Dla większości ludzi, cięzko dokładnie zinterpretowac co jest zdrowsze:Kawa czy herbata.Wedlug mnie jest to herbata,a dokładnie zielona herbata. Prawie 80% naszej populacji codziennie pije kawe. W kazdej filizance tego napoju znajduje sie 80-130 mg kofeiny. Przez wiele lat medycy ostrzegali publicznie o ryzykownych skutkach [...]
[...] anaboliczne. Związek ten jest ubogi w estrogen, więc nie ma obaw przed ginekomastią. Stosując Muscle Test, otrzymujesz same korzyści, takie jak polepszona synteza białek, zwiększona przyswajalność odpowiednich składników odżywczych i regeneracja potreningowa. Muscle Test zawiera idealnie dobraną i zrównoważoną ilość związków androgennych i [...]
[...] błędnego! Po pierwsze nie jesteśmy wstanie pokryć zapotrzebowania energetycznego samymi węglowodanami, a po drugie to nie tłuszcze odpowiadają za tycie tylko właśnie zwiększona podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale i stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być [...]
[...] ilość powtórzeń, bądź czas trwania statycznego trzymania, nie zmienią się, przez cały czas trwania programu treningowego. Poziom pracy podczas cyklu w ogóle nie będzie zwiększona. W mojej opinii najbardziej powszechnym i poważnym błędem w rozumowaniu większości trenerów i sportowców jest zaniedbywanie czasu potrzebnego do lekkiego treningu [...]
Co do betakarotenu, zwiększoną liczbę zachorowań na raka stwierdzono chyba TYLKO u osób pijących dużo alkoholu i palących. Co do witaminy C, też już spotkałem się z opiniami, że syntetyczna wit. C nie zwiększa odporności na zachorowanie. Jeśli o mnie chodzi, po zwykłej rozpuszczalnej tabletce C 1000 wychodzę z przeziębienia dużo szybciej, niż bez [...]
[...] intensywną budową i rozwijaniem się organizmu. Ponieważ w niektórych dyscyplinach sportu, a zwłaszcza kulturystyce, kładzie się szczególny nacisk na rozwój masy mięśniowej, zwiększona podaż białka jest jak najbardziej uzasadniona. Fakt ten nie usprawiedliwia jednak pewnych żywieniowych dewiacji, jakie można zaobserwować, zwłaszcza u osób [...]
[...] błędnego! Po pierwsze nie jesteśmy wstanie pokryć zapotrzebowania energetycznego samymi węglowodanami, a po drugie to nie tłuszcze odpowiadają za tycie tylko właśnie zwiększona podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale i stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być [...]
[...] błędnego! Po pierwsze nie jesteśmy wstanie pokryć zapotrzebowania energetycznego samymi węglowodanami, a po drugie to nie tłuszcze odpowiadają za tycie tylko właśnie zwiększona podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale i stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być [...]
Vanier, może trochę uzupełnie Binia. Otóż może najpierw sprawa dotycząca spozycia jaj. Otóż jajo, a dokładnie zołtko jest rzeczywiście bardzo bogatym źródłem cholesterolu ( jedno zołtko pokrywa praktycznie 80% zapotrzebowania), stąd generalnie nauka o zywieniu starała sie nakłaniac by ograniczac spozycie tego produktu. Ale jak sie z biegiem czasu [...]
BSN Volumaize: wspiera anabolizm organizmu, zapobiega katabolizmowi, przyspiesza regenerację po treningu, zwiększa siłę i wytrzymałość mięśni, potęguje napływ krwi do mięśni. W skład Volumaize wchodzą: Maltodekstryny, Amylopektyny, Izomaltuloza, Dekstran to mieszanka węglowodanów o zróżnicowanym czasie wchłaniania. Zapewniają organizmowi [...]
