[...] do innych części roślin, w których z cukrów prostych jest odtwarzana skrobia i gromadzona jako materiał zapasowy. Pośrednie produkty skrobi nazywają się dekstrynami. Są one dużo lepiej przyswajalne przez organizm ludzki niż surowa skrobia. Dekstryny tworzą chrupiącą skórkę na chlebie, powstają również podczas gotowania makaronu." "Aby [...]
[...] groszku (100 g - 68 kcal) * 100 g nasion sezamu, ziaren słonecznika, maku - 600 kcal * 100 g sera twarogowego chudego (104 kcal) * 100 g sera żółtego - jednak ten zawiera dużo tłuszczu i cholesterolu (100 g ok. 350 kcal) * 150 g serków homogenizowanych (100 g - ok.150 kcal) * 200 g jaj (100 g - 150 kcal) lub białek (100 g - 46 kcal) * 500 g [...]
[...] - składników pompujących (związki argininy np. AAKG, cytruliny) - składników pobudzających/moblizujących (kofeina, l-tyrozyna itd.) Co to dla nas oznacza? Że płacimy dużo za komfort treningu - tzw. bajery. Zastosowanie stacka kreatynowego wcale nie musi oznaczać większych przyrostów siły/masy w porównaniu do formy prostej kreatyny. A [...]
[...] 400 mg/100g ryby ok. 400 mg/100g banany, porzeczki 300 mg/100g mięso 200 - 300 mg/100g produkty zbożowe (całe ziarna) 100 - 400 mg/100g Diety, które zawierają mało warzyw, a dużo produktów przemysłowo przetworzonych dostarczają mniej potasu, natomiast diety wegetariańskie zwykle obfitują w ten pierwiastek. SIARKA (S) Pierwiastek ten wchodzi w [...]
[...] wody następuje „ucieczka" mikroelementów, zwłaszcza sodu, potasu i magnezu, co może zagrozić między innymi nieprawidłowościami w funkcjonowaniu serca. Jak dużo wody należy pić? Wystarczająco tyle, aby utrzymać jasnosłomkowy kolor moczu. Organizm traci około 10-12 szklanek wody w ciągu doby poprzez skórę, płuca, mocz i stolec. [...]
[...] odpowiadający za długowieczność tych ludzi. Dlaczego stulatkowie dożywają tak sędziwego wieku? Czy to tylko szczęście? Czy może dlatego, że mają niski poziom cholesterolu, dużo ćwiczą i prowadzą zdrowy, higieniczny tryb życia? No cóż, najdłużej żyjąca znana osoba, Jean Calmet z Francji, która zmarła zeszłego roku w wieku 122 lat, całe życie [...]
[...] wrażliwość insulinową i skończy się tym że cukier który był mierzony z rana i był już dość wysoki poszybuje w kosmos. Takie osoby nie powinny brać mk677 a niestety dużo osób czyta w necie od producenta, który nie przestrzega przed tym że po mk lepsza regeneracja, przyrost mięśni i siły i myśli „chce to” i rzuca się na środek nie [...]
[...] 23* Przetrenowanie. Jak już mówiono mięśnie w takiej chwili zaczynają maleć, a nie rosnąc, jest to wynikiem małej ilości czasu na regenerację. Czyli za dużo dana partia mięśni jest renowana, i nie ma czasu na superkompensację czyli regeneracje. Ze względów na uzupełnianie zapasu glikogenu i regenerację mięsni powinno sie [...]
[...] sie zwie leptyna Mówiąc krótko - im więcej tkanki tłuszczowej, tym więcej wytwarzanej leptyny, która informuje mózg o ilości rezerwowych zasobów energii. Jeżeli jest jej dużo, oznacza to że mózg powinien wyłączyć uczucie głodu i spalać tłuszcz. Niestety nadmiar leptyny powoduje wytworzenie oporności, podobne jak w przypadku insuliny. Dlatego [...]
[...] białka niż przeciętna osoba. Zdałem sobie sprawę, że lekarze nie umieją przeprowadzać prac badawczych i czerpią informacje z mediów. Doszedłem do wniosku, że potrzebuję dużo protein i że mięso i jajka są ich najlepszym źródłem. Wtedy wszyscy twierdzili, że wywołują one choroby serca. To też przebadałem i okazało się to być fałszem. Cała [...]
