Chcę zapytać o zdanie i zapoczątkować być może dyskusję, na temat budowania diet sportowych w oparciu o produkty pochodzenia zwierzęcego. Spędziłem na tym forum wiele godzin. W dziale odżywianie i tematach o dietach widziałem jedną główną myśl - mięso, nabiał, jaja, ryby... itd. Mój tata jest od ponad 10 lat wegetarianinem, więc ten temat jest w [...]
Jak to jest ze niby w diete na cyklu wlicza się tylko białko zwierzęce... a odżywka w proszku jest z servatki a ją to już się wlicza w diete? a jak wypije maslanke to jej białko nie...
dieta rotacyjna polega na podawaniu jedzenia co piąty dzień. ustalamy jadłospis na 4 dni, na piąty dzień dopiero możemy powtórzyć na nowo ustalony 1 dzień z diety. na tym to polega. 1.dzień diety śniadanie - kasza jaglana z duszonym jabłkiem. krążki z ryżu z pastą z soczewicy czerwonej. do tego sałatka z warzyw. obiad - zupa ze strączkowych [...]
Wyliczylem sobie zapotrzebowanie ktore wynosi ~3200kcal jestem ekto przy czym B 1,8g/kg WW 6g/kg T 1,3g/kg. Oto dieta ktora niestety zawyza wyznaczona gramature, mysle ze jest Ona dobrze dobrana w skladniki niczego jej nie brakuje lecz chcialbym sie dowiedziec z ktorego posilku co ujac co jest zbedne. Podana nizej dieta zawiera B 2,5g/kg, WW [...]
mam pytanie czy białko zwierzęce z zakładu masarskiego nadaje sie do spożywania i działa podobnie jak białko kupywane w sportowych sklepach? Jeśli tak to jak je brać, z czym rozrabiać itp.
Białko pozyskuje z Jaja, nabiał, koncentrat WPC, ryż - prawie w ogóle nie jadam kurczaka i innego mięsa, bo u mnie w domu tego nie ma. lecz zawsze jest te 1.9g białka/kg czy przez to mogę mieć problem z budową mięśni? Jaja, nabiał, koncentrat WPC to przecież także białko zwierzęce?
Które z tych białek jest lepsze jakosciowo. Czy w tym uns jest faktycznie bialko zwierzęce, czy to chwyt marketingowy. I jak ze smakiem. Dodam ze koncze bialko z Trec whey 100%
Leszek z tej strony, znacie jakieś białko podobne do EXTENSOR IZOLAT 97 ale w lepszej cenie? Najlepiej białko zwierzęce. Zmieniony przez - Leszek321123 w dniu 2015-12-13 14:18:46
cześć, szperałem w necie i nie bardzo znalazłem więc zapytam z ciekawości. Czy osoba trenująca sztuki walki powinna trzymać dietę tak żeby mieć wyliczone spożycie białka np. 2 g na kg masy ciała?? Przecież takie coś to raczej w kulturystyce żeby mieć wielkie i wyrzeźbione mięśnie. Wiadomo trening siłowy jest inny i cel też: Oprócz treningów w [...]
[...] 150 g B.21,8 W.118 T.5 Kcal 658 5.Kolacja 3 jajka,2 kromki chleba razowego,oliwa, warzywa B.19 W.37 T.26 Kcal.718 Podsumowanie : B.115 W.451 T.75 Kcal 3457 ( liczylem tylko bialko zwierzece) Wydaje mi sie ze powinienem dodac troche bialka jeszcze. Prosze o opinie diety i o wskazowki. I mam jeszcze pytanie do posilku 2 i 4 ,poniewaz strasznie mi [...]
Witam! Zakładam kolejny temat tym razem przytyło mi się od ostatniego razu. Chcę abyście ocenili moją dietę na 75kg i powiedzieli mi w jakie posiłki i ile dodać warzyw, a najlepiej jeszcze jakie mają być te warzywa. Nie wiem też jakich zdrowych tłuszczy jeść i do jakich posiłków je włożyć. A więc zaczynam nie będe podawał godzin, w których jem bo [...]
Witajcie weterani SFD! Po kilku latach przerwy powolutku powracam do treningów, ponieważ przez siedzący tryb pracy troszeczkę się zaniedbałem. Tak więc, przejdźmy do konkretów, ważę 105 kg, przy 198 cm wzrostu. Niestety moja budowa wygląda w ten sposób że większość ciała jest szczupła, brzuchol delikatnie obrośnięty tłuszczem, do tego boczki. [...]
Białka mleka – proteiny w skład których wchodzą białka kazeinowe (ok. 80%) oraz białka serwatkowe (ok. 20%). Pozyskiwane są z mleka krowiego metodą mikrofiltracji. Dość pospolicie używane w przemyśle spożywczym znalazły swoje miejsce również w żywieniu sportowców i osób aktywnych fizycznie. Koszt otrzymania surowca jest niższy niż koszty czystych [...]
Cześć wszystkim, Mam trudną sytuację, jeśli chodzi o odżywianie. Jestem na redukcji na własną rękę, tzn. po prostu sama planuję co zjem (bez pomocy dietetyków), sama gotuję. Jednakże ostatnio potrzebuję wybicia się z rutyny, bo wiecznie te same posiłki się już nudzą i nie smakują tak dobrze jak na początku. Moim problemem jest głównie [...]
Milk Protein Isolate (Milk) - proteiny wyizolowane z mleka w skład których wchodzą białka kazeinowe stanowiące około 80% frakcji białkowej oraz białka serwatkowe stanowiące 20%. W przeciwieństwie do dość pospolicie używanych w przemyśle spożywczym koncentratów białka mleka charakteryzują się wyższą procentową zawartością białka i trochę szybszym [...]