SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

badania krwi

  • Marihuana a badania krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Cześć, zastanawiam sie ile potrzeba odczekac aby po zjaraniu sie nic nie wykryli na morfologi, czy moze na obecność thc jest przeprowadzany osobny test i rutynowe badani krwi nic nie moga wykryć???

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-10-31 16:29:29 Liczba szacunów: 12
  • Badania krwi - co zrobić

    Temat
    Doping

    łowie, dodatkowo jestem mocno owłosiony na klatce i rękach i nogach Chciałem wykluczyć element fizyczny i być może te problemy związane są z psychiką, dlatego chciałem zrobić badania hormonalne i czytałem kilka wątków o podobnej tematyce ale chciałem prosić o pomoc we wskazaniu co trzeba zbadać. Morfologie mam OK bo regularnie oddaje krew w krwioda

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 829 Data: 2014-05-13 11:39:57 Liczba szacunów: 0
  • badania krwi - koszt

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    ła, że muszę iść do onkologa na zabieg. ja jesj tłumacze, że ciągle czuję że mnie sędzi od uwaga! roku, że się powiększa, że dziwnie jakoś to się zachowuje i chciałbym jakieś badania. wspomniałem że tamta endokrynolog niedobrze się zachowała bo nawet nolvadexu nie przepisała, bo nie chciała się na to zgodzić... na to urocza pani zaczęła mówić że to

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3125 Data: 2008-01-25 22:40:46 Liczba szacunów: 0
  • Bol glowy + badania krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Moja dziewczyna ma takie wyniki i sie boi, ze cos nie tak, a wizyta dopiero za tydzien. Na badania zostala skierowana po tym, jak uskarzala sie na zmeczenie, bol glowy. Wczoraj podczas bolu glowy miala cisnienie 105/57 a po kawie 97/52 Mozecie jakos zinterpretowac?

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 12988 Data: 2005-08-16 20:20:59 Liczba szacunów: 1
  • wyniki badania krwi - potrzbna rada

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    poniżej przedstawiam wynikia badania krwi 24letniej kobiety. lekarz pierwszego kontaktu polecił zażywanie żelaza.. kilka miesięcy temu sytuacja była podobna i żelazo niewiele pomogło.. możecie doradzić coś? coś poza czerwonym winem ?? :) WBC-leukocyty 6,4 RBC-czerwone krwinki - 3,69 (powinno być 4,2-6) HGB-hemoglobina - 10,9 (a powinno być 12-18)

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 7132 Data: 2008-03-15 11:56:02 Liczba szacunów: 0
  • Wynik badania krwi :-(

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Hej jutro mam komisje lekarska po 2 latach przejscia do sluzby stalej jestem aktualnie na turbinie i po badaniu krwi wyszlo ze mam prawie wszystko w normie oprocz WBC 10,87 (norma 4 - 10) NEUT 6,53 (norma 1,56 - 6,13) MONO 0,95 (0,24 - 0,8) Czy to o czyms swiadczy? Monocyty (MONO) Norma 0,2 -1,0 tys/µl Wzrost ich liczby może być spowodowany: gruź

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1934 Data: 2008-03-31 10:15:26 Liczba szacunów: 0
  • badania krwi- proby wątrobowe PO sniadaniu

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam opisze smieszny przypadek- Jestem sobie ja, i pewnego dnia wymyslilem sobie ze pewnie mam wątrobe zniszczoną wiec musze isc zrobic badania. bo mnie tam wlasnie w tym miejscu kuło nie raz po tlustym zarciu itd. Dowiedzialem sie ze trzeba takie testy robic nadczo z rana Przychodzi piekny nowy dzien wstaje jem sniadanie i nie mam co robic wiec

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 6313 Data: 2008-02-27 21:15:57 Liczba szacunów: 0
  • badania krwi ... UK

    Temat
    Polacy za granicą

    siema jako ze nigdy przez prawie 3 lata jak siedze w uk nie bylem u lekarza to nie wiem i dlatego pytam jak to jest z badaniami krwi,moczu,poziomu testosteronu, nerki, wartoby. jakie sa koszta, gdzie sie udac? Zmieniony przez - jordanwlkp w dniu 2008-02-06 13:17:33

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 10873 Data: 2008-02-06 13:11:39 Liczba szacunów: 7
  • wyniki badania krwi - prosze o ocene

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Jako ze ostatnio bylem 2 dni w szpitalu zrobiono mi badanie krwi. wyniki badań: morfologia: Hb.16,1; E.4,80;L.11,0;Hct.43,2;MCHC.37,2;Pł.232-mmol/l; Glukoaza w sur. krwi : 5,32 mmol/l. przepisalem wszystko tak jak z karty leczenia. prosze specjalistow o ocene wynikow pzdr

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 11284 Data: 2007-06-18 20:11:14 Liczba szacunów: 0
  • niepokojace badania krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Drodzy forumowicze, wczoraj odebralem wyniki krwi i pomimo, ze wszystkie wartosci sa w normie zaniepokoily mnie nastepujace wartosci Erytrocyty (RGB) - 5,74 mln - norma: 4,3 - 6,1 Hemoglobina 17g/dl, norma: 11,0 - 18,0 Hematokryt 51%, norma 35,0% - 52% Reszta badan jest b. dobra lub inaczej: dobra. Czy moze to byc zwiazane z nadmiernym wysilkiem fi

