Analizowałam zrzut. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy, oliwa. Bardziej tłuste mięso? Udka, wieprzowina, podroby, wołowina. To jest mit że białka na masie trzeba dużo. 1,5-2 g na kg masy ciała wystarczy, większe ilości mogą spowalniać budowanie masy
napisałem ze smalec leci do smażenia 3 kurczaków :) oliwa też do makaronu z olejem lnianym. Wpisuje na ostatni posiłek bo tak szybciej było. Wiórków mało gdyż jak dam więcej to nie wyjdzie już stosunek tłuszczy 1:1:1 a ta to idealnie jest 1:1:1. A co do kurczaka to zamiennie stosuje jak wczesniej pisałem i makaron też.
Bez względu do czego go stosujesz zmień na inne źródło tłuszczów. Byle nie z pestek winogron, który również ma bardzo niekorzystne proporcje n-3:n-9. Jeżeli chcesz do smażenia do smalec, masło klarowane, olej kokosowy, lub bezkaloryczny PAM. W spożywania na zimno, oliwa z oliwek, rzepakowy dobrej jakości.
1. tozsame - progresja co tydzien = progresji na kazdym treningu tego samego cwiczenia 2. olej kokosowy i smalec to do smazenia ! rodzaj miesa drugorzedny - jaki lubisz wolowina tez dobra gotowany to raczej kurczak ale tez trzeba lubic
[...] odżywki chyba przesadzasz z ilością białka możesz walić aero w dni nietreningowe jak zjesz odpowiednie posiłki przed i po to nie zakłóci budowania masy najlepiej smażyć na tłuszczach zwierzęcych więc masło,smalec z tym, że trzeba uważać by tego masła nie przypalić jak od czasu do czasu dodasz kapkę oliwy do smażenia to też nic się nie stanie
Żeby nie było, że się tylko przyp*****lam ;-P Margarynę wywalasz bezwzględnie do końca życia, poczytaj o tym jakim ścierwem są roślinne utwardzane. Do smarowania masło, do smażenia smalec, do picia oliwa Z tłuszczy w żadnym przypadku nie rezygnować!
Do smażenia mięsa spoko smalec, albo masło klarowane - na bogato. Jakim mięsem zastąpić kuraka? Po pierwsze z kuraka masz udka. Masz indyka. Masz swinioka. Na bogato - wołowinę lub królika. Do tego masę ryb, tuńczyka jeść tyle to można sfiksowac.
[...] Posiłki bilansuj. Układaj tak aby w każdym było źródło białka, węglowodanów i tłuszczu. Parówki to pomysł do bani. Smażysz na rzepakowym? zmień go na masło klarowane, olej kokosowy, smalec. Olej rzepakowy nie nadaje się do smażenia. Warzywa z olejem to nie posiłek... gdzie źródło wartościowego białka? Pomidora i papryki nie wliczaj w bilans
i jeszcze jedno pytanie - jak nabić błonnik/minerały najlepiej ? bez supli ofc warzywa chyba masz w planie jesc ? ;-) ... i jak wliczac ten smalec do jajecznicy? przeciez nie zjem go całego , bo troche zostanie na patelni, tak samo jak z olejami smazonymi tak? to juz sa szczegóły , nie zrobi Ci roznicy te pare gram, wiec nie ma co liczyc az tak [...]
[...] g****. Nie wiem dlaczego ale na 5 z 6 posiłków u ciebie znajduje się oliwa. Smażysz na niej czy dodajesz żeby podbic tłuszcz? Jeśli chcesz używać dobrego tłuszczu do smażenia to wybierz olej kokosowy, masło klarowane czy smalec, a jeśli chcesz dobić tłuszczu w diecie to wybierz orzechy, ryby (ale nie z puszki), masło (do smarowania) czy awokado.
[...] przy obróbce cieplnej szybko się utleniają uwalniając substancje rakotwórcze,nie mówiąc już o tym że oliwa traci to co w niej najcenniejsze. Lepszą opcją do smażenia będzie smalec...:) Zmieniony przez - Pawlo94 w dniu 2012-12-02 23:05:52 jak obejrzalem butelke po oliwie, to tam nie pisze nigdzie extra virgin czy cos, ogolnie to jak robie sobie [...]
[...] przed obróbka, makro się nie zmienia po obróbce, najwyżej waga. I jak masz dodawać tłuszczy, to wywal tem pamy, spraye, daj do smażenia olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Do kurczaka dałabym kokosa lub masło, ze względów smakowych. Jak byłes na 1600-1700 to była głodówka, mogłeś spowolnić metabolizm, organizm przestawił się na tryb [...]
[...] można się ubierać ;-) ) chociaż ja też często wieczorem robie sobie na rano Zapraszam do działu KUCHNIA SFD tam znajdziesz mnóstwo ciekawych przepisów. Co do smażenia pewnie, czemu nie - olej kokosowy, smalec, PAM, masło klarowane. Możesz smażyć (po wcześniejszym wliczeniu w michę użytego tłuszczu) , dusić, piec, gotować. Wedle uznania ;-)
Nie licz ogórków, pomidorów - tylko strączkow i korzeniowe warzywa. Pożegnaj margarynę jak paskudny tłuszcz i przywitaj masło, masło klarowane ba nawet smalec - nie masz tłuszczów zwierzęcych w diecie. Olej kokosowy - też do smażenia, jako maskę do włosów i do ciała. Witasz jaja, mięso, ryby. Żegnasz biały chleb, serki - wynalazki jak Hochland, [...]