[...] nie stanie, obniżcie to spożycie do 100 g, ale nie schodźcie zbytnio poniżej tej wartości. Źródłem węglowodanów powinny być owoce i warzywa, a oszczędniej należy spożywać produkty zawierające skrobię. Znam faceta, który — jeśli wszystkie inne sposoby nie dają rezultatów - ma następującą niezawodną metodę: gdy członkowie klubu pytają go, jak to [...]
[...] produktów żywności produkowanej na potrzeby suplementacji w sporcie panuje tłok i bezpardonowa walka producentów i dystrybutorów o klienta. Reklamowane są najprzeróżniejsze produkty, do reklam zaangażowani są liczni sportowcy, pewna część suplementów dla sportowców trafia nawet do aptek. Wielu klientów zagubionych w gąszczu [...]
[...] które minimalizują straty, a także podgrzewanie ma wpływ korzystny na żywność i nie korzystny. Podczas ogrzewania zachodzą w żywności zmiany natury fizycznej i chemicznej, produkty surowe są bardziej akceptowalne pod względem smaku, zapachu czy barwy wzrasta ich strawność a także możliwość utrzymania przez dłuższy czas. Jak podgrzewamy [...]
[...] ( Obecność błonnika pomaga obniżyć poziom glukozy we krwi i stężenie insuliny ) czyli (sałata /kapusta /rzepa /por /banany itd ) Ważna sprawą jest pora w jakiej zjadamy produkty zawierające duze ilości weglowodanów .. najlepiej zjadajmy większe ilości w pierwsej cześci dni ( rano ) i w czasie okołotreningowym ( trening siłowy ) hmm a co z [...]
[...] pożywienia, ale także innych substancji pokarmowych, np. wapnia, który w znacznych ilościach obecny jest w mleku i wszelkiego rodzaju przetworach mlecznych. Jak się okazuje, produkty bogate w wapń, mogą wchodzić z niektórymi lekami w reakcje z wytwarzaniem soli wapniowych i w efekcie zmniejszać proces wchłaniania danego medykamentu, lub [...]
[...] produktów żywności produkowanej na potrzeby suplementacji w sporcie panuje tłok i bezpardonowa walka producentów i dystrybutorów o klienta. Reklamowane są najprzeróżniejsze produkty, do reklam zaangażowani są liczni sportowcy, pewna część suplementów dla sportowców trafia nawet do aptek. Wielu klientów zagubionych w gąszczu [...]
GAINERY I WĘGLOWODANY Gainery, weight gain powders - produkty umożliwiające uzyskanie przyrostu masy ciała, bez zwiększenia tkanki tłuszczowej. Zawierają białka (proteiny), węglowodany, witaminy, minerały oraz inne składniki odżywcze niezbędne do uzyskania optymalnego przyrostu masy mięśniowej i siły. Podstawowym celem ćwiczeń siłowych i [...]
[...] to SZYBKO, a tego właśnie potrzebujesz! cząsteczka amylopektyny źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Skrobia źródło:http://chemia.int.pl/cukry/skrobia.gif Różnego typu produkty o dobrze znanej nazwie carbo, zgodnie z zapewnieniami producentów, mają zawierać mieszankę węglowodanów o różnej długości łańcuchów i zróżnicowanym czasie [...]
[...] wszystko, co potrzebne jest kulturyście do szybkiej i maksymalnej budowy siły i masy mięśniowej.Creasteron to prawdziwa "All in one formula" pozwalająca zastąpić standardowe produkty kreatynowe, białkowe, aminokwasowe, antykataboliki i modulatory poziomu hormonów anabolicznych jednym bardzo skutecznym preparatem. Stosując jedyny w swoim rodzaju [...]
[...] jednak, że o wyborze najlepiej wpływającej na nas diety ostatnie słowo mamy ... my same ), jeżeli nauczymy się słuchać swojego organizmu, będziemy jeść tylko naturalne produkty, to szybko będziemy wiedziały czy odpowiadają nam diety z wyższa- niższą- ilością węglowodanów, czy może należymy do ludzi dla których po prostu dieta równo [...]
