[...] słodyczy itp. Tego rodzaju nadwyżka u większości zmieni się w masę tłuszczową, ponieważ kaloryczność będzie zbyt wysoka jak na nasze potrzeby (nawet będąc „na masie”) a produkty o znikomej wartości odżywczej, które w żaden sposób „nie nakarmią” mięśni. Od czego trzeba zacząć? Na początek trzeba określić swój bilans zerowy, czyli [...]
[...] w Polsce źle żywionych jest prawie 80 proc. dzieci między pierwszym a trzecim rokiem życia, głównie z powodu mało urozmaiconej diety. Najmłodsi Polacy jedzą głównie produkty o małej wartości odżywczej, obfitujące w tłuszcze i cukry. Zgodnie z naturalnymi potrzebami są na ogół żywione jedynie niemowlęta. Krzyk i trzaskanie drzwiami [...]
[...] prostoglandyn, które działa wielorako - jak również przeciwzapalnie. Wnioski: - W każdym posiłku prócz okołotreningowych dawajmy warzywa polane tłuszczami - Spożywajmy produkty jak najmniej przetworzone - W ostateczności jeśli decydujemy się na smażenie, używajmy do niego tłuszczy nasyconych. - Trzymać tłuszcze w szczelnie zamkniętych [...]
[...] metabolizm? zaznaczam ze tego efektu nie obserwowalem gdy stosowalem tylko diete bez cwiczen a jezeli juz to met spadal po dlugim okresie diety. Jakie zmiany wprowadzic aby podkrecic metabolizm i zwiekszyc spalanie tl? co do skladu posilkow oczywiscie moglbym dobrac inne produkty ale tak jest mi najlatwiej, poniewaz sam musze sobie "ugotowac"
[...] !!) Chodzi oczywiście i wyłącznie o chleb, który powinien "jako jedyny chleb" być produktem zalecanym do spożycia przez człowieka, z uwagi na jego naturalne składniki. Są to produkty zbożowe, takie jak: kasze (różne), ryż oraz warzywa strączkowe. Chleb przygotowany w oparciu o takie składniki, również przyprawy, może być pieczony (w piekarniku [...]
[...] argininy i innych aminokwasów, ułatwiającymi wnikanie tych związków do wnętrza komórek mięśniowych. Arginina stymuluje geny do produkcji białek zarówno sama, jak też poprzez produkty swych przemian: tlenek azotu (NO), nadtlenoazotyn, agmatynę, poliaminy i kreatynę. ARG-NOX SHOT to kompozycja najaktywniejszych form argininy w zestawieniu z jej [...]
[...] materii. Założenia diety Ornisha nie obiecują błyskawicznej utraty wagi, miesięcznie można schudnąć 2 - 5 kg. Podstawą jadłospisu opartego na założeniach programu Ornisha są produkty pochodzenia roślinnego, stąd też w diecie spory udział węglowodanów i błonnika, a nie wielki tłuszczu. Dzienny jadłospis powinien składać się: - w 10% z tłuszczy, - [...]
[...] na zdrowie człowieka NIETOLERANCJA Sprawa nieprzyswajalności Alergia na mleko krowie nie jest zjawiskiem powszechnym, częściej wśród Polaków alergię wywołują takie produkty, jak: białko jaja, wołowina, seler, ryby oraz orzechy, migdały, owoce cytrusowe, pomidory i czekolada. Naukowcy, którzy przeanalizowali DNA ludzi żyjących w neolicie [...]
[...] posiłków SFD" gdzie na szybko możecie sprawdzić poszczególne wartości B/T/W i kalorii - bez zaznaczania ../../1/images2011/20110412133255.png http://dzienniki.sfd.pl/produkty?letter=wszystkie Jako, że przestawiłem się na monotonie bo mi smakuje i wymieniam ryż na makaron durum to mogę tak jeść nonstop - Dawid mnie zaraził tym [...]
[...] wpływu na efekt końcowy, mogą jedynie uprzyjemnić trening, dietę. Osoba rekreacyjnie ćwicząca Powinna skupić się na trzech pierwszych poziomach i wybierać sprawdzone produkty. Trzeba pamiętać, że nawet najlepsze suplementy nigdy nie zastąpią diety i ciężkiego treningu! Przykładowe cykle oparte o popularne i sprawdzone produkty: [...]
