Don't tell me what I can't do! Never!
...
Napisał(a)
Mam pytanie do kogoś kto robił wg przepisu. Jaka jest konsystencja po zrobieniu i odstaniu do wystygnięcia? Na zdjęciu wygląda to, jak skorupa.
...
Napisał(a)
Świetna sprawa. Ja nie spiekałem mocno i wyszło mi trochę gumowate takie. Nie dodawałem białka. Ale mi smakowało bardzo. Dobre jako zamiennik popularnego placka owsianego.
...
Napisał(a)
fenomen tak tylko wygląda :D generalnie to jest cały czas miękkie, jak pierwszy raz zabrałem to w teren to zjadłem po jakcihś 4 godzinach od zrobienia i było cały czas miękkie :) odżywke białkową tak jak pisałem można dodawać bez problemu, ew. na wypełnienie twaróg (też tak robiłem) ale zdecydowanie najbardziej mi z dżemem smakuje
* to się zachowuje jak taki gruby placek ;p
najlepiej nie jeśc odrazu po zrobieniu (jesli robimy z dzemem) bo się robi z niego syrop, tylko tak po 15-20 min, konsystencji nie zmienia tylko się robi zimniejsze
Zmieniony przez - wssk w dniu 2010-09-30 22:11:38
Zmieniony przez - wssk w dniu 2010-09-30 22:14:59
* to się zachowuje jak taki gruby placek ;p
najlepiej nie jeśc odrazu po zrobieniu (jesli robimy z dzemem) bo się robi z niego syrop, tylko tak po 15-20 min, konsystencji nie zmienia tylko się robi zimniejsze
Zmieniony przez - wssk w dniu 2010-09-30 22:11:38
Zmieniony przez - wssk w dniu 2010-09-30 22:14:59
...
Napisał(a)
Może i tam jest te 30 gram białka na papierze ale do diety wliczył bym 15 gram jednak .
Ogólnie pomysł fajny :)
Ogólnie pomysł fajny :)
The Sky Is The Limit!
...
Napisał(a)
a jak to wyglada z jajkami w tym zapiekaczu tzn. czy znika bakteria salmonela ??
Zmieniony przez - jankesik w dniu 2010-10-01 11:08:02
Zmieniony przez - jankesik w dniu 2010-10-01 11:08:02
...
Napisał(a)
jak dobrze wypłuczesz skorupę jajka a w domowych warunkach będzie trudno bez naświetlania to zniknie, chyba że potrafisz jajko wybić ze skorupy tak żeby jej nie dotykało ( ze strony zew.) .
często salmonella jest na skorupie zewnętrznej a nie w jajku, na jajko przechodzi podczas wybicia "środka" i ono obpływa dookoła skorupy, wiecie o co chodzi nie mogłem znaleźć złów dobrych
często salmonella jest na skorupie zewnętrznej a nie w jajku, na jajko przechodzi podczas wybicia "środka" i ono obpływa dookoła skorupy, wiecie o co chodzi nie mogłem znaleźć złów dobrych
...
Napisał(a)
wrzućcie jajko w skorupce do szklanki z wrząca woda na 20 sek i problem z głowy :)
co do kanapek: wyglądają elegancko, jutro sam spróbuje ;D
co do kanapek: wyglądają elegancko, jutro sam spróbuje ;D
...
Napisał(a)
takie pytanie do was , wy wliczacie do diety np jak na opakowaniu pisze ze na 100g ryzu jest 70g wegli to wliczacie do diety 70g wegli ? bo jak wiadomo po przegotowaniu jest jakos 20 pare
...
Napisał(a)
1 torebka ryzu przed i po ugotowaniu ma tyle samo gram węgli, zmienia się tylko ilość węgli na 100 g produktu bo jak wiadomo ryż zwiększa swoją objętość przy gotowaniu, więc np 100 gram przed to 200 gram po, jednak te węgli w przestrzeni nie znikają ;p
...
Napisał(a)
pomysł baaardzo mi się spodobał:) będę robic dziś wieczorem i jeść jutro w drodze do pracy
weź się nie buzuj, weź się wyluzuj'
Poprzedni temat
Sos Pomidorowy własnej roboty !! :)
Następny temat
Knedle z Ciasta Twarogowego.
Polecane artykuły