




SKŁADNIKI:
* 20 dag twarogu chudego.
* 20 dag mąki poznańskiej.
* żółtko
* szczypta soli.
* 1/2 szklanki mleka.
* 50 dag Truskawek.
PRZYGOTOWANIE:
1. Twaróg rozgniatamy w misce , dodajemy żółtko , mąkę , i 1/2 szklanki mleka ugniatamy ciasto jak na pierogi po czym wałkujemy na grubość 1cm i kroimy na kwadraty.
2. Truskawki myjemy i zawijamy w kwadraty po czym formułujemy kuleczki.
3.W garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę i wkładamy knedle na 3/4 min. Gdy już wypłyną na wierzch znaczy że już można wyciągać
po wszystkim wkładamy na talerzyk i jemy.
* można tak że polać śmietanką lub czym kto woli.
SMACZNEGO

Zmieniony przez - Matth3w w dniu 2010-09-21 18:04:34