[...] ją do słoika i wkładamy do lodówki. Pudding najlepiej smakuje po całej nocy spędzonej w lodówce - nasiona chia idealnie napęcznieją i zagęszczą całą masę. Idealne jako dodatek do owsianki, jogurtu, nadzienie do naleśników lub solo jako deser. Wartości odżywcze: Całość to 700 kcal. ( bez miodu znacznie mniej ) Białko 14 g, Tłuszcze 52 [...]
Czego potrzebujemy: 200 g fileta z miruny lub innej ryby 1 jajko 15 g suchej kaszy manny szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania sól, pieprz łyżeczka musztardy dijon Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania Jak wykonać: Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy [...]
[...] smarujemy - następnie kładziemy ostatni - nie smarujemy;) Na środku ciasta odciskamy lekko koło przy pomocy małej szklanki, a następnie kroimy ciasto na 16 części - tak jak na zdjęciu. Następnie zawijamy paski "na zewnątrz" i sklejamy końce. Jak już wszystkie paski będą sklejone, przykrywamy ciasto suchą ściereczką na kolejne 30 minut. Po [...]
Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]
[...] można się tylko domyślać, że to np. odrobina chilli. Jest smaczna, ale powiedziałabym - nic nadzwyczajnego. Co można powiedzieć na temat składu pasty? Pierwsze pozycje są jak najbardziej w porządku: warzywa, olej rzepakowy, ananas. Jednak potem pojawia się cukier i to hasło „przyprawy” - nie wiemy tak naprawdę, co zostało dodane. Mimo wszystko [...]
Czego potrzebujemy: 100 g ciasta protein pizza 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy 30 g mąki gryczanej 30 g serka philadelphia 25 g serka ricotta 25 g sera mozzarella 100 g szpinaku 50 g pomidora przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka [...]
[...] zalewamy mlekiem i wodą i gotujemy na małym ogniu 15 minut. Jak już kasza będzie ugotowana dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Po około 10 minutach, jak olej i masło się rozpuszczą masę dokładnie blendujemy i przekładamy na wcześniej upieczony spód. Wkładamy do lodówki. Składniki na polewę - olej, masło i czekoladę [...]
Czego potrzebujemy: 750 g passaty pomidorowej 300 g zmielonej łopatki wieprzowej 200 g obranych ze skórki pomidorów 70 g czerwonej papryki 70 g cebuli 100 g płatów makaronu do lasagne 30 g parmezanu 10 g oleju kokosowego 5 g masła przyprawy Jak wykonać: Mięso smażymy na suchej patelni do całkowitego wytopienia tłuszczu. Gdy jest już gotowe [...]
Czego potrzebujemy: 2 jajka 1 dojrzały banana o wadze około 80 g 80 g mąki ryżowej Quamtrax Jak wykonać: Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i blendujemy. Wylewamy na dobrze nagrzaną gofrownicę. Pieczemy do momentu mocnego zrumienienia. Jeśli Wasza gofrownica ma już nieco zużytą powierzchnię, do masy dodajcie 3 g roztopionego oleju kokosowego [...]
Czego potrzebujemy: 2 średnie cukinie - około 600 g 50 g komosy ryżowej 5 g oleju 50 g suszonych pomidorów 20 g oliwek 50 g fety Jak przygotować: Rozgrzewamy na małej patelni olej. Wsypujemy sucha komosę i prażymy około minuty uważając by nie przypalić. Następnie gotujemy ją zgodnie z instrukcja podaną na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i [...]
[...] imbir i wiele innych roślinnych dodatków. To sprawia, że wiele z dań można zaadoptować do diety wegańskiej. ALLNUTRITION to marka, która dąży do zaspokojenia potrzeb jak najszerszego grona, w tym także wegetarian i wegan. Specjalnie dla nich powstała seria wegańskich dań, które wystarczy podgrzać i można się zajadać. Inspirowane są [...]
[...] roślinnym i panierką z mąki pszenicy znajdziemy tutaj cukier, dekstrozę, syrop glukozowy, substancje konserwujące i zagęszczające - no same perełki. Biorąc pod uwagę, jak szeroki mamy wybór produktów wegańskich, to z pewnością znajdziemy coś z prostszym i pewniejszym składem. Takie jest moje zdanie. Pomimo kiepskiego składu, smak kotletów [...]
[...] Jeśli macie ochotę jeszcze bardziej urozmaicić wygląd kuleczek, część z nich obtoczcie w wiórkach kokosowych Po kilku godzinach w lodówce będą idealne. Najlepiej smakują jak na kwadrans przed jedzeniem wyjmiecie je z lodówki. Wartości odżywcze: Nam wyszło 12 sztuk. Każda z nich to 98 kcal Białko 4,4g Tłuszcz 7,8g Węglowodany 3,2g Smacznego!
Czego potrzebujemy: 300 g dyni - najlepsza dynia Hokkaido 50 g mleka kokosowego 5 g oliwy tymianek, rozmaryn, sól pieprz, ostra papryka Jak wykonać: Dynię obieramy ze skórki, kroimy, dodajemy oliwę, tymianek oraz rozmaryn - wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wykładamy dynię i pieczemy - zwykle wystarcza 25 minut w [...]
[...] ciasto się piecze przygotowujemy budyń. Do miski wsypujemy 100 g budyniu, zalewamy 400 ml gorącej wody i miksujemy na wysokich obrotach około 3 minut. Kiedy zarówno ciasto jak i budyń przestygną, przekładamy obie warstwy, i oprószamy całe ciasto zmielonym erytrytolem. Gotowe! Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 6 solidnych porcji. Każda [...]
[...] sojowy jest zdrowy? Dostarczanie naszemu organizmowi soli w diecie jest ważne, jednak spożywanie jej w zbyt dużych ilościach może prowadzić do problemów zdrowotnych, takich jak nadciśnienie. Niestety w sosie sojowym jest jej sporo. Już jedna łyżka stanowi 38% zalecanego dziennego spożycia soli. Dla tych osób, które nie wyobrażają sobie potrawy [...]
[...] cebuli wyciśnięty sok z ćwiartki cytryny łyżeczka pieprzu i oregano Sposób przygotowania: Pietruszkę kilkukrotnie, dokładnie posiekać. Czerwoną cebulę posiekać najdrobniej jak to możliwe. Zblendować lub przecisnąć przez praskę czosnek. Wymieszać wszystko, dodać sok z cytryny i przyprawy. Wlać oliwę oraz ocet - wymieszać. Wstawić na kilka [...]
Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]
Śniadanie przedstawiane jest przez wielu dietetyków jako najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Zwykło się nawet mówić, że śniadanie należy zjeść, jak król, czyli „na bogato”. Wysokokaloryczne śniadanie ma nam dać energię na wiele godzin i zmniejszyć ryzyko nadmiernego spożycia kalorii w ciągu dnia. Jakie były wyniki badania? Naukowcy mieli [...]
Withania somnifera (Solanaceae), znana jako „indyjski żeń-szeń” lub „Ashwagandha”, to roślina lecznicza stosowana w praktyce ajurwedyjskiej w celu promowania dobrego zdrowia i długowieczności. Do tej pory Ashwagandha była znana jako środek stosowany do wspomagania funkcjonowania pamięci i poprawy funkcji poznawczych. Wyniki badań przeprowadzonych [...]