W przypadku moringi są spore przekłamania... Tak to jest opierać się na danych od producenta. W 10g sproszkowanych liści jest bardziej coś około 5% RDI wapnia niż 20%. Tak samo pozostałe dane pewnie są przekłamane. Szkoda, bo szukałem jakiegoś wygodnego zamiennika produktów mlecznych przy wapniu. btw Jakby ktoś miał wiarygodne źródła wartości [...]
[...] do nadczynności przytarczyc i być przyczyną utraty masy kostnej. Zalecane dzienne spożycie - 700 do 1200 mg ŹRÓDŁA FOSFORU sery podpuszczkowe ok. 500 mg/100g fasola, groch ok. 400 mg/100g sery twarogowe, jaja ok. 200 mg/100g mięso, ryby 150 - 200 mg/100g ciemne pieczywo 100 - 300 mg/100g Fosfor w produktach spożywczych występuje [...]
[...] Dobrze działa też oliwa tłoczona na zimno. Wegetarianizm niestety ale jest zbawienny, szczególnie ,że lato idzie, to i owoców i warzyw jest pod dostatkiem. Fasola i groch soja i soczewica, jako źródło pełnowartościowego białka. Ważne by gotować tylko te warzywa które tego bezpośrednio wymagają do strawienia np. groch. Pozdrawiam [...]
[...] pestek dostarczasz białko? Tam napisałeś o warzywach, ale nie rozwinąłes jakich. Bo szukam jakiejś inspiracji co mógłbym dołożyć do michy. A spożywasz coś typu soja, fasola, groch, ciecierzyca. Bo mało trochę białka jest w tym co napisałeś. Ja w sumie lubię kotlety sojowe i falafel, ale taki domowy z piekarnika z mniejszą ilością tłuszczu. [...]
[...] pestek dostarczasz białko? Tam napisałeś o warzywach, ale nie rozwinąłes jakich. Bo szukam jakiejś inspiracji co mógłbym dołożyć do michy. A spożywasz coś typu soja, fasola, groch, ciecierzyca. Bo mało trochę białka jest w tym co napisałeś. Ja w sumie lubię kotlety sojowe i falafel, ale taki domowy z piekarnika z mniejszą ilością tłuszczu. [...]
[...] Stosunkowo niskowęglowodanowa jest soja. Soja jest produktem zawierającym w sumie najmniej węglowodanów w suchej masie. Zdecydowanie mniej ma węglowodanów niż suchy groch i fasola. Świeża fasolka szparagowa to też produkt stosunkowo niskowęglowodanowy. By skomponować dobowy posiłek do pokarmów bogatobiałkowych roślinnych trzeba by dodać [...]
[...] zakresu odżywiania i dietetyki doskonale sobie zdaje sprawę, jak istotne jest zróżnicowanie. Z tej przyczyny warto korzystać z mieszanek białek roślinnych, takich jak: soja, groch, ryż, dynia i inne. Takie właśnie produktu z wielu różnych firm znajdziesz pod tym linkiem: https://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=vegan Jeśli jednak nie jesteś osobą, [...]
[...] ona byla do gainerow lub miksow typu anabolic protein od hiteca, ale osobiscie nie spotkalem sie z bialkami roslinnymi, gdzie baza takiej odzywki jest pszenica. Mamy obecnie groch https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Vegan_Pea_Protein-opis40740.html drożdze: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Yeast_Protein-opis41988.html soja [...]
[...] BCAA znajdują się głównie w produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Do dobrych źródeł BCAA można zaliczyć: wołowinę, drób, jaja, mleko oraz ryby ( np. łosoś ). BCAA znajdziesz również w produktach roślinnych np. soja, fasola, groch, soczewica. Zawszę dietę możesz uzupełnić suplementami BCAA: https://www.sfd.pl/sklep/BCAA-k109.html
[...] mg na dobę, a wśród najlepszych jego źródeł warto wymienić: - wodę wysokozmineralizowaną, - kaszę gryczaną, - fasola, - orzechy, pestki, - płatki zbożowe, - ciecierzyca, - groch. Jeżeli masz spore braki, to bez wątpienia warto zastosować suplementację. Przy ilościach, o których piszesz, nie powinno być żadnych problemów, takich jak biegunka. [...]
[...] organizm, między innymi w wątrobie, mózgu, mięśniach, czy jelitach. Do naturalnych źródeł tauryny zaliczamy: - ostrygi, - mięsa, - ryby, - jaja, - nabiał, - soczewicę, - groch. Warto mieć na uwadze, że obróbka termiczna ma wpływ na ilość tauryny w produkcie. Niestety ciężko jest dostarczyć z pożywienia ilości wpływające na poprawę jakości [...]
[...] następnie zrób dwa dni wysokowęglowodanowe (około 4g na kilogram wagi ciała). W te dni należy jeść węglowodany odznaczające się niskim wydzielaniem insuliny (np. jabłka, groch, soczewicę, śliwki, brzoskwinie, grejpfruty i wiśnie), zjadając około 4g węglowodanów na kilogram wagi ciała, rozłożone na sześć do ośmiu posiłków w ciągu dnia. " 2. [...]
Rozbij na 4 sesje, serio. 3 godziny to nie każdy pros trenuje a co dopiero TY. Poza tym, o jakim treningu SIŁY ty mówisz mając dwukrotną przepuklinę? Konsultowałeś się w ogóle z fizjoterapeutą co możesz, a czego nie możesz robić na siłowni? Plan masz dziwaczny. Barki rozbite na 2 dni? 16 serii wznosów bokiem? 16 serii karku?? Kto tak ćwiczy? jakie [...]
[...] powinny być dla Ciebie głównie: produkty zbożowe szczególnie te bogate w błonnik (np: razowe pieczywo, kasza gryczana) oraz nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soczewica). warzywa spożywaj je w ilości 350 - 500 g na dobę. Mają one niewielką wartość energetyczną, dają uczucie sytości, są źródłem witamin, soli mineralnych i [...]
[...] błonnik neutralizujący kwasy żółciowe i zmuszający wątrobę do roli filtru wysysającego cholesterol z krwi. Dużo błonnika zawierają łupiny plesznika, niewiele mniej fasola, groch, soczewica, sporo niektóre kasze, np. jęczmienna, płatki owsiane. Można go tez znaleźć w owocach, a zwłaszcza w suszonych śliwkach, rodzynkach i jabłkach. Liczne [...]
zrób sobie dzień glodówki niech sie oczyści organizm. wymienię art spoż od których ja mam takie kłopoty: fasola, groch, soja, kapusta, soczewica, bób, białe pieczywo, cebula, chipsy, por, napoje gazowane. może cos z tego? pozdrawiam