z tego co wiem to bialka z produktow zbozowych sie nie liczy
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/Białka_roślinne_a_białka_zwierzęce-t34019.html
ja tam wliczam ;) choć swoją drogą pewnie połowa forum tego nie robi, a druga jak najbardziej
dziś zrobiłem w proporcji 1:1 z mąką pełnoziarnistą (50 owsianych, 50 mąki) i musze powiedzieć, że są mega delikatne
coś jak gofry. Ale 50 mąki to za dużo, jak by ktoś próbował to proponuję 70 owianych/30 mąki, bo są aż za miękkie przy 50/50 ;)
ja tam wliczam ;) choć swoją drogą pewnie połowa forum tego nie robi, a druga jak najbardziej
dziś zrobiłem w proporcji 1:1 z mąką pełnoziarnistą (50 owsianych, 50 mąki) i musze powiedzieć, że są mega delikatne

...
Napisał(a)
Świetna sprawa! Idealna pełnowartościowa alternatywa dla drogiego chleba razowego ;) Jak to wygląda z przechowaniem? można zrobic na kilka dni czy raczej się zbyt zeschnie ?
...
Napisał(a)
niestety na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć, bo nie robiłem nigdy na tak długi czas ;p, ale jakbyś próbował to napisz co i jak 

...
Napisał(a)
Przepis ciekawy raczej spróbuję.
Ale dla mnie to za bardzo czasochłonne wolę pozostać przy
OMLECIE.
Ale dla mnie to za bardzo czasochłonne wolę pozostać przy
OMLECIE.

...
Napisał(a)
hadesZiom2
Jeżeli posmarujesz pędzelkiem powierzchnie grzewczą oliwą/olejem to się na pewno nie będzie się przyczepiać, zresztą tak mała ilość tłuszczu nikomu nie zaszkodzi.
Jeżeli posmarujesz pędzelkiem powierzchnie grzewczą oliwą/olejem to się na pewno nie będzie się przyczepiać, zresztą tak mała ilość tłuszczu nikomu nie zaszkodzi.
...
Napisał(a)
nawet bez pamu / oleju / opliwy , sie nie przykleja .
dobre byloby dodac do tego zamiast dzemu , odzwyki co dałaby nam juz smak i sporo Bialka , + orzechy :)
dobre byloby dodac do tego zamiast dzemu , odzwyki co dałaby nam juz smak i sporo Bialka , + orzechy :)
Podsumowanie REDUKCJI ! 10kg w dół !
http://www.sfd.pl/Tyrolex22_/_DZIENNIK__Droga_na_scene-t743913-s5.html#post11
...
Napisał(a)
zrobiłem właśnie takie tosty, a mianowicie
1 jajko
50g owsianych
30g Vitafit karmel-ciastko
mleko
kakao
i powiem że nie podeszło ponieważ strasznie intensywny smak ma białka, a ten smak mi podchodzi jak rozcieńczę go strasznie, a tu masy na tosta było mało dlatego przebiło smakiem, ale wykonanie jest dobre, ciasto mi dobre wyszło miękkie i lekkie.
Później zrobię tosta w tym że na "słono" ; pieprz, sól, twaróg i może oregano podejdzie do tego
1 jajko
50g owsianych
30g Vitafit karmel-ciastko
mleko
kakao
i powiem że nie podeszło ponieważ strasznie intensywny smak ma białka, a ten smak mi podchodzi jak rozcieńczę go strasznie, a tu masy na tosta było mało dlatego przebiło smakiem, ale wykonanie jest dobre, ciasto mi dobre wyszło miękkie i lekkie.
Później zrobię tosta w tym że na "słono" ; pieprz, sól, twaróg i może oregano podejdzie do tego

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Sos Pomidorowy własnej roboty !! :)
Następny temat