[...] mięśniowej. Wyniki te dowodzą, że spożywanie nadmiaru białek wcale nie powoduje ich magazynowania w postaci masy mięśniowej, lecz są one po prostu spalane. W innych z kolei badaniach wykazano, że wysoka ilość białka wcale nie sprzyja jego magazynowaniu, jeżeli nie będzie odpowiedniej podaży węglowodanów w diecie. Badania te przeprowadzono na [...]
[...] stany zapalne błony śluzowej żołądka DIAGNOZOWANIE ZAKWASZENIA ORGANIZMU: Szczególnie ważny dla oceny stopnia zakwaszenia organizmu jest stan tkanek łącznych. Na przykład z badania palpacyjnego tkanki łącznej na wysokości kości krzyżowej (twardość tkanek) można określić stopień zakwaszenia organizmu. Innymi objawami są kolor i stan skóry oraz [...]
[...] to co potrzeba - beztłuszczowy tłuszcz. Jej historia zaczęła się w 1959 roku w laboratoriach znanej firmy amerykańskiej Procter & Gamble, gdzie prowadzono biochemiczne badania nad trawieniem tłuszczów przez organizm ludzki. Uczeni nie myśleli zresztą pierwotnie o ulżeniu doli grubasów lecz niedojrzałych niemowląt, szukając dla nich łatwiej [...]
[...] fermentowane przez występujące w jamie ustnej bakterie i nie wytwarzają kwasów, które uszkadzają szkliwo zębów - z tych też względów nie mogą powodować próchnicy. Dodatkowo, badania laboratoryjne na zwierzętach pokazują, że niektóre słodziki niskokaloryczne (takie jak ksylitol) bezpośrednio hamują występowanie próchnicy poprzez zakłócanie [...]
[...] mięśniowej. Wyniki te dowodzą, że spożywanie nadmiaru białek wcale nie powoduje ich magazynowania w postaci masy mięśniowej, lecz są one po prostu spalane. W innych z kolei badaniach wykazano, że wysoka ilość białka wcale nie sprzyja jego magazynowaniu, jeżeli nie będzie odpowiedniej podaży węglowodanów w diecie. Badania te przeprowadzono na [...]
[...] białek, podnosi możliwości budowy suchej masy mięśniowej, podczas twojego rannego jak i popołudniowego treningu, umożliwiając natychmiastową regenerację. Kliniczne badania dowodzą, że białka serwatkowe to najbardziej anaboliczne białka dostępne dla organizmu, które zapewniają szybką dostawę aminokwasów do tkanki mięśniowej, co zwiększa [...]
[...] uwalniania GnRH z podwzgórza, hormonu luteinizującego (LH) i hormonu wzrostu (GH) z przysadki mózgowej, a także testosteronu z jąder. W 2009 roku przeprowadzono badania, w trakcie których przeanalizowano wpływ DAA (3,12 g/dzień) na poziom testosteronu i LH u zdrowych mężczyzn. Eksperyment trwał 12 dni i jednoznacznie zobrazował [...]
[...] mnie dietą. Nawet nie wiecie pół roku na pieczonych jabłkach i gotowanym kurczaku, produktach bez tłuszczy itp... Skutek oczywiście żaden. Wycieczka do Szwajcarii, biopsja, badania i pół roku kuracji interferonem chyba alfa. Smak schabowego po zerwaniu z dietą - cud ! Redukcja wirusa do nie wykrywalnego poziomu. Po paru latach nawrót aktywności [...]
[...] zwierząt mięsożernych, mięso, które spożywamy, pozostaje w nich dłużej, w wyniku czego zaczyna się psuć i wytwarzać substancje toksyczne. Te trujące substancje, jak wykazują badania, mogą być przyczyną raka okrężnicy, a przeciążenie przez nie wątroby, której funkcją jest wydalanie związków toksycznych z organizmu, może doprowadzić do jej [...]
[...] ubocznych, miód w skali 1-10 otrzymał 9 punktów, glukoza - 7,5, cukier nierafinowany - 6, a cukier rafinowany - tylko 4,5 punktu. Korzystne działanie miodu uzasadniają także badania efektywności zawodników. Po podaniu miodu efektywność oceniono na 48%, podczas gdy po podaniu fruktozy, glukozy lub sacharozy była ona zauważalna w granicach 15-20%. [...]
