[...] że źle zaplanowana dieta wegańska opiera się głównie na węglowodanach i jest uboga w białko (w tym białka kolagenowe) oraz zdrowe tłuszcze. Część wegan zastępuje mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego pieczywem oraz roślinnymi zamiennikami mięsa bogatymi w przetworzone węglowodany. Spożywanie nieproporcjonalnych ilości takich węglowodanów [...]
To, w jakiej jesteśmy formie, zarówno zdrowotnej, jak i fizycznej, w dużej mierze uzależnione jest od stanu naszego organizmu. On z kolei wynika z tego, jak się odżywiamy, jaką uwagę przykładamy do aktywności fizycznej. Z czym łączyć ALLNUTRITION Spirulina? Nie ma żadnych przeciwwskazań co do łączenia spiruliny z innymi suplementami. Można łączyć [...]
Aquafaba zyskuje na popularności, ale co to właściwie jest? Być może kojarzy się z jakimś superbohaterem z komiksów, to jednak uspokajamy — wciąż pozostajemy w tematyce żywności. Aquafaba, pomimo swojej nietypowej nazwy, nie jest niczym nadzwyczajnym — ot woda po ugotowaniu (lub z puszki) roślin strączkowych, najczęściej ciecierzycy. I do czego [...]
Zmielone nasiona kakaowca stanowią znakomity dodatek do wielu wyrobów, które wykorzystuje się na co dzień w słodyczach czy też piekarniach, zajmujących się wytwórstwem słodkości. Kakao, bo o nim mowa, to nic innego jak forma sproszkowana nasion, które rosną w rejonie Ameryki Południowej. Pod kątem żywieniowym wielu specjalistów uznaje je za [...]
Chyba każdy lubi w swojej kuchni produkty funkcjonalne i zdrowe, a zarazem przepyszne i umilające dzień. Do takich wyrobów należą między innymi legalne słodycze marki ALLNUTRITION, do których to dołączyła nowa czekolada PROTEIN CHOCOLATE NUTLOVE CRISPY VANILLA. Bez słodkości nie ma zabawy Co wyróżnia tę pyszną tabliczkę czekolady, od komercyjnych [...]
[...] Shea oraz ekstraktowi kokosowemu, który nadaje dodatkowo pysznego egzotycznego smaku. NUTLOVE VEGAN COCONUT WITH ALMOND NUT to wyjątkowy krem, który podobnie jak inne produkty z tej serii nie jest słodzony cukrem. Główną substancją słodzącą jest maltitol, należący do grupy polioli. Jego niski indeks glikemiczny sprawia, że nie powoduje tak [...]
Produkty na bazie owsa są bardzo popularne i odżywcze. Są źródłem węglowodanów, błonnika, witamin, minerałów i związków przeciwutleniających, m.in. manganu, fosforu, magnezu, miedzi, żelaza, cynku, kwasu foliowego, witaminy B1, B5 oraz w mniejszych ilościach B3 i B6. Płatki owsiane są bogate w przeciwutleniacze i korzystne związki roślinne zwane [...]
[...] w sobie nie tylko naszych dziadków i rodziców, nieustannie podbija serca i kubki smakowe wielu miłośników łakoci. Tradycyjne wyroby tego typu opierały się głównie o produkty naturalne, jednak nie zawsze dozwolone w wielu dietach eliminacyjnych np. krem w takich rurkach składa się często ze śmietanki słodzonej cukrem. Rurki z kremem dla [...]
[...] z ciecierzycy, batatów i bobu to kolejny fajny produkt. Mają naturalne składniki - bez dodatku cukru i konserwantów. Minusem może być nieco soli, ale ciężko znaleźć produkty, które nie mają jej wcale. Nie jest jej tutaj aż tak dużo, żeby robić z tego problem. Kotleciki mają sporo białka i błonnika, co działa na ich korzyść. Polecam. [...]
Hejka, Jestem chory i mój organizm nie toleruje zupełnie produktów mlecznych (też bez laktozy). Chciałbym brać suplementy, szczególnie białko, ale to które do tej pory brałem: WPC PROTEIN PLUS odpada. Czy możecie coś polecić? I najlepiej, jeśli można brać tego próbki, bo przed zakupem wolałbym sprawdzić czy nie mam na nie reakcji. Dzięki za [...]
