[...] nasycone występują praktycznie w każdych grupach produktów zawierających tłuszcz, tyle że w różnych proporcjach, jednak głównym źródłem są mięsa. Należy pamiętać, że produkty bogate w tłuszcze nasycone bywają nazywane … pustymi kaloriami, także nie tylko słodycze są określane tym mianem. Tłuszcze wielonienasycone występują we wielu [...]
[...] owoc. Największe znaczenie ma pektyna, która w organizmie człowieka spełnia rolę jak gdyby miotły, wymiatającej z naszych kiszek resztki niestrawionych pokarmów, wchłania produkty nieprawidłowej przemiany materii (głownie fermentacji), reguluje działanie flory bakteryjnej, neutralizuje substancje toksyczne. Pektynie jabłek przypisuje się [...]
[...] obowiązkom jakim go obarczono , białko w diecie musi być wysokogatunkowe, a nie wybrakowane. W okresie stosowania tego środka pamiętajmy, aby na talerzu znalazły się produkty wysokobiałkowe o zbilansowanym składzie aminokwasowym jak chude mięso wołowe, cielęce, drób, ryby, chude przetwory mleczne. Unikajmy natomiast tłustych wędlin, [...]
[...] zbyt wysokiego indeksu glikemicznego, bowiem może spowodować zwiększenie wydzielania insuliny i gwałtowne obniżenie poziomu cukru we krwi. Korzystniejsze w tym przypadku są produkty zawierające fruktozę - która wolniej wchłania się z przewodu pokarmowego. Ma to szczególne znaczenie w przypadku osób wrażliwych na wahania poziomu glukozy we krwi. [...]
[...] Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, [...]
[...] się głodni i sięgamy po to samo. Węgle proste działają jak narkotyk, błędne koło. Główne źródła: słodkie napoje, słodycze, alkohol, pieczywo, wysoko przetworzone słodkie produkty. Wyjątkiem są tutaj owoce i niektóre warzywa. Pomimo tego że zawierają w sobie dużo cukrów prostych są źródłem najlepiej przyswajalnych witamin i błonnika, do tego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Proponuje w takim razie witaminy TOP 10 standardowo do uzupełnienia braków, Białko Koncentrat 80 gdy będziemy mieli problemy z jego uzupełnieniem z pokarmu. Kolejne dwa produkty są dla osób faktycznie ich potrzebujących, czyli L-karnityna+HCA-gdy mamy problemy ze zbyt dużym apetytem, oraz w razie kłopotów z energia spowodowana deficytem [...]
[...] dobrego fundamentu, czyli jedzenia. Jeśli stać cię na dobrą dietę, to możesz pomyśleć o jakichś suplementach. Jeśli nie masz diety raczej nie warto FASZEROWAĆ SIĘ GAINERAMI (produkty zawierające w większości węglowodany i trochę białka) I "BULKAMI" (50% białka, 50% węglowodanów). Podstawa to dieta - względnie białko w formie WPC/WPI/WPH. [...]
[...] Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, [...]
[...] spożywaj 5-7 małych posiłków dziennie Suplementy: Termogeniki (chyba, że stan zdrowia na to nie pozwala) i odżywki białkowe Rzeczy, których się wystrzegaj: Wysokotłuszczowe produkty, podjadanie między posiłkami, niekompletne źródła białek, alkohol, napoje słodzone i soki owocowe. Info do zapamiętania: Nie jedz za późno i nie śpiesz się w [...]
[...] wplyw na separację i definicję mięśni AAKG wydaje się być strzałem w dziesiątkę Dymatize Nutritrion. Betaina Betainy są to czwartorzędowe amoniowe sole aminokwasów, czyli produkty N-metylacji. Należą tutaj betaina buraczana, cholina, kreatyna. Niektóre z nich mają zdolność oddawania grup metylowych do różnych reakcji, podobnie jak metionina. [...]
[...] obowiązkom jakim go obarczono, białko w diecie musi być wysokogatunkowe a nie wybrakowane. Dlatego w okresie stosowania tego środka pamiętajmy by na talerzu znalazły się produkty wysokobiałkowe o zbilansowanym składzie aminokwasowym jak chude mięso wołowe, cielęce, drób, ryby, chude przetwory mleczne. Unikajmy natomiast tłustych wędlin, [...]
[...] używane w żywności. Które z alergenów są najbardziej popularne ? Indywidualne osoby mogą mieć alergie na różne rodzaje żywności tj.owoce, warzywa, mięso. Jednakże te produkty wywołują reakcje alergiczną znacznie rzadziej niż tych osiem poniżej wymienionych produktów, które są sprawcami 90 procent wszystkich reakcji alergicznych: Mleko [...]
[...] porcje i dokladnie wszystko przezuwaj (trawienie szczegolnie weglowodanow zaczyna sie juz w jamie ustnej i przy udziale sliny) >dlaczego nalezy odpowiednio laczyc ze soba produkty? i jak sie je laczy? 1. rozne skladniki wymagaja udzialu roznych kwasow zoladkowych podczas trawienia - wymieszanie ich prowadzi do zaklocenia pracy ukladu [...]
[...] podobna, ale bardziej polecałbym jeść rzeczy mniej przetworzone. Co znaczy ilość jedzenia podobna? Objętości owo tak samo, ale wybierasz nie syf i byle, co ale bardziej w produkty zdrowe, lecz nadal w sporych ilościach. Nie chce Ci pisać abyś unikał węglowodanów, ale jeśli tak postanowisz to warzywa i mięso (bardziej chude, ale w gruncie [...]
[...] z najważniejszych zasad zdrowego żywienia. Według Piramidy Żywności opracowanej w Instytucie Żywności i Żywienia, w zdrowej diecie każdego dnia powinny znaleźć się: - produkty zbożowe, które są dobrym źródłem węglowodanów złożonych, białka roślinnego a także witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, błonnika pokarmowego - warzywa i [...]
[...] W tym celu bezpośrednio po treningu należy przyjąć na każdy kg masy ciała ok. 1g węglowodanów prostych lub o zróżnicowanej długości łańcuchów najlepiej w formie płynnej (np. produkty typu Carbo) a w kilka godzi po treningu - 100-200 g węglowodanów złożonych, najlepiej w formie stałej. Umożliwi to szybkie uzupełnienie ubytków glikogenu i [...]
bardzo interesujący artykuł z ,, Kulturystki ". Podstawowy skład diety przedstartowej 1. Z asortymentu używanych produktów wyłączyć wszystkie produkty mleczne. Zalecenie to jest na pierwszy rzut oka kontrowersyjne, bowiem w okresie diety przedstartowej zwykło się przede wszystkim używać koncentratów proteinowych, z których 99% produkowanych jest [...]
[...] kulturyści przyjmują ok. 2g białka na każdy kilogram wagi ciała dziennie. Dobre źródła: ryba, kurczak i indyk bez skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. >>>Węglowodany. Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią najbogatsze). Dzielone na cukry proste (łatwo trawione, powodują zwiększenie ilości [...]
[...] rozpuszczamy w wodzie lub w soku, a nie w mleku, to zawarta w niej szczątkowa ilość laktozy nie stanowi naprawdę żadnego problemu. Można też nabyć na naszym polskim rynku produkty ( dystrybutor z USA ), zawierające w swoim składzie laktazę - enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy. Powyższe pozwala każdemu klientowi, cieszyć się smakiem [...]