"leon powmino byc tak margaryna jest z fabryki a masło od krówki"..a śmietana? "po dece jest wiekszy blok jak po boldzie" to po boldzie jest jakiś blok??
[...] gainer tak rano to rano po przebudzeniu dam bialko bo trochę duży odstęp od posiłku a o 13 gainer ,mleko do bialka i do gainera poza tym wcale nie pije. to czemu nie margaryna i czym smarować pieczywo, dodam do kurczaka warzyw w dwóch posiłkach czasami zamienię kurczaka z ryżem na ziemniaki z jakimś śmiechem i wszywki. bym w klejil fotke [...]
kup sobie Benecol-obniża cholesterol... Ja na przykład od pól roku w ogole nie smaruje kanapek ani margaryną ani masłem. Na początku trochę sucho, ale to kwestia przyzwyczjenia tylko.
...które mają podobny wpływ na organizm, jak tłuszcze nasycone. Czyli ze zdrowego, wartościowego tłuszczu roślinnego (oleju) wychodzi margaryna o wartościach odżywczych zbliżonych do smalcu.
OK dobry smalec nie jest zły w rozsądnych ilościachchodziło o to, że margaryna jawiła się w reklamach jako "samo zdrowie"- a tu prosze mały zonk;) więc z dwojga złego lepszy smalec i bekon. "Dopiero od niedawna na zachodzie jest obowiazek umieszczenia na produktach informacji na temat tłuszczy utwardzonych w produktach. Czemu tak [...]
[...] na które można powiedzieć 'nie zdrowe'. Tłuszcze trans powstają głównie podczas smażenia oraz przez uwodornianie tłuszczy roślinnych (dzięki czemu są w postaci stałej np. margaryna). Tłuszcze trans szkodzą naszemu organizmowi, rozbijają błony, dna, a organizm błędne je interpretuje jako kwas dha (dekozaheksaenowy) wykorzystując go jako [...]
[...] marketingową ściemę. Czemu nie napiszą w prost że kupując białko masz tam zawartość białka roślinnego tylko ukrywają to pod nazwą peptydy glutaminowe czy coś w tym stylu. Czemu nie napiszą ,że Testosterol to w cudzysłowiu "margaryna" itd itp. Ale co tam każdy może kupować co mu się tam podoba ja tam nikomu do portfela zaglądać nie będę...
[...] białe, soje, fasolke, groch...) szybko wchłaniajace sie cukry (np. banany...ogólenie owoce, płatki, musli) a co do tłuszczy zapomnij o smalcu, boczku, słoninie...masło i margaryna, olej i oliwki... podziel sobie dzien na 5 posiłków (wystarczy) i podziel je na % tzn. np. sniadanie 25% II sniadanie 10% obiad 35% podwieczorek 10% kolacja 20% [...]