[...] odbierają potrzebne białka. Po bardzo długim biegu z równowagi wyprowadzony zostaje także układ hormonalny i po występującym zaraz po biegu "haju" pojawia się zwiększona podatność na depresje. Tak katowany organizm staje otworem dla kontuzji i infekcji (chorób). Trening także nie przynosi pełnego efektu. Przyznaję, że dla mnie (i [...]
[...] niniejszego cyklu jest rekompozycja, więc tak duża ilość białka wydaje mi się tym bardziej uzasadniona. Nowością będzie dla mnie mała ilość węglowodanów w DNT, ale także zwiększona podaż tłuszczy (o około kilkadziesiąt gram). Naturalnie pomiędzy cyklami są okresy przerwy od wysokobiałkowej diety - od początku kwietnia nie przekraczam granicy [...]
[...] błędnego! Po pierwsze nie jesteśmy wstanie pokryć zapotrzebowania energetycznego samymi węglowodanami, a po drugie to nie tłuszcze odpowiadają za tycie tylko właśnie zwiększona podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale i stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być [...]
[...] na wyższym poziomie, a z niej uzyskać więcej energii. 5). Skrócony czas wypoczynku po ciężkim treningu i po kontuzjach. Podczas zażywania sterydów występuje zwiększona synteza białka, czas wypoczynku po kontuzjach lub ciężkich treningach jest znacznie skrócony. Dzięki bardzo szybkiej regeneracji organizmu może być on po krótkiej [...]
Czy któryś z was ma jakiś dobry pomysł na schudnięcie? Tą wagę co mam przerobienie na masę by mi zajeło w***** czasu ( 180 wzrostu, 86 kg wagi ) Wszystkie propozycje mile widziane. A tak żeby nie było że nic nie daje to tutaj artykuł który na pweno się przyda. Dajcie mi soga za fatyge ZASADY TRENINGOWE JOE WEIDERA Zasada izolacji grup [...]
[...] 67-letniej zawodniczki Ironman. /SFD/2021/12/8/e39caba63e52428b910364d5d16b115e.jpg Nene w zależności od odczuwanych dolegliwości i problemów oraz rodzaju treningu np. zwiększona podaż sodu, magnezu, omega-3, małe dawki aspiryny czy produkty bogate w tlenek azotu, większa ilość węglowodanów czy białka. Jest też przykład Pauli Radcliffe i [...]
Na początku roku stwierdziłem, że zainwestuje w badania genetyczne, które pomogą mi w ułożeniu treningu jak i diety. Wyniki wyglądają następująco. Gen ACE – gen odpowiedzialny za wytrzymałość. Jedna z jego wersji była często znajdowana u elitarnych zawodników wytrzymałościowych oraz himalaistów wspinających się na wysokość ponad 8000m. Mój wynik [...]
[...] tym czułam się mega nakręcona. Przy wykonywaniu szybkich ruchów – lekko szumiało, czyt. kręciło się w główce. Generalnie odczułam działanie tej zwiększonej dawki. „Nakrętka” trwała do samego końca treningu, a nawet trochę po te się jeszcze utrzymywała. Potliwość natomiast tylko delikatnie zwiększona. Pozdrawiam!
Wpływ kawy na organizm autor: dr inż. Barbara Lenart POBUDZA UMYSŁ, POPRAWIA NASTRÓJ Chętnie pijemy kawę, bo pobudza umysł i poprawia samopoczucie. Jeśli ktoś twierdzi, że bez porannej filiżanki kawy nie zacznie się uśmiechać, to zazwyczaj jest to prawdą. "Kawa jest środkiem pobudzającym psychicznie. Nie jest to jakiś kolejny chwyt [...]
[...] kukurydzy i zielonym groszku. Zawartość selenu w pokarmach jest bardzo zmienna i zależna od zawartości selenu w glebie przeznaczonej do uprawy. Przyswajalność selenu zwiększona jest w diecie bogatej w białka drobnocząsteczkowe oraz w witaminy (głównie E, A, C), a utrudniona przy podwyższonej ilości metali ciężkich i siarki. Przyswajalność [...]