[...] preparat na rynku skomponowany przy użyciu odpowiednich hydrolizatów określonych źródeł białka, wszystko po to, by oprócz typowych profitów oferowanych przez standardowe produkty, oparte na hydrolizacie białek serwatki, nasilić inne procesy metaboliczne , kluczowe dla harmonicznego rozwoju sylwetki sportowca i jego zdolności wysiłkowej. [...]
[...] źródeł pełnowartościowego czyli jak na mnie ok.2.2 g na kg po treningu bcaa 5000 mg i do tego (10-20 min po) 40 - zwiększane wraz z obciązeniem treningowym do 80 g gainera (produkty marki universal,bcaa stack i real gains) Utrzymywałem przy tym wagę - zmieniała się na plus jedynie jakość ciała w listopadzie zacząłem trening podwójnie dzielony 4 [...]
Ostatnimi czasy możemy zauważyć tendencję do wzrostu cen odżywek białkowych. Jak twierdzą eksperci branżowi, prawdziwy armagedon dopiero przed nami. W skład ceny produktu finalnego wchodzą różne koszta związane z produkcją surowca, dodatkami funkcjonalnymi, komponentami smakowymi, ale i nie tylko. Cena odżywki to również machina marketingowa, [...]
[...] na tym forum) potwierdza, że przy dużym poziomie BF takie działanie ma sens - nie zamierzam popadać w jakąś paranoję żywieniową, ale na pewno stawiam na dobrej jakości produkty nieprzetworzone, popularnego fileta z kurczaka mogę jeść kilogramami ;) Chociaż np. lubię dobrej jakości (o ile można tak powiedzieć) wędliny typu kiełbasa mająca [...]
[...] sobą łączyć i tworzyć związki o zwiększonej masie. Wzrasta wówczas lepkość tłuszczu, pogarsza się jego smak i zapach. Powstające podczas smażenia nadtlenki, wolne rodniki i produkty łączenia się różnych związków są niebywale toksyczne. Ponadto pomiędzy produktami utleniania tłuszczu a białkami dochodzi do tworzenia kompleksów, które obniżają [...]
[...] naszpikowanym aparaturą do pomiaru wszystkiego, co tylko człowiek pochłania (jedzenie, picie, powietrze), i wszystkiego tego, co z siebie wydziela (płynne, stałe i gazowe produkty przemiany materii). Wynik? - Wbrew naszym przewidywaniom, wszyscy ważyli po tyle samo. Niezależnie od tego, czy pili alkohol czy łykali cukier. Wniosek: kaloria jest [...]
[...] piję w ogóle (wyjątek to szampan na nowy rok). Dieta oczywiście bogata w nabiał, ryby, warzywa, owoce, mięso, jaja itd. Pieczywo tylko razowe, ograniczone wszelkie smażone produkty. Przez ostatnie 2 miesiące brałem zwykłe białko serwatkowe (2 opakowania 1kg, porcje po kilka łyżeczek przez około 3 tyg. codziennie, około tydzień przerwy [...]
[...] jest towar z najwyższej półki. Produkuje się ją bez chemicznych domieszek, w bliskiej ideałowi formie rodzimej. Kazeiniany natomiast powstają w procesach chemicznych. Są to produkty niższej jakości i radzę się od nich trzymać z daleka. 7. Kupować koncentraty czy izolaty białkowe? To zależy od źródła protein, jeśli chodzi o soje to polecam tylko [...]
[...] nie znalazłem to dam tu te info może ktoś z korzysta Info jest z takiej karteczki która wziąłem z mojego wioskowego szpitala :D "IG-index glikemiczny klasyfikuje produkty zywnościowe na poziom cukru we krwi czystej glukozy, której IG = 100 na wartość IG produktów spożywczych wpływa -rodzaj zawartych w nich WW -obecność innych [...]
[...] do komórki. Skutki tego jak również zobrazowanie tego co opisałem znajdziecie na grafie. W trakcie przemian chemicznych zachodzących w naszym organizmie powstają różne produkty przemiany materii, jedne organizm potrzebuje, inne zaś muszą zostać wydalone na zewnątrz przez układ oddechowy (płuca:co2, h2o), moczowy (metabolity itd.), nie które [...]