[...] - jasne masa na rosole i wódka to tego! Pić 2 litry wody dziennie, kawa i herbata - nie słodzić, herbata "najlepiej" zielona Do smażenia używać oliwę/dużo oliwy - smalec/olej palmowy Można jeść wędliny ale w małych ilościach - tutaj się zgodzę nie wiadomo co w tym siedzi Do zupy można dodać 1 łyżkę ryżu dziennie - może do zupy z [...]
low fat olej - zayebisty by był %-) albo jeszcze lepiej low fat smalec \-) No przeca jest "bezkaloryczny olej do smażenia" %-)%-) Opyerdoliłam 3 kotlety z karkówki+3/4 kalafiora z masłem \-) Wpisać na vitalii? :-> Ej... Kiedy się to yebane euro kończy? Bo ja do PL jadę @@-)
[...] tym bardziej na peirwszy raz, więc polecam https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Creatine_Muscle_Max-opis33277.html co do tłuszczy mieszaj oliwy - z oliwek, olej lniany, rzepakowy orzechy różne - laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, wiórki kokosowe olej kokosowy, awokado, tłuste ryby do smażenia najlepiej masło klarowane i smalec :-)
najlepsze oleje do smazenia to rafinowana oliwa z oliwek, rafinowany olej rzepakowy, olej z awokado i olej kokosowy. unikalbym smazenia na masle, masle klarowanym oraz smalcu. Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-08-30 17:35:22 Smalec i masło klarowane dlaczego wyeliminowałes ?@) Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2018-08-30 20:37:15
[...] mam jeszcze pytanie odnosnie rozkładu na poszczególne posiłki. Ćwicze zazwyczaj ok 17. WW dac rano przed i po treningu??A reszta posiłków białk+warzywa+tłuszcz?I jeszcze pytanie odnośnie smażenia jajecznicy, wcześniej smażyłem na oliwie z oliwek ale gdzies przeczytałem że do smażenia lepiej tłuszcze stałe typu masło smalec, co otym myślisz?
Tłuszczu do smażenia używaj minimalne niezbędne ilości a nie 20g. Reszte spożywaj na zimno. Do smażenia najlepiej olej kokosowy, smalec, masło klarowane.
Nie polecam jeść łososia 3 razy w tygodniu. Jest tam mnóstwo syfu. Do smażenia lepsze np. masło klarowane, olej kokosowy, smalec etc. Możesz dorzucić te produkty: dostarczą różne rodzaje kwasów nasyconych, a smalec ma też sporo jednonienasyconych.
[...] Jeśli tak to zmień tłuszcz do smażenia. Generalnie poza olejem kokosowym tłuszcze roslinne nie nadają się do obróbki cieplnej. Do wyboru mamy jeszcze masło klarowane i smalec. I na masło śmietankowe też bym spojrzała czy to nie jakiś miks- masło powinno mieć powyżej 80% takie śmietankowe wersje pewnie ok 70% po prostu zobacz czy to nie [...]
Otóż, chciałabym przejść na tę dietę. Ważę 59 kg przy wzroście 163 cm :/ I mam problem z tym ile mam spożywać białek i tłuszczy (i kcal), bo ww wiem, że mniej niż 20g. ZALEZY JAKI WARIANT DIETY WYBIERZESZ - WIDZE JEDNAK ZE ZDECYDOWALAS SIE NA CKD (<30g WW). ZANIM POWIEMY CI (TEORETYCZNIE) ILE POWINNAS JESC BIALEK/TLUSZCZU - MUSIMY POZNAC TWOJE [...]
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym [...]
Ale co? ;-) Jak chodzi Ci o smalec to owszem,bo wolę więcej tłuszczu gdzie indziej niż do smażenia. Orzech brazylijski zawsze jem jeden i go nawet nie ważę - średnio ma właśnie 3 gramy. :-) Aaa i zapewne sardynki...;-) 84g - waga na opakowaniu po odsączeniu - też nawet nie ważyłam. Zmieniony przez - ejpi w dniu 2014-09-03 11:06:45
1. palmowy ,kokosowy, smalec ktory najlepszy do smazenia 2. czy moge zamienic oliwe z oliwek na olej lniany 3. i czy mozna cwiczyc po sniadaniu? z gory dziekuje