[...] żywieniowych. Dieta powinna charakteryzować się zwiększoną podażą białka zwierzęcego, którego najlepszym źródłem są ryby, chudy drób, chude gatunki mięs oraz niskotłuszczowe produkty mleczne. Dania powinny być w większości gotowane lub przygotowywane na parze. Należy unikać potraw smażonych i grillowanych. Tłuszcze nasycone pochodzenia [...]
[...] na wielkosc spozycia zywnosci, a jej znajomosc pozwala na dokonywanie zmian w codziennych jadlospisach, np. na zmiane produktow o wyzszej wartosci energetycznej na produkty o nizszej wartosci energetycznej i odwrotnie, w zaleznosci od potrzeb danego organizmu. Energia jest niezbedna czlowiekowi do podtrzymywania podstawowych funkcji [...]
[...] jest białko, dlatego mężczyźni wkraczający w okres andropauzy powinni wyraźnie zwiększyć ilość tego składnika pokarmowego w diecie. Na talerzu powinny więc dominować takie produkty jak chude mięso i produkty mięsne, ryby, chude mleko i przetwory mleczne, gdyż zawierają one znaczne ilości pełnowartościowego białka o zbilansowanym składzie [...]
[...] 8% maltotriozy i 82% wyższych oligosacharydów, które zwiększają skuteczność działania Carbo Plus, powodując jednak przy tym, że nie jest on tak dobrze rozpuszczalny jak produkty zawierające więcej cukrów prostych. Dzięki odpowiedniemu pokierowaniu procesem hydrolizy wchłanianie Carbo Plus jest długotrwałe i równomierne oraz nie wpływa na [...]
[...] żywieniowych. Dieta powinna charakteryzować się zwiększoną podażą białka zwierzęcego, którego najlepszym źródłem są ryby, chudy drób, chude gatunki mięs oraz niskotłuszczowe produkty mleczne. Dania powinny być w większości gotowane lub przygotowywane na parze. Należy unikać potraw smażonych i grillowanych. Tłuszcze nasycone pochodzenia [...]
[...] potraw, a nasiona roślin strączkowych powinno się moczyć przez kilka godzin przed gotowaniem. W łagodzeniu wzdęć pomagają jogurty oraz herbata z mięty pieprzowej. Natomiast produkty zawierające dużo błonnika nasilają wzdęcia. Dlatego spożycie błonnika należy zwiększać stopniowo, aby układ trawienny się przyzwyczaił. Dynia nie tylko na Halloween [...]
[...] korzystających z najlepszych suplementów, ale takich wyrobów, które dają im najlepszą marżę, dzięki której będą w stanie więcej zarobić. Firmy takie nie tylko blokują nowe produkty - są gotowe kłamać, aby chronić swój interes. W pewnym kraju największa marka na rynku zorganizowała seminaria w całym kraju, na których powtarzano wszystkim, że [...]
O d ż y w i a n i e. ODżYWIANIE -------------------------------------------------------------------------------- Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy [...]
[...] odpowiedniej ilości białka lub opuszczanie posiłków wprowadza nasze ciało w stan kataboliczny, co uniemożliwia budowę mięśni. Dobrym źródłem protein są następujące produkty, które powinny się znaleźć w diecie każdego kulturysty czy siłacza (Matt Weik, 2009): • kurczak, • chuda wołowina, • ryby, • produkty mleczne, • indyk, • białka [...]
[...] jogurty. Zapewni to odpowiednią ilość białka i wapnia; - Jadać częściej ryby, drób, rzadziej wołowinę i wieprzowinę; - Jeść dużo warzyw i owoców, najlepiej surowych; - Jeść produkty zbożowe z tak zwanego grubego przemiału, czyli ciemne pieczywo, kasze; - Pić dużo płynów, najlepiej soków i wody mineralnej. Organizm nie będzie narażony na [...]