poczytałem trochę o tym, ale stwierdzam że nie mam po prostu nawet tych 40 min na gotowanie sobie . Jedynie o co mogę się postarać to kanapki do szkoły z np; jajkiem , po szkole pewnie jakieś nie duże mięso które pozostało z poprzedniego dnia ;p... no i później serek wiejski lub ser biały z miodem !! ;) mój ulubiony , Jest sens o takie jedzenie [...]
w tym problem że na gotowanie każdego dnia nie mam czasu Czytając w necie artykuły o mrożeniu produktów wychodzi że straty oczywiście występują ale nie są to jakieś duże. Często warzywa, które leżą w sklepach cechują się większa utratą wartości odżywczych. W przypadku mięsa i ryb straty składników odżywczych są raczej śladowe bo proces mrożenia [...]
I o takie rady prosiłem, dzięki wielkie ;) Co do 4 posiłku, Wiem, że to jest g.ówno nie posiłek ale ciężko mi wymyślić coś do pracy co można szybko zjeść i było w miarę sensowne a w ciągu dnia na gotowanie czasu też coraz mniej :) Zmieniony przez - over0 w dniu 2013-10-08 22:31:29
hmmmm gotowanie po to m.in. wymyslono aby niektore produkty byly LAtwiej przyswajalne nie mam pewnosci co do ryby ale jesli musialbym wybierac to obrobione z drugiej strony w sushi mieso ryby powinno byc bez zbednych dodatkow moze to byc przewaga ale trzeba miec jeszcze zaufanego mistrza kuchni:)
co do przyzadzenia takiego jaja to jest pare sposobow,standardowo to jajecznica-sposob wykonania tak jak z jaj kurzych ,lub jajo gotowane 2,5h gotowanie ...dodam ze faktycznie po wylaniu na miche jakas jest tego jaja naprawde sporo,cala rodzina najedzona...smacznego ;)
[...] zło i zjem np: bułka razowa z ziarnami, z tuńczykiem i surówka, PrzedTreningiem: 50g ryżu rób sobie brązowy bo jest najzdrowszy jak dla mnie, chodz słabo wchodzi, podczas gotowanie wsyp sporo curry i kurkumy wychodzi za***isty zółty tylko taki jem, do tego ze 100g fileta PoTreningu: jesz to samo: ~50g ryżu brązowego, z 100-200g piersi z [...]
[...] przeciwnie- to oznaka wysokiego stężenia środka,niektore estry mają problem w utrzymaniu się w oleju.stąd np apteczny nandr.phenyloprop. zazwyczaj wystepowal w stezeniu 25mg/ml(max 50). ogrzej to jak ktos wyzej pisał,jesli to nie przyniesie rezultatu to gotowanie. uprzedzając pytanie- nie ,nie spowoduje to utraty zadnych własciwosci srodka.
zadne gotowanie,samo ogrzanie albo wrzuc do wrzatku po 3-5 minutach od zagotowania sie wody wrzuc flakon i powinno byc ok jaka masz temperature w pokoju?lub tam gdzie to trzymasz?
Spoko, zdaję sobie sprawę, że podczas gotowanie nieznacznie obniżona zostaje wartośc odżywcza różnych produktów.. Generalnie chodziło mi o kwestię brania pod uwagę wagi kuraka przed lub po gotowaniu (bo tu różnica jest znacząca), wiem że po ugotowaniu worka ryżu ze 100 robi się 250g. Teraz wszystko jasne (no chyba że ktoś uważa inaczej), dzięki [...]
Dziś zakupy i gotowanie. W planach wątróbka wieprzowa z cebulą, zupa kalafiorowa i klopsiki wieprzowo-drobiowe w sosie pieczarkowym (zdj klopsików jutro jak zrobię,dziś tylko przygotowanie składników) /SFD/Images/2016/6/9/5885184a737a41a0b980fd20752067bc.jpg /SFD/Images/2016/6/9/fa3c53ad289a4c8b8365bce114063026.jpg [...]
Dziś zakupy i gotowanie :-) W planach: pstrąg smażony, chili con carne, surówka z kalarepy i pierogi ruskie. Pierogi jutro dopiero będę robić bo czasu zabrakło /SFD/Images/2016/6/21/cf823ff290ba462ab3b936ea049aa365.jpg /SFD/Images/2016/6/21/f4d6b44895f345329a00c328a61066b1.jpg /SFD/Images/2016/6/21/bdc40a6a09464c1087a9066aca5a0451.jpg [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Rano robie sobie koktajl z 100g platkow mleko i wczesniej banana dodawalem ale zgage mam wiec teraz jade na dzemie . A moze do.tego.bede troche wrzucal slonecznika . Nie mam za duzo czasu na gotowanie wiec robie proste posilki .
taaaaaaak... są także inne sposoby przyjmowania sterydów... np gotowanie mety i podawanie w strzale, rozdrabnianie mety na proszek i wciąganie nosem tak jak się fete wciąga, nasączanie deką liści herbaty i zaciąganie się ich dymem...
FutureLife smazenie wcale nie wytapia watrosci odzywczych dopuki nie przypalisz potraw, a jesli chodzi o gotowanie to faktycznie wyplukuje rozne mineraly ale czasami tego nie unikniesz. mozesz jednak zawsze wrzucic cos na pare wtedy zachowujesz wiekszosc witamin i mineralow. a jesli chodzi o ta oliwa to kiedys ja pilem i nawet nie bylo tak zle. [...]
[...] nie Po prostu smażenie zawsze będzie mniej dietetyczne od gotowania, duszenia, pieczenie też ale wiadomo krótkie jak najbardziej do przyjęcia Rozwiniesz wytłuszczoną kwestię, bo o to rozchodzi mi się najbardziej. popuri SOG @reszta: Pytam o smażenie na patelni z tłuszczem bądź nie, a nie gotowanie na parze czy pieczenie. Uczymy się czytać.
Co do mineralow, witamin i innych dobroci - czy lepiej ustawiac na szybka obrobke termiczna (tzn. traktowanie para o bardzo wysokiej temperaturze) czy tez wybrac wolne gotowanie (tzn. tak samo para, ale o mniejszej temperaturze i o wiele dluzszym czasie). Moze jakies przepisy?
Tu daje 2 inne http://www.gotujmy.pl/tortilla---przepis-podstawowy-,przepisy,31007.html http://gotowanie.onet.pl/19952,0,1,ciasto_na_tortille,ksiazka_przepis.html [...]
[...] termicznie, ryż pełnoziarnisty ŚREDNI IG: ryż basmati-biały i brązowy, ryż jaśminowy, ryż biały długoziarnisty WYSOKI IG: ryż instant, ryż prażony trzeba pamiętać, że długie gotowanie podwyższa IG po za tym zwracając też uwagę na walory zdrowotne najlepszy jest ryż pełnoziarnisty- gdyż on przechodzi najmniej zaawansowany proces obróbki, tym samym [...]