[...] to pełnowartosciowe WPC, z tym że jeslichodzi o technologiczną obróbke tego preparatu - to w zasadzie mozna powiedzieć iż jest maksymalnie uboga. Preparat nie ma smaku, a aromat, pieni się (co czesto powoduje wzdęcia), i kiepsko rozpuszcza. Jesli Tobie słuzy pokarmowo i nie przeszkadza organoleptycznie - to nie widze problemubys uzupełniał nią [...]
[...] wage-srednio mi to wychodzi:/ Otręby granulowane firmy Sante: skład:otręby pszenne 62%,śliwki 17,6 %,olej roślinny,otręby owsiane,zarodki pszenne,ekstrakt słodowy,lecytyna,aromat Wartosc odzywcza w 100g.: -232 kcal -17,6g-weglowodany w tym 8g cukrów -13,5g-tłuszcz w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,5 g -54,5g-błonnik -0,01 g sód co myslicie??
[...] jest deser sojowy 125g( firmy sante) sklad:woda,nierafinowany culier z trzciny cukrowej,obluszczone ziarno soi(6%),skrobia z topioka,skladniki min.:fosforan trojwapniowy,aromat waniliowy stabilizator:karagen,sol morska,kurkuma wartosc odzywcza:81 kcal;B 3,0;WW 13,1;T 1,8 i wapn 100mg co ty na to? moze to bedzie dobre na droge? (widziales moj [...]
[...] tam lepiej pytac... Na 100 $ jest to od kreatyn gdyz jak wezme rano jest wszystko ok a w momencie cwiczenia czuc wyraznie inny intensywny zapach.Odstawiłem kreatyne na 1 dzien i"problem" zniknął.To nie jest tak że wali strasznie i wszyscy musza uciekac ale tak jak normalny czlowiek czuje ze jest spocony tak ja czuje inny aromat pzdr.
[...] oraz kurkuminą. Olej kokosowy rafinowany świetny do smażenia i obróbki termicznej (np. zupy). Co do smaku - to zależy, bo typowy olej kokosowy ma swój specyficzny smak i aromat, jednak można kupić wersję bezzapachową. Alternatywnie dobrym źródłem jest też masło lub do smażenia jeszcze lepiej masło klarowane/ghee. Masło generalnie ma [...]
Ja słyszałem że aromat do ciast ,podobno kurevsko klepie. Chłopaki z Wrocka jadą go razem z proszkiem do pieczenia ,puchną zdrowo i do tego ładnie pachną.
Bzdura! Nośnikami dla aromatów są PEG i alkohol a nie węglowodany. Nie masz zielonego pojęcia o aromatach stosowanych w odżywkach, więc nie opowiadaj głupot. Prosto ze źródła od firmy produkującej odżywki - aromat to głównie węglowodany, m.in. dlatego właśnie na każde 100 g suchej masy węgli jest niecałe 10g zamiast np. 5-6 w postaci laktozy. [...]
[...] (to nie reklama) pomyśl o Carbo Pur Hi Tec'a ponieważ jest bezsmakowe i mieszajac z białkiem otrzymujesz gainera/bulka w stosuknku weglowodanów : białka jakim chcesz a smak (aromat) pozostaje Białka. Jednak uwazaj z Carbo Stosuj te Węglowodany w czasie okołotreningowym, po wysiłku itp. bo mozesz zalać sie tłuszczem. PZDR. Zmieniony przez - [...]
[...] o tym. Np. MLO w Muscle Zyme w odżywce w proszku, w której między innymi znajduje się hydrolizat firma o tym informuje. Zobaczcie w innych aminach czy to są hydrolizaty wtedy zobaczymy ile tego jest na rynku. Skład: Hydrolizat białka serwatki, substancja wiążąca: fosforan wapnia, aromat, substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezy
no kurde najsilniejszy własny smak i aromat ma kawa, dlatego to w niej prochy chowają coby pieski nie wyczuły. walnij trochu rozpuszczalnej i jak psy nie wyczuwają nic innego, to ty też czyć nic nie będziesz.no chyba że kawy nie lubisz to masz lipe:/ kakao też dobre powinno być neskłik sie rozpuszcza dobrze ps jeszcze pieprz cayene ma masakryczny [...]
"Głównym składnikiem aktywnym ekstraktu z korzenia lukrecji jest kwas glicyryzynowy (glicyryzyna) - trójterpenoid, który odpowiada za charakterystyczny słodki smak i aromat korzenia lukrecji oraz jego cenne właściwości. Glicyryzyna posiada silne własności wiązania wody w skórze, jest więc skutecznym składnikiem nawilżającym. Składową kwasu [...]
fast foody to jedzenie poddane przemyslowej obrobce , w rzeczywistosci to czym zywisz sie restauracjach z frytkami, kurczakami i hamburgerami - to zapach (aromat) , dopiero pozniej poprawiony do perfekcji smak. Ilosc wpakowanej tam chemii , tluszczu, stabilizatrow nie jest obojetna dla Twojego organizmu. Kebab z pewnoscia jest o wiele zdrowszy, [...]
[...] który ma znaczenie w wielu procesach metabolicznych. Glutaminian sodu dodawany do produktów upadabnia ich smak do produktów naturalnych. Smak ten najłatwiej opisać jako aromat grzybo-podobny lub smak mięsny. Glutaminian sodu w Unii Europejskiej jest klasyfikowany jako dodatek (E621) i zasady jego używania są ściśle ustalone. Zazwyczaj jest [...]