Uuuu :-) Mój to mnie nawet nie chciał przytulić jak wracałam do domu, bo też na chwilę byłam u jego rodziców. Był obiad zrobiony przez jego siostrę: grochówka, ziemniaki + buraki + mielone. Wypiłam tylko kubek wywaru z tej zupy zanim dowaliła kostkę bulionową i zanim groch się rozgotował %-)
[...] wędzone i w oleju nabał: żółtko jajka warzywa: brukselka, brokuły, szpinak i odmiany sałaty o mocno zielonych liściach, czerwona kapusta i buraki, strączkowe (fasola, groch, soja). Owocesuszone morele, daktyle oraz orzechy i pestki dyni Witamina C ułatwia przyswajanie żelaza, mieso łącz dlatego z warzywami np. do kanapki z polędwicą dodaj [...]
[...] szkolnego pod kątem czy sobie poradzą w 1 klasie wiecie co na wigilie to ja się doczekać nie mogę kaszy jaglanej i ryby po grecku oraz pierogów z kapustą i grzybami w cieście drożdżowym , ehhh choć groch z kapustą, kompot z suszu i gotowany jaś też są niczego:-D wychodze na łakomczucha |-) Zmieniony przez - kessik w dniu 2014-11-18 19:32:49
fasolka zielona nie jest straczkowym straczkowe to: ciecierzyca, soczewica, fasole typu czarne oczko, jasiek, kidney.... groch awokado jest wspaniałym i odżywczym owocem, ma tyle wartosci ze mozna na nim zyc, kup jak jest twarde musisz trzymac go na zewnatrz w ciemnym papierowym worku i poczekać az zacznie ustępować pod naciskiem palca, ale tak [...]
Fasola w kazdym kolorze (chodzi o nasiona suche), groch jakikolwiek, soczewica tez różne kolory (to mozna skiełkowac i jeszcze bardziej wartościowe niż tylko moczone i gotowane), trochę droższa jest ciecierzyca ale bardzo smaczna.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tak, ale najbogatsze źródła (zawartość magnezu w 1 kg produktu) to: kakao gorzkie 16% – 4,2 g kasza gryczana – 2,2 g fasola biała – 1,7 g czekolada gorzka – 1,7 g orzechy laskowe – 1,4 g płatki owsiane – 1,3 g ciecierzyca – 1,2 g groch – 1,2 g szpinak – 0,5 g makrela, dorsz – 0,3 g
witam:) mam pytanie czy na redukcji mogę jeśc kapustę np.pokroje ja doprawię i ugotuje?albo pod jakaś inna postacią.bo ostatnio w tv cos mówili ze kapusta i groch nie jest wskazany u osób odchudzających się,prawda czy nie?(szczególnie mi o kapustę chodzi) i jak jest z grzybami wolno jeśc na redukcji czy nie za bardzo? pieczarki itp?? albo mięso [...]
[...] rodzaj plastiku, oznaczenia, PET itp czy warto się niepokoić plastikami ? wiem tylko żeby unikać pomidorów w puszce, reszta zdań jest podzielona jak teorie spiskowe 3. groch żółty jest cholernie tani i pożywny, mogę go jeść prawie codziennie? nie mam żadnych gazów, nie wyczuwam efektu antyodżywczego, wiem wszystko o odpowiedniej jego [...]
Ile osób - tyle opinii. Wiem, żeby nie uwzględniać surowego ogórka, pomidora, rzodkiewki i innych. A brać poprawkę na strączki (groch, kukurydza, bób, fasole itd.) Natomiast nie do końca jestem przekonany jak jest z "gotowanymi" warzywami. (przykład: Marchewki)
[...] wyczytalam. to moge? i amarantusa tez moge???? Niektóre produkty spożywcze w diecie bezglutenowej można podzielić na: naturalne: ryż, kukurydza, soja, proso, gryka, ziemniaki, tapioka, fasola, groch, amarantus (szarłat), quinoa (komosa ryżowa), chleb świętojański, mąka z orzechów, maniok, słodkie ziemniaki. bo ja kocham amarantuska poppinga
[...] jedynie trening nóg (myślę, że dzisiaj go zrobię - rano robiłem 10x12p wznosów ramion w bok oraz 3x20p wznosy nóg na drabinkach + 3x20p skłony tułowia na krześle). Zmiana diety: 10 jaj + 1kg twarogu półtłustego + kompot, dżem oraz makaron groch, kasza gryczana (te ostatnie rzeczy węglowodanowe w ilościach ograniczonych - do ok. 15-20dkg).
Generalnie same niedopatrzenia 1) Chcesz zrobić "masę za wszelką cenę" po 3 treningach ? Bo w ciągu tych pierwszych 3 tygodni zdążysz zrobić każdą grupę zaledwie 3 razy. Jeżeli zakładasz takie cykle, to każdy z nich powinien moim zdaniem trwać 6-8 tygodni. 2) Fatalna kolejność ćwiczeń przy barkach. Najpierw przód, potem tył, potem znowu [...]
[...] godzin moczyć. Dopiero później można je włożyć do „właściwej” wody i zagotować. Należy zalać je zimną woda i zagotować wraz z nią bez przykrycia. Pewne znaczenie ma też rodzaj gotowanego warzywa. Przykładowo soczewicę powinnyśmy trzymać na ogniu przez 20 minut, soję przez godzinę, a groch – półtorej godziny."
[...] bakterie, a co za tym idzie tym bardziej będą śmierdzieć twoje bąki. Kalafior, jajka i mięso są powszechnie znane ze swoich możliwości wywoływania cuchnących bąków. Z kolei groch, fasola czy w ogóle warzywa strączkowe produkują duże ich ilości, jednakże nieszczególnie śmierdzących. Skąd bierze się towarzyszący pierdnięciu głos? Dźwięk powstaje w [...]