[...] kilka takich dni, gdzie zauważyłem, że po czymś ten smród się nasila (przykłady wcześniej, czy np chleb graham z masłem orzechowym), więc na drugi dzień wykluczałem jakieś produkty jedząc to samo tylko bez jakiegoś składnika i nic...Wierzcie mi, że to jest straszne, zwłaszcza, że wychodzę do ludzi dość często, a tu niestety jest problem :/...Do [...]
[...] WAGI CIAŁA Kolejnym ważnym czynnikiem dla przyrostu mięsni jest białko-dostarczone z pożywieniem aminokwasy, pochodzące z kompletnych białek, jak mięso, drób, ryby i produkty mleczne stają się częścią nowej tkanki oraz zapewniają przyrost i regenerację mięśni. Jednak uwaga: Oczywiście białko jest potrzebne do przyrostu, ale jeśli spożycie [...]
WITAM WSZYSTKI ZAINTERESOWNYCH Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA BŁEDY CHCIAŁEM WAM ZAPROPONOWAĆ AKCJE REDUKCJI KTÓROM ZACZELI BYŚMY OD 28 CZERWCA AŻ DO KOŃCA WAKACJI. JEJ ZAŁOŻENIAMI BĘDZIE REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRZY JAK NAJMIEJSZEJ STRACIE MIĘŚNI I WMIARE MOŻLIWOŚCI POPRAWIENIA JAKOŚCI MIĘŚNI. NAJPIERW ZACZNE OD PLANU TRENINGOWEGO PLAN [...]
[...] Twój organizm jednak nie może się obyć bez białka zwierzęcego. Chude mięso, drób i ryba zagwarantująci zdrowie. W przeciwieństwie do ludzi z innymi grupami krwi źle trawisz produkty zbożowe, a szczególnie pszenicę i kukurydzę.Ponadto wszelkie produkty mleczne. Poza tym wielokrotnie się zdarza, że samo wyeliminowanie z diety chleba pszenicznego i [...]
[...] na temat wartości odżywczych różnych produktów. Trwają spory na temat tego, czy jedząc makaron można schudnąć, czy lepiej jeść masło zamiast margaryny albo czy wszystkie produkty "light" to postawa zdrowego żywienia. Czy produkty "light" są faktycznie niskokaloryczne? W większości przypadków tak, producenci obniżyli w nich zawartość [...]
[...] za to zjada dostateczne ilości węglowodanów i tłuszczu. Ktoś, kto chciałby się żywić w ten nienaturalny sposób, musiałby jeść np. dużo cukru i smalcu, wykluczając wszelkie produkty zawierające białko. Tymczasem w stanie na czczo dobowe straty białka wynoszą ok. 75 g, zaś na diecie niskowęglowodanowej u trenujących sportowców - około 90 g. [...]
[...] sumienie, szczególnie wtedy, gdy się źle odżywiają. Lekarze zalecają, aby ZAMIAST SZTUCZNYCH WITAMIN SPOŻYWAĆ NATURALNE. Tzn. owoce, warzywa, mleko i jego przetwory oraz produkty zbożowe. Podkreślają także, że nieprawidłowe żywienie nie zniszczy nas od razu, lecz dopiero po latach. Witaminy syntetyczne są w takim samym stopniu przyswajalne [...]
[...] Bardzo trudne jest podawanie tak wysokich dawek białka przy tak małej ilości tłuszczu, tym bardziej, że wskazuje się na białko roślinne jako na lepsze. Ponieważ wszystkie produkty zwierzęce zawierające białko, zawierają też tłuszcz, coraz bardziej popularne są suplementy białkowe - spożywanie nadmiernych ilości twarogu i białek z jajka. [...]
[...] Bardzo trudne jest podawanie tak wysokich dawek białka przy tak małej ilości tłuszczu, tym bardziej, że wskazuje się na białko roślinne jako na lepsze. Ponieważ wszystkie produkty zwierzęce zawierające białko, zawierają też tłuszcz, coraz bardziej popularne są suplementy białkowe - spożywanie nadmiernych ilości twarogu i białek z jajka. [...]
[...] Bardzo trudne jest podawanie tak wysokich dawek białka przy tak małej ilości tłuszczu, tym bardziej, że wskazuje się na białko roślinne jako na lepsze. Ponieważ wszystkie produkty zwierzęce zawierające białko, zawierają też tłuszcz, coraz bardziej popularne są suplementy białkowe - spożywanie nadmiernych ilości twarogu i białek z jajka. [...]