Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
Mnie smakowało, to już zależy od gustów tak samo niektórzy się zajadają na słodko ja np nie przepadam tak jak na sniadanie tez jadam placek owsiany na slono, owsiane tunczyk kukurydza slonecznik tak samo z tymi kanapkami, wiadomo ze wedlina i ser to tylko dla smaku i z serem dobra sprawa bo sie ciągnie w niektorych miejscah jak cieple jeszcze, na drugi dzien na zimno tez dobre byly. I nie zalewaj duzo masy bo ona potem rosnie. I dobre bylo w tym jeszce to ze nie jest wszystko zmielone na papke i sie fajnie je jak slonecznik chrupie. Tak samo w plackach owsianych tez kukurydzy i slonecznika nie miele w blenderze. troche zamotalem ale da sie przeczytac.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
Otreby bez problemu, owsiane zytnie pszenne, co do mąki to ja kupilem w stokrotce jest takie stoisko ze zdrowa zywnoascią i tej maki teraz nie widze i w zadnym sklepie razowej typu 2000 tez nie moge znalezc, jedynie to lubella pelnoziarnista.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
38
Napisanych postów
2551
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
31384
Te kanapki weszly u mnie jako staly punkt w porze sniadaniowej. Dla mnie nie ma innej opcji aby zjesc 100g owsianych i 3 jajka. Zdecydowanie wole wersje na slodko z wpc (15-20g) i kakao (5-10g).
Szacuny
9
Napisanych postów
5978
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
65164
robie z econo wanilia
na test:
50g owsianych
jedno jajko
troche mleka
1miarka econo [ok 25g]
super
dzieki wielkie
dobra
teraz powiedzcie jeszcze czy te platki owsiane mielone na sucho beda sie ok wchlanialy?
zawsze jadlem tylko 'namoczone' bo myslalem ze tak ma byc
i co sadzicie o tym, zeby piec je wieczorem i zjadac rano?
nie wyparuja mi za noc wlasciwosci typu bialko zniknie czy wegle wyschna ?
Szacuny
6
Napisanych postów
1313
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
21954
Mogą stracić walory smakowe, u mnie na drugi dzień się zapadają dlatego jem odrazu po zrobieniu, zawsze możesz zrobić wieczorem masę a rano tylko wylać na toster
Szacuny
9
Napisanych postów
5978
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
65164
ale jak to dokladnie jest z tymi owsianymi
ma ktos jakis artykul na ten tamat?
tak samo o bialku, interesuje mnie jak z wlasciwosciami przy obrobce termicznej soga dam za wiadomosci
Szacuny
0
Napisanych postów
454
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3401
Mam nadzieje, że te tosty są warte mojej półgodzinnej pracy i upyerdolenia całej kuchni
Moja kombinacja to:
100g owsianych
4 jaja
pół cebuli
2 plasterki sera żółtego
odrobina ketchupu
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie,
Lepsze od omleta. Dzięki temu przepisowi mogę jakoś włożyć owsiane do ust bo ostatnio nie mam nie smaka. W dodatku zaskoczony jestem, że masa nie przywarła do tostera, a niczym go nie smarowałem.
Zmieniony przez - hogix w dniu 2011-04-08 09:19:30