też mi wmawiali, że musiałem coś brać skoro mam rozstepy, a ja tylko przytyłem 24 kg w 2 lata i przybrałem 10 cm w bicepsie swego czasu

Ale musze przyznac, ze jadłem jak świnia wtedy

Rano pół chleba kroiłem na 2 części (góra-dół) w to ładowałem co podeszło.
Potem mega obiad, litr mleka, jogurty itp.
I na kolacje kolejne pół chleba tez góra-dół, by się nie bawić w 30 kanapek

To były czasy hehhee
Wyciąg z regulaminu :

ale wiesz wazy ok 125-130kg i ma b.duzy poziom tkanki tluszczowej
jego celem jest bycie wielkim, nabijanie kilogramów bez wzgledu na to czy to miesnie czy tluszcz...
"Lepiej miec 90 w pasie i 120 w klacie niz 80 w pasie i 100 w klacie."
Przecież Pudzian ze swoimi 135 kg ma około 56 cm w bicepsie i uchodzi za najlepiej wyrzeźbionego SM.
Więc albo ten twój zanjomy ma ze 160 kg, albo ci się pomyliło, albo on kłamie, i ma koło 50 a nie 60

Wyciąg z regulaminu :

Albo ma 150cm wzrostu

Zmieniony przez - KasaChoryh w dniu 2006-01-12 08:41:10
"..o tutaj jest fulu wypas na witamince widac ze jestes bo pucuchy jak u chomika
normalnie powiedz ziomek co,wstrzykiwales zeby tak na rylku fajnie opuchnonc wodom
to se takie rozpiszemy podobne bo to od razu budzi respekt na dzielnicy jak z
rentencjom na mordzie sie,kolesie bujajom od razu widac ze konkret ekipa..." by bamber16