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 5892 Data: 2007-07-06 13:18:12 Liczba szacunów: 0
  • metka, a badania krwi

    Temat
    Doping

    h do domu przychodzi kartka zebym zgłosił sie do lekarza bo cos jest nie tak z moją krwią. po przybyciu na miejsce przyjęła mnie bardzo miła Pani doktor i pokazala m kartke z badaniami : a tam wałek test a-HIV dodatni ;-/ jak to zobaczylem myślałęm ze sie przekrece ze strachu ;-/ Ale lekarka od razu szybko wytłumaczyła mi ze w mojej krwi znajdują s

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1829 Data: 2009-06-11 12:24:40 Liczba szacunów: 0
  • Badania krwi, moczu, kału

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    mia odnośnie tego ataku. Nigdy tak nie miałem. Nie chcę żadnej diagnozy internetowej nie piszę w tym celu. Idę do kardiologa ale dopiero we wtorek i do tego czasu chcę zrobić badania. Z kału nic ciekawego nie wyjdzie, z moczu prędzej coś co w jakikolwiek sposób ewentualnie się przyda. Jeśli chodzi o krew to co mam zbadać? Chciałbym wszystkie hormon

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 412 Data: 2019-02-21 13:22:24 Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja wynikow badania krwi oraz dieta wiazace sie z nimi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam Was Serdecznie. Nazywam sie Adrian i mam 20 lat. Waga to 75 kg przy 190cm. Niedawno zrobilem sobie badania krwi i zwrocily moja uwage 4 nizej wymienione wyniki, gdyz reszta jest w normie. Jednak zanim sie zdziwicie, mieszkam w Niemczech i wiem, ze dziwnie to brzmi ale wyniki sa podawane w innej skali wydaje mi sie. 1.Trójglicerydy mam zanizon

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 706 Data: 2012-11-19 17:25:11 Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badania krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Wiatam ostnio zrobiłem sobie badanie krwi Wyniki: Glukoza 76mg/dl norma 65-115 kreatynina 1.3 norma 0.7-1.2 cholesterol 165 mg/dl 120-200 Ldl -88 mg/dl Hdl 74 mg/dl kw.moczowy 8.7 norma 3.7-8.0 bilirubina 0.5 norma 0.2-1.3 triglcerydy 14 norma 40-160 ??? Pokazałem wyniki lekarzowi i stwiedził że ok.Pytam się o ten niski poziom triglicerydów to stwi

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 6219 Data: 2007-03-09 11:32:14 Liczba szacunów: 0
  • Badania krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    WItam, chcialbym sie dowiedziec ile po zażyciu fety (amfetaminy) mozna wykryc ja we krwi..? wypowiedz na temat = sog

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 11463 Data: 2005-06-09 20:20:26 Liczba szacunów: 1
  • Po odbloku,Badania krwi....

    Temat
    Doping

    Witam,we wrzesniu skonczylem odblokowanie byly prblemy zrobilem badania itp krwi ( http://www.sfd.pl/lipa_po_odbloku_nie_dziala__-t1086919.html ) Post moj.A wiec mina mewien okres czasu zrobilem ponowne badania czy ktos moglby pomoc opisac czy wrocilo wszystko do normy czy niei jak dzialac jak cos... w zalacznikach sa zdjecia badan z wrzesnia chy

    Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 3644 Data: 2015-12-30 15:42:32 Liczba szacunów: 0
  • Niski poziom ALT - badania krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, mam takie pytanie. Miałem dziś badanie krwi,w wyniku padł wynik ALT 12 gdzie minimum powinno być 21 a max 72 Co może oznaczać zaniżona wartość?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10471 Data: 2009-06-29 18:34:34 Liczba szacunów: 2
  • Badania krwi i moczu do oceny

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Prosiłbym o ocene moich badań. Trenuje na siłowni 3/4 razy w tygodniu. MORFOLOGIA wartość prawidłowa OB po 1 godz. 1. mm 2-12 OB po 2 godz. 3. mm RBC 5.63 M/ul 3.5-5.5 HCT 52.2 % 35-48 WBC 6.4 k/ul 4.0-10.0 HGB 17.1 g/dl 11-17 MCV 94. fl 82

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1170 Data: 2009-02-25 15:07:55 Liczba szacunów: 0
  • BADANIA krwi a ODŻYWKI

    Temat
    Odżywki i suplementy

    pisujcie jeśli nie wiecie, zamiast gadać wymysły! :) Biorę BCAA z HiTec tst + ManScorch (spalacz). Za niedługo mam mieć robione badanie krwi, i tutaj finał z pytaniem: Czy w badaniach wyjdzie, że coś biore? Czy coś będzie nie normalnie podwyższone w wynikach itd? Proszę o pilną odpowiedź! obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył): brak

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1231 Data: 2010-03-17 20:26:33 Liczba szacunów: 0
  • Badania krwi - hormony

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    badac pod katem tradziku i gino ? FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Testosteron, androstendion, HCG, TSH, FT3, FT4, ACTH, kortyzol, prolaktyna ? - czy bada sie testosteron i wolny testosteron czy jest tylko jeden do badania ? - czy jeszcze jakies ? czy mozna badac hormony podczas brania antybiotyku (chodzi o to zeby wartosci byly niezmienione) pzdr

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7497 Data: 2008-12-10 00:13:49 Liczba szacunów: 0