[...] robią to węglowodany. Ostatnio jednak wielu producentów suplementów wypromowało nowy preparat będący połączeniem kreatyny, dekstrozy i kwasu alfa-liponowego. Ostatnie badania wykazały, że 50g białka i 50g dekstrozy daje wzrost poziomu insuliny porównywalny z 90g dekstrozy. Jedzenie białka z kreatyną i węglowodanami nie tylko dostarcza [...]
[...] związane z niskim poziomem acetylocholiny w mózgu (choroba Alzheimera, niezdolność do uczenia się, utrudnione uczenie się mowy i opóźnienie funkcji motorycznych). Jednak badania nad tą substancją trwają nadal, a wyniki terapii za pomocą choliny nie zawsze są jednoznaczne. Naukowcy przypuszczają także, że cholina zapobiega nowotworom. Skąd [...]
Jestescie niezle oblatani na tym forum. Bardzo Was prosze o linki z informacjami na temat roznic miedzy dwiema piramidami stara i nowa... Wiem mniej wiecej o co chodzi..ale do szkoly musze referat napisac. :) Wielkie dzieki.. Sogow chyba dac nie moge... ble. Ja znalazlam w necie tylko art. z Newsweeka i sobie pozwole go tu wkleic. Co kilka, [...]
Na sfd osoby pytające o spożywanie jajek zawsze słyszą, że "badania dowiodły, iż spozywanie cholesterolu w zywnosci ma niewiele wspolnego z poziomami cholesterolu krazacego we krwi". Natomiast z moich obserwacji wynika, że owe badania dzielą się "pół na pół" - raz, że szkodzą, raz, że nie. Zakładam ten temat, by poznać stosunek specjalistów. Ja [...]
[...] mięśniowej. Wyniki te dowodzą, że spożywanie nadmiaru białek wcale nie powoduje ich magazynowania w postaci masy mięśniowej, lecz są one po prostu spalane. W innych z kolei badaniach wykazano, że wysoka ilość białka wcale nie sprzyja jego magazynowaniu, jeżeli nie będzie odpowiedniej podaży węglowodanów w diecie. Badania te przeprowadzono na [...]
[...] klinicznie, a jedynie poddana krótkotrwałym obserwacjom. Dlatego, aby wykluczyć lub potwierdzić ewentualne jej szkodliwe działania dla zdrowia, należy prowadzić dalsze badania jej wpływu na organizm. Stwierdzono jednak z całą pewnością, że długotrwałe stosowanie tej diety może przyczynić się do rozwoju miażdżycy naczyń krwionośnych. [...]
[...] lotny jest także lekiem przeciwko chorobom stawów. Dwoje naukowców, Paul Herman i Jenifer Billing, przeanalizowali setkę książek kucharskich pochodzących z 36 krajów. Ich badania potwierdziły oddziaływanie przypraw na 30 rodzajów bakterii wywołujących infekcje żołądkowe na całym świecie: gronkowiec złocisty, listeria, salmonella. Każda z [...]
[...] W przeciwnym wypadku wzrasta niebezpieczeństwo blokady naczyń krwionośnych (miażdżyca naczyń) lub powstają stany zakrzepowe (zakrzepy naczyń wieńcowych). Ponadto inne badania wykazują, że cholina podobnie jak kwas foliowy mogą obniżać poziom homocysteiny, aminokwasu, którego duże stężenie może zwiększać ryzyko choroby wieńcowej. Lecytyna [...]
[...] Center w Miami na Florydzie. Ponieważ wszyscy mieszkańcy Haiti wjeżdżający do Stanów Zjednoczonych są kierowani do INS-u, a najpierw do Krome'u, właśnie tam kontynuowano badania. W grupie 522 mężczyzn z Haiti, u 52 (10 %) wykryto powiększenie piersi. Spośród tych 52, tylko dwóch skarżyło się na wystąpienie objawów jeszcze przed ich wyjazdem z [...]