SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

beef

  • Czy mięso jest dobrym źródłem witaminy D?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] of eggs and chicken meat. J Agric Food Chem. 2011;59:8298–303 Montgomery JL, Parrish FC, Beitz DC, Horst RL, Huff-Lonergan EJ, Trenkle AH. The use of vitamin D3 to improve beef tenderness. J Anim Sci. 2000;78:2615–21 Montgomery JL, Carr MA, Kerth CR, Hilton GG, Price BP, Galyean ML, Horst RL, Miller MF. Effect of vitamin D3 supplementation [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2020 Data: 2019-08-30 20:01:11
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Z kulturystycznymi dietami związane jest wiele kłamstw, przeinaczeń, fałszywych tez oraz kompletnych nonsensów. Bardzo słabym źródłem informacji bywa Internet. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, zacząłbym od książek uznanych autorów np. H. Gertig, J. Przysławski „Bromatologia – zarys nauki o żywności i żywieniu”, H. Ciborowska, A. Rudnicka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20701 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • [...] Montgomery JL, Carr MA, Kerth CR, Hilton GG, Price BP, Galyean ML, Horst RL, Miller MF. Effect of vitamin D3 supplementation level on the postmortem tenderization of beef from steers. J Anim Sci. 2002;80:971–81 Wertz AE, Knight TJ, Trenkle A, Sonon R, Horst RL, Huff-Lonergan EJ, Beitz DC. Feeding 25-hydroxyvitamin D3 to improve beef [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3441 Data: 2021-08-03 12:05:11
  • Jakie mięso mielone na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gotowe mięso mielone to produkt wysoce przetworzony, najczęściej z kiepskim składem, czy zatem lepiej go unikać? Czy w sklepowych lodówkach jest szansa na znalezienie dobrej jakości gotowego mięsa mielonego? Na co zwracać uwagę przy zakupie i czym się kierować? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na podstawie przygotowanego zestawienia. Choć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20558 Data: 2017-09-04 09:13:29
  • [...] krótko, ale bardzo intensywnie, 1 - 2 serie wykonywane były do załamania (często poza załamanie, z pomocą partnera). Referencje, badania, literatura: Bart Pennings „Minced beef is more rapidly digested and absorbed than beef steak, resulting in greater postprandial protein retention in older [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10581 Data: 2020-12-24 08:31:19
  • Dieta śródziemnomorska - charakterystyka, wpływ na zdrowie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] “Effect of calorie restriction on energy expenditure in overweight and obese adult women” http://www.aulamedica.es/nh/pdf/8782.pdf Y. Handa “Estrogen concentrations in beef and human hormone-dependent cancers” https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(19)40459-6/fulltext S. John Weroha and Paul Haluska “IGF System in [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6887 Data: 2020-03-27 21:14:52
  • Urodzona w Wenezueli Maria Cecelia Villalba (30 l.) jest modelką fitness i trenerką personalną. Kiedy miała 20 lat zaczęła trenować na siłowni, ponieważ nie była zadowolona ze swojego wyglądu. Tym samym zaczęła swoją przygodę z fitnessem. Cały czas ciężko pracowała, aby wyrzeźbić swoją wymarzoną sylwetkę. Przestrzegała dobrze zbilansowanej diety, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1070 Data: 2021-04-28 18:55:40
  • [...] “Effect of calorie restriction on energy expenditure in overweight and obese adult women” http://www.aulamedica.es/nh/pdf/8782.pdf Y. Handa “Estrogen concentrations in beef and human hormone-dependent cancers” https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(19)40459-6/fulltext S. John Weroha and Paul Haluska “IGF System in [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4528 Data: 2021-08-14 10:25:30
  • [...] boldness, and exploratory behaviors https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0269749118327131 Zachary K. Smith Mechanisms of steroidal implants to improve beef cattle growth: a review https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09712119.2020.1751642 Sarina Schrager i in. Diethylstilbestrol [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3525 Data: 2021-07-19 08:39:29
  • [...] feeds by LC-MS-MS. Brambilla G., Cenci T., Franconi F., Galarini R., Macrì A., Rondoni F., et al Pharmacological profile in a clenbuterol epidemic poisoning of contaminated beef meat in Italy. Toxicology Letters 2000;114:47-53. Martineau L, Horan M, Rothwell N. et al Salbutamol, a β2‐adrenoceptor agonist, increases skeletal muscle strength in [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9572 Data: 2019-05-24 11:24:46
  • Jak brać białko?

