[...] na jogurt naturalny, ogólnie polecam Ci dziennik posiłków vitalmaxa (do pobrania za darmo--> wpisz w google) będziesz miał podgląd ile poszczególnych mikroskładników masz w diecie. ser żółty bym raczej wyrzucił, a wrzucił jakieś zdrowe tłuszcze typu oliwa czy olej lniany, sezam, orzechy Zmieniony przez - misiek4300 w dniu 2010-08-19 22:45:02
ok teraz mam tako 1 posiłek 7:00 platki owsiane 100 g/ok 2 jaja cale 150 g/ok rodzynki 20 g/daj mniejszą ilość, natomiast dodaj płatków oliwa z oliwek 5 g lub orzechy włoskie/olej lniany b-54g tł-24g ww-43g kcal-638/skąd tu tyle bialka? z jajek mi wyszlo ;] 2 posilek 10.30 żytni raziowy chleb 140 g (dwie pajdy)/żytni raziowy ser biały 80 [...]
1 posiłek 7:00 platki owsiane 100 g/ok 2 jaja cale 150 g/ok rodzynki 20 g/ok oliwa z oliwek 5 g lub orzechy włoskie/olej lniany/pamiętaj o odpowiedniej proporcji tłuszczy b-54g tł-24g ww-43g kcal-638/skąd tu tyle bialka? z jajek mi wyszlo ;]/coś żlepoliczyłe s w 100g jaka jest ok 12g białka 2 posilek 10.30 żytni raziowy chleb 140 g (dwie [...]
[...] EXTRA VERGINE najlepiej, a olej rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno, salvadori jest ok pod względem pozyskiwania, ale sam smak mnie odrzuca, nie smakuej jak prawdziwa oliwa, jednak jeśli Ci smakuje to ok takie źródła polecane : Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery [...]
Wiem, że olej kokosowy jest rewelacyjny do smażenia a chociażby taka oliwa z oliwek czy rzepak lepiej stosować na zimno Rzepakowego lepiej w ogóle nie stosować, oliwa jest również dobra do smażenia ale do krótkiego i do mniejszych temp. Na zimno to tylko lniany bo nie powinno się go podgrzewać a smalec z tego co czytałałem to taki odpowiednik [...]
[...] dyspozycji) 5 p.- wywal jogurt. (Wcześniej pisali żeby rozmieszać Twaróg np. z Jogurtem) do całości- nie widzę poza kolacją W OGÓLE tłuszczu. ryby, tran, o-3, olej lniany, oliwa z oliwek...nie ma nic białka wszędzie mało. białka daj 2g/kg masy ciała. tłuszcz- powywalaj jogurty, mleka itp. i daj tłuszcz z tych źródeł, które wyżej wymieniłem. [...]
[...] i samopoczuciem źródła tłuszczy najlepiej urozmaicać: żółtka jaj, awokado, ryby, mięsa,nasiona chia, pestki dyni, orzechy np.migdały, orzechy włoskie, masło, sery, oliwa z oliwek, olej kokosowy, olej mct,siemie lniane itp. trzeba też próbować różne źródła mi np. po śmietanie albo niektórych olejach odrazu robi się niedobrze a po maśle, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] pochodzenia zwierzęcego, utwardzane np. margaryna) oraz nienasycone (tłuszcze roślinne zawierające korzystne dla organizmu ludzkiego kwasy omega 3 i omega 6 np. oliwa, olej lniany, orzechy, ryby) IG - indeks glikemiczny, produkty o wysokim IG spożywamy przed/po treningu, a w ciągu dnia staramy się dostarczać te o niskim IG (polecam [...]
[...] stosować oba, + dorzucić jeszcze z pestek winogron, lub zamiast lnianego z kupić dobry z orzechów włoskich ale kosztuje 500ml 30zł albo i lepiej%-) lniany ma dobry smak, a oliwa z oliwek hiszpańskie produkcje mają też dobry smak taki że nie drapie w gardło i nie śmierdzi jak w przypadku casa de azeite co drapie niesamowicie w gardło i wali z [...]
[...] pilnować aby 25-35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.)" lecz nic mi to nie tlumaczy :/ i powtorze po raz 3, bo chyba [...]
Nadal serek homogenizowany na wylocie, olej rzepakowy to totalne nieporozumienie (zapomnij o tanich olejach z supermarketów, na dzień dobry oliwa z oliwek albo oleje zimnotłoczone), za mało warzyw. A po treningu już widać, że kantujesz tak straszliwie na technice że mało co on da. W piątej serii podciągania i to podchwytem ponad 10 ruchów? Nawet [...]
Rzeczy takie jak: owies, ryż, makaron dobrej jakości, ziemniaki to sprawy groszowe. Z tym nie ma problemu. Btw. Chleb razowy/zytni pelnoziarnisty sobie odpusc, zauwaz ze w wiekszosci w sklepach jest mieszanka zytni/pszenny, razowy/pszenny i do tego jakosc tych chlebow pozostawia wiele do zyczenia. Myślę że przesadzasz z WW, prawie 6g na kmc to [...]
[...] tłoczenia, tłoczony na zimno, w szklanej butelce. Zgodnie z tym artykułem: http://www.sfd.pl/Oliwa_Z_Oliwek_vs._Olej_Rzepakowy-t329385.html jest on po prostu zdrowszy niż oliwa z oliwek, pomijając już fakt że trochę tańszy. Postaram się nieco zmodyfikować dietę tak aby było węgli ok 5,5g/1kg i trochę mniej białka. Węgli dałem tutaj mniej, bo [...]