[...] niż węgle przez nadmiar, czy po prostu nadmiar zmieniony w glukozę spowoduje retencje taką samą jak węgle? Tak ale nie z powodu glukogenezy, choć kto wie ale musiałbyś b. dużo tego białka jeść. Jak już nie do końca strawione resztki np mięsa = zaleganie w jelitach. Co może się dziać? stany zapalne, wirusy, baterie itd. Stan chorobowy czy [...]
[...] wątroba. Rano, po przebudzeniu, jest to raczej ten wyprodukowany przez wątrobę. Jeżeli prawidłowo poddaje się ona działaniu insuliny, nie wyprodukuje tego cukru za dużo w środku nocy. Ale jeżeli staje się odporna, zaczyna produkować masę cukru, więc budzimy się mając go mnóstwo we krwi. Następna w kolejności jest tkanka mięśniowa. Do [...]
[...] i chodze jak zombie po 2 tygodniach w ciagu dnia. Kurde moge walic nandrolony i inne srodki bez zadnych sajdow a tu dupa z tymi wynalazkami. Ja na noc zacząłem jeść i jest dużo lepiej, nie ma takiej zamuly a jak wysoko masz cukier? Bo berbeeyna może zdziałać cuda. Dokładnie jak kolega napisał bierz na noc nie rano i dorzuć berberyne 2-3 razy [...]
gratuluje synka Piotrku - moja rada bedzie tak jak kolega wyzej nie ma sensu masowac bo niestety i tak wiekszosc bedzie fat! poczytaj troche jak znajdziesz czas na temat insulino opornosci na pewno masa to nie jest kierunek w jakim powinienes isc znajdz diete odpowiednia dla siebie jedz wegle - ale o niskim IG! jesli jesz z wysokim IG nie lacz z [...]
fruktoza tez moze uzuplenic miesniowy ale przy braku glukozy jesli sa obie -'pierwszenstwo' ma glukozo bo jest enzym heksokinaza i ma wieksze powinnowactwo do glukozy natomiast w watrobie jest fruktokinaza (i glukokinaza)- ktora metabolizuje tylko fruktoze a ta druga glukoze wiec watrobowy w przypadku spozycia fruktozy + glukozy - jest uzupleniany [...]
[...] i chodze jak zombie po 2 tygodniach w ciagu dnia. Kurde moge walic nandrolony i inne srodki bez zadnych sajdow a tu dupa z tymi wynalazkami. Ja na noc zacząłem jeść i jest dużo lepiej, nie ma takiej zamuly a jak wysoko masz cukier? Bo berbeeyna może zdziałać cuda. Dokładnie jak kolega napisał bierz na noc nie rano i dorzuć berberyne 2-3 razy [...]
[...] i chodze jak zombie po 2 tygodniach w ciagu dnia. Kurde moge walic nandrolony i inne srodki bez zadnych sajdow a tu dupa z tymi wynalazkami. Ja na noc zacząłem jeść i jest dużo lepiej, nie ma takiej zamuly a jak wysoko masz cukier? Bo berbeeyna może zdziałać cuda. Dokładnie jak kolega napisał bierz na noc nie rano i dorzuć berberyne 2-3 razy [...]
[...] metabolicznego: http://potreningu.pl/diety/artykuly/308/dieta-w-zespole-metabolicznym - warto zapoznać się z pełnym tekstem publ. na który się powołuję. Na ND jest właśnie dużo artykułów które odnoszą się do zjawiska o którym piszesz. Łącznie z omówieniem przyczyn tego oszustwa(z panem Keysem na czele) Co do optymalnych proporcji... To [...]
[...] jelit, dlatego przyjmowanie kreatyny - czy wielu innych pigułek lub proszków - tuż przed lub w trakcie treningu może czasem powodować zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Pij dużo wody. Przyjmowanie kreatyny może zwiększyć odwodnienie, dlatego radzimy, by stosując kreatynę jednocześnie zwiększyć spożycie wody do poziomu co najmniej 30ml na [...]
Panowie właśnie. Jak to jest i czy są znane mechanizmy działania ludzkiego organizmu, że jeżeli zjemy coś słodkiego to chcemy więcej i więcej? Pomijam aspekt psychiczny bo to jest jakby naturalne, że słodycze = przyjemność a jak wiadomo przyjemne rzeczy chcemy powtarzać %-) glukoza - insulina jest duzo cukru uwalniana jest insulina która powoduje [...]