    Artykuł
    Suplementy

    Trening siłowy jest jedną z form aktywności fizycznej, które powodują, że nasze zapotrzebowanie dobowe na białko wzrasta. Z tego też względu, w oczach osób trenujących to właśnie proteiny uznawane są za najbardziej potrzebny makroskładnik dietetyczny, który wspomaga regenerację i rozbudowę masy mięśniowej. Nic w tym dziwnego, gdyż białko uważane [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3562 Data: 2018-09-02 16:52:50
  • [...] Rose, M. S. ; Vahltkich, E. Mcc. ; Macleod, G. „Factors in food influencing hemoglobin regeneration. 3. Eggs in comparison with whole wheat, prepared bran, oatmeal, beef liver, and beef muscle.” https://www.cabdirect.org/cabdirect/abstract/19341400706 Kazimierz Sułek „Struktura hemoglobiny. Charakterystyka krwi i elementów morfotycznych” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1134 Data: 2022-06-05 15:28:09
  • Wielu zawodników wspomina białko Rheo H. Blaira, jako rewolucyjny dodatek do diety kulturysty. Białko Blaira składało się z białka jaja kurzego, suszonych całych jaj oraz kazeinianów uzyskanych z odtłuszczonego mleka. Tak naprawdę Blair nazywał się Irvin P. Johnson. Stworzył on zresztą całą linię produktów, a wiele z jego pomysłów w tamtych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10500 Data: 2018-10-29 09:56:29
  • Wiele osób z dystansem podchodzi do białek, szczególnie koncentratów białka serwatkowego, protein z kazeiną czy białek jaja. Przerażenie budzi sama forma (proszek) oraz dostarczanie dużych ilości protein. Niektóre osoby sądzą, iż opakowania odżywek świadczą o tym, iż jest to coś „chemicznego”. Cóż, w dyskontach i małych sklepach spożywczych bez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3711 Data: 2017-09-07 09:52:05
  • Wykorzystanie białka w diecie sportowca jest jednym z priorytetów diety, która ma na celu wspomóc budowanie masy mięśniowej. Oznacza to, że osoby, które trenują siłowo, powinny szczególnie zadbać o to, aby odpowiednia ilość białka znalazła się w ich diecie. Co więcej, sam trening siłowy będzie generował dużo większe zapotrzebowanie na białko, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3667 Data: 2018-08-13 09:52:00
  • Jak zmniejszyć apetyt? Sprawdź żywieniowe kombo!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czy obserwowałeś kiedyś, jak długo po zjedzeniu posiłku ponownie jesteś głodny? Zdecydowanie za szybko? Być może warto przeanalizować skład tego posiłku. Wiele badań wskazuje, że sytość posiłków zależy nie tyle od samej wartości kalorycznej, ale też od wartości odżywczej. Jedne składniki są bardziej sycące, inne mniej. Podsumowanie Białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2429 Data: 2019-01-31 09:50:49
  • Które mięso bardziej syci? Jakie mięso jeść na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] całkowicie inaczej zareagują np. na porcję białka, tłuszczów i węglowodanów, w porównaniu do chorych na otyłość. Referencje: UHE. A. M. i in. A comparison of the effects of beef, chicken and fish protein on satiety and amino acid profiles in lean male subjects https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1542005/ S.J. Long, A.R. Jeffcoat and D.J.Millward [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1264 Data: 2022-10-11 12:32:08
  • [...] 2002 Smith Z.K. Feedlot performance and biological responses to coated and non-coated steroidal implants containing trenbolone acetate and estradiol benzoate in finishing beef steers https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6827416/ Piatkowski T. Coinciding steroid, body image, and party drug trends among young men in the ‘Bruss’ [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3981 Data: 2022-02-01 15:31:09
  • Celem badania Sharp MH. i wsp. było określenie efektów spożywania po treningu: izolatu białka wołowego, hydrolizowanego białka kurczaka, koncentratu białka serwatkowego (WPC), Czterdzieści jeden kobiet i mężczyzn podzielono losowo na 4 grupy: WPC (m = 5, f = 5; wiek = 19 ± 2, wzrost = 171 ± 10, masa = 74,60 ± 14,19), [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5686 Data: 2018-09-14 12:28:05
  • [...] porównania  autora, z pełną stanowczością można stwierdzić, że nic nie przebije nadal białek serwatkowych, które swoją biodostępnością pozostawiają resztę źródeł białek w tyle.  Źródło:  http://www.heraldopenaccess.us/openaccess/a-pharmacokinetic-evaluation-of-isolated-chicken-protein-as-compared-to-beef-protein-in-healthy-active-adults

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7948 Data: 2020-10